Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TONS foto konkurs: OSETI DUH NOVOG SADA

  • PDF

Pozivnica fotografima            Turistička organizacija Grada Novog Sada i ove godine pruža mogućnost da kroz fotografiju prenesete emocije koje u vama izaziva Novi Sad i njegova okolina. Tokom drugog po redu nagradnog foto konkursa pod nazivom ,,Oseti duh Novog Sada“ koji TONS organizuje u periodu od 10. maja do 10. avgusta, naši darodavci nagrađuju najlepše prolećne i letnje fotografije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena druga sezona poseta Keltskom selu

  • PDF

Sa otvaranja Keltskog sela u Inđiji

            Uz brojne programe tokom 07. i 08. maja zvanično je otvoren Tematski park Keltsko selo u Inđiji. Brojni sadržaji koji su se nadovezivali jedan na drugi, mnoštvo aktivnosti, izazova za najmlađe i one malo starije, uz dobro raspoloženje dece i njihovih roditelja, obeležili su novu sezonu ovog jedinstvenog mesta inspirisanog keltskim nasleđem. Svetilište, amfiteatar, kuća druida, letnja pozornica, muzej, radionica, kuća voća, poligon za male konjanike, bili su mesta interesantnih događanja, pokaznih vežbi i novih saznanja o životu ljudi koji su pre 2.5 hiljada godina živeli na današnjoj teritoriji opštine Inđija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvomajski vinski put u postojbinu Tamjanike i Prokupca

  • PDF

Tomislav Ivanović (levo) u društvu vinara Radovana Đorđevića i kolege Nenada m. Andrića            „U Župu se ne svraća, nego se dolazi“. Skrajnuta sa glavnih puteva, oivičena rekama Zapadnom Moravom i Rasionom, ispresecana Raklјanskom, Kožetinskom i Ražaničkom dolinom, između Kopaonika i Jastrebca, zahvaljujući čemu su nanizani i čitav vek stari vinogradi.Da nije dovoljno da se samo zna da je Župa postojbina Tamjanike i Prokupca, plodno tle brojnih drugih sorti koje ovde daje svoj biološki maksimum, već da to treba i malo šire da se predstavi, zadatak je koji je preuzela ova generacija župskih vinara i ona koja tek dolazi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Rašković: Kraljevina Župa aleksandrovačka

  • PDF

Vladimir Rašković sa zadovoljnim izlagačima na Sajmu vina ŽUPA 2022.            Župa je kraljevina iz nekoliko razloga. Jedan i najvažniji je taj što tu od davnina stoluju kralj Prokupac i kraljica Tamjanika. Župljani su vekovima čuvali svoje kraljevstvo samo za sebe i odabrane, a onda se odlučili da ga otkriju svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine u Bratislavi - slede Dani Vojvodine u Trebinju

  • PDF

Sa nastupa na sajmu IFT SLOVAKIATOUR                ITF SLOVAKIATOUR je jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova turističke industrije u Slovačkoj. Na sajmu su bili prisutni nosioci turističke privrede- saobraćajna industrija, hotelska industrija, turističke agencije, nacionalne i lokalne turističke organizacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nebojša Bunjevčev: Novi Sad i Srbija, peške, biciklom i srcem

  • PDF

Nebojša Bunjevčev            Maksimalno korišćenje poverenog vremena uz nesebično deljenje velikog broja zanimljivih, a proverenih informacija kroz interaktivan odnos sa turističkom grupom, profesionalna je karta turističkog vodiča koji zna svoj posao i u njemu uživa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili saradnju

  • PDF

Od zlata ZLATIBOR          - Slični po veličini, planovima razvoja i značaju turizma za prošlost, sadašnjost i budućnost lokalnih sredina, francusko mondensko mesto i banja Evian koje leži na obali Ženevskog jezera i jedan od lidera srpskog turizma opština Čajetina i njen Zlatibor lako su pronašli teme na kojima će ubuduće sarađivati. Iako slični i komplementarni, pronašli smo mogućnosti za saradnju i unapred se radujem dolasku francuskih turista na Zlatibor - izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović nakonrazgovora sa predsednicom francuskog gradića Evian Josiane Lei.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturni predeo Bača - prvi kulturni predeo u Srbiji

  • PDF

Dobrodišli gosti u Kulturni predeo Bača            Republika Srbija je predala nominacioni dosije „Kulturni predeo Bača" za upis na Uneskovu listu svetskog kulturnog i prirodnog nasleđa Centru za svetsko nasleđe UNESKA u Parizu. Predajom dosijea zvanično je započeta procedura nominacije „Kulturnog predela Bača”, što je od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju, posebno imajući u vidu da prvi put nominuje novu kategoriju kulturnog dobra - kulturni predeo. Tri glavna simbola ovog predela su: Viševekovno graditeljsko nasleđe (Tvrđava u Baču); Snaga vode (Dunav sa svim svojim pritokama i kanalima); Terasast karakter ravničarskog terena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjanin bogatim i sadržajnim programima privlači goste

  • PDF

Sa otvaranja Internacionalnog festivala banatskih vina 2022.            Poslovično je gostoljublje Zrenjaninaca koji svoje goste tradicionalno dočekuju čista srca i široko raširenih ruku. Na manifestacijama i mimo njih. Dočekali su ih i na 3. Internacionalnom banatskom festivalu vina, 09. aprila, zbog ćudljivog prolećnog vremena u hali „Medison“, mada je za tu priliku predviđen Karađorđev park. Ali, ništa nije moglo da spreči više od 50 vinara i 20 udruženja žena u okviru 22. festivala „Banatske vredne ruke“, koji su „banatskim“ vinima i nebrojanim slatko-slanim zalogajima, friškim i domaće proizvodnje, dočekali preko 1.000 posetilaca, svi zadovoljni što se vinska priča lepo razvija. Prisustvo ovakvom skupu bila je tog dana privilegija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Temerin - mesto susreta prošlosti i budućnosti

  • PDF

Jegrička - biser Temerina            Program tura obilaska opštine Temerin: Vikend u Parku prirode „Jegrička“, Temerinska priča i Jaračka rapsodija sa menija Turističke organizacije opštine Temerin, prave su delicije za upoznavanje ove zanimljive sredine, koja osim Temerina, obuhvata Bački Jarak i Sirig, u kojima vekovina žive Srbi, Mađari i 20-tak drugih nacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com