Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

DANI OTVORENIH VRATA - prilika da bolje upoznate Novi Sad

  • PDF

Foto Martin Candir: Novi Sad            Carica Marija Terezija 01. februara 1748. godine potpisala je „Povelju slobodnog kraljevskog grada“, kojom je tadašnjem naselju Petrovaradinski šanac dat status slobodnog grada i novo ime koje i danas nosi. Privilegija je dobijena zahvaljujući građanima koji su bili željni slobode i koji su od carice otkupili status za 80.000 forinti. Upravo zbog toga, ovaj datum se obeležava kao Dan grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Putevi promocije, afirmacije i realizacije Vojvodine

  • PDF

Dr Nataša Pavlović            Nakon dvadeset godina od osnivanja, i pet godina rada Info centra, Turistička organizacija Vojvodine (TOV), u punom kapacitetu i zrelosti, odgovara svim ranije postavljenim zadacima i spremno otvara nova poglavlja delovanja na afirmativno-promotivnom planu u zemlji i inostranstvu, razvijanju turističkih proizvoda, posebno na saradnji sa drugim turističkim subjektima u zemlji i inostranstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Manifestacije u funkciji afirmacije turističkih potencijala i resursa

  • PDF

Uroš Radanović, predsednik SO Žabalj (desno) i Sergej Zaporožac, direktor TOO Žabalj            Uoči Nove 2024. godine po julijanskom kalendaru, u subotu 13. januara, po sedmi put je u Žablju održana kulturno-turistička manifestacija humanitarnog karaktera „Ulica otvorenog srca“. Kao što je i najavljeno, okupiljanje je počelo Novogodišnjim vašarom u Parku prisajedinjenja, sa velikim izborom poljoprivrednih proizvoda tamošnjih domaćina i unikatnih proizvoda lokalnih zanatlija, a nastavilo sa dečjom predstavom i maskenbalom, te koncertom muzičke grupe „Apsolutno romantično“. Ovo je bila i idelana prilika da se uz prijatno provedene trenutke pomisli na druge i pruži pomoć, koliko ko može. Da pokaže koliko je za lično zadovoljstvo i sreću važno dobro i zdravlje ljudi oko nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KRAJ OSME SEZONE KLIZANJA I DRUŽENJA U DUNAVSKOM PARKU - „LEDENA ŠUMA“ ZABELEŽILA REKORDNU POSEĆENOST OVE ZIME

  • PDF

Dečija Nova godinaVečeras je u Dunavskom parku svirkom novosadskog benda „Negde između“ i sa poslednjim klizačima u ovoj sezoni, zatvorena osma po redu manifestacija „Ledena šuma“ koja je ove godine održana u Novom Sadu u periodu od 15. decembra do 14. januara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godina jubileja i novih uspeha Turističke organizacije Grada Novog Sada

  • PDF

Novi Sad            Turistička organizacija Grada Novog Sada je u poslednjih godinu dana radila na brojnim projektima u cilju proširenja i unapređenja turističke ponude grada. Kontinuirane promocije, gostovanja, nagrade, organizovani događaji i objavljeni promotivni materijali, svakako su doprineli tome da se Novi Sad i ove godine pronađe na mapi želja i ostvarenih putovanja turista. Početak 2023. godine obeležili su brojni sajmovi, posete i susreti u kojima je Turistička organizacija Grada Novog Sada aktivno učestvovala. Samo u ovoj godini nastupila je na blizu 40 domaćih i međunarodnih sajmova, poslovnim skupovima, promotivnim događajima i manifestacijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršački Grožđebal zaslužio epitet najbolje trurističke manifestacije

  • PDF

Sa dodele na nagrade Turistički cvet Turističkoj organizaciji Vršac    Najznačajnija i najpretsižnija nagrada u oblasti domaćeg turizma - Turistički Cvet, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije, ove godine je pripala manifestaciji „65. Dani Berbe Grožđa“ i Turističkoj organizaciji Vršac.
     - Epitet najbolje turističke manifestacije je i ulaznica za njeno dalje promovisanje kako u Srbiji tako i u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE

  • PDF

Tim TO Vojvodine koji je s usprehom organizovao projekat Fruškogorska vinska šetnja     Jubilarna 2023. godina, polako ostaje za nama, idemo u susret novim planovima, promocijama, inovacijama i novoj 2024. godini. Kada se osvrnemo unazad, brojne aktivnosti su obeležile 2023. godinu, počevši od učešća Turističke organizacije Vojvodine na međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i inostranstvu, aktivno učešće na konferencijama i događajima, projekti prekogranične saradnje, poseta brojnih inostranih medija, kreiranje novih turističkih proizvoda, kao i izuzetna saradnja sa brojnim institucijama i privrednim subjektima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički decembar u Novom Sadu

  • PDF

NS Zimzolend Foto: Aleksandar Milutinović    Zimski period oduvek je bio magnet za turiste koji žele da posete Novi Sad. Idilična atmosfera, bajkovito okićene ulice, kao i događaji koji se održavaju na brojnim lokacijama u gradu podstiču želju turista da posete naš grad. Ipak, ovaj decembar, pored prazničnih događaja, bio je rezervisan i za nešto malo drugačija dešavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiboru Turistički cvet u kategoriji Turistička organizacija

  • PDF

Obraćanje Vladimira Živanovića na dodeli priznnanja TO Srbije    Turistička organizacija Zlatibor dobitnik je prestižnog priznanja „Turistički cvet“ za 2023. godinu, u kategoriji Turistička organizacija. Na svečanoj ceremoniji, upriličenoj 6. decembra u event centru „Just & Lobby“ u Beogradu, Turističkoj organizaciji Zlatibor uručena je ova nagada, čime je odato priznanje za dugogodišnje napore, inovacije i posvećenost razvoju turizma Zlatibora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički cvet Vršcu za 65. Dane berbe grožđa

  • PDF

Tatjana Palkovač    Vršački 65. “Dani berbe grožđa” proglašeni su za zvanično najbolju manifestaciju u Srbiji za 2023. godinu u tradicionalnom izboru “Turistički cvet”, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije.
    Najprestižniju turističku nagradu vršački Grožđebal dobio je po prvi put za 38. godina koliko se “Turistički cvet” dodeljuje najboljima u godini na izmaku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com