Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Vesti iz Turističke organizacije Novog Sada

 • PDF

Tim Turističke organizacije grada Novog Sada            U svakom poslu pripreme su od najveće važnosti, jer od njih umnogome zavisi realizacija. Biti na pravom mestu u pravo vreme, jedan je neophodan kamenčić u mozaiku uspešnosti. A za ekipu Turističke organizacije grada Novog Sada početak svake godine predstavlja novu “trku” i potragu za gostima, što nije nimalo lako jer nanovo treba oboriti rekorde iz prethodne(ih) godine. Stoga su ovi zimski meseci iskorišćeni da (s)vest o tome stigne gde treba - na najvećim sajamskim turističkim događajima u zemlji i regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Temerin - lajtmotiv za nekovnencionalan turistički doživljaj

 • PDF

Jelena Radić i Zoran Govedarica na promociji Temerina u Beogradu            Iako je blizina grada poput Novog Sada usporila razvoj Temerina, istovremeno je uticala na povezivanje njegovih elemenata koji ga čine gradom, varoši i selom, formirajući jedinstven socio-kulturni, nekonvencionalni model ponude ovog terena. U njemu su sadržani obrasci gradske arhitekture i istorijskih tokova, banjskog i zdravstvenog turizma, sportsko - rekreativnog, manifestacionog turizma, kao i prebogat izbor kvalitetnih rukotvorina tamošnjih žena, pretočen u eksluzivnost i ponudu sa kojom se turisti u kontinuitetu upoznaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grad Loznica - bogat prirodnim lepotama, a još više ljudima

 • PDF

Sa promocije na Sajmu turizma u Beogradu            Turistička organizacija grada Loznice učestvovala je na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 22. do 25. februara 2024. godine u Hali 4,na prostoru regije Podrinje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Niški merak na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Dragana Božić            Iskoristiti postojeće a toga nije malo - cilj je Turističke organizacije opštine carskog grada, kulturnog, istorijskog, festivalskog, manifestacionog, vinskog, gurmanskog i kakvog sve ne centra, kakav je NIŠ.
            U fokusu već tradicionalnog predstavljanja turističke ponude grada Niša na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, uz prebogatu gastronomsku ponudu, igre i pesme sa juga naše zemlje, bilo arheološko nalazište Medijana, otvoreno za javnost prošle godine, ostatak luksuzne vile sa pedistilom, cara Konstantina, rođenog u Nišu; Niška tvrđava, kao simbol grada, mesto održavanja brojnih koncerata, programa, manifestacija od početka juna, do sredine septembra. Ove godine poseban kuriozitet predstavlja jubilarni 30. Nišvill jazz Festival koji će biti održan od 05 - 15. avgusta; Filmski susreti, Sajam vina, brojni koncerti razlog su posete gradu na Nišavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razmena dobrih praksi između dva uspešna suseda - Zlatibora i Labina

 • PDF

Sa potpisivanja Protokola o saradnji            Razvoj turizma je konstantan proces i koliko god jednu destinaciju smatrali razvijenom, uvek postoje slobodne zone za implementaciju novih turističkih proizvoda. Da je tako, potvrđuje Protokol o saradnji potpisan od strane dve turističke organizacije koje beleže rekerdan turistički promet. Reč je o Turističkoj zajednici Grada Labin i Turističkoj organizaciji Zlatibor, koje su iskoristile susret na 45. Međunardnom sajmu turizma u Beogradu kako bi razmenom iskustava i ideja unapredile turističku ponudu svog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička Vojvodina na sajmovima turizma

 • PDF

Sa promocije Fruškogorske vinske šetnje Fruška walk and wine 2024 u Beogradu            Turistička organizacija Vojvodine se krajem februara i početkom marta, sa uspehom predstavila na važnim međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i okruženju. U poriodu od 22. do 25. februara 2024. godine - u Beogradu i Budimpešti, a nedelju dana kasnije, od 01. do 03. marta i u Banjaluci, na četvrtom Međunarodnom sajmu turizma „Banjaluka 2024“. Sledi Sajam turizma “ITB” u Berlinu ove godine od 5. do 7. marta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VRŠAC - GRAD ZELEN I ČIST

 • PDF

Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca            Područje grada Vršca, koje pokriva pitomu, plodnu ravnicu i izdvojen masiv Vršačkih planina, naseljavanog u kontinuitetu od neolita, znalačkim spojem prošlosti i modernog uspeva i dan danas da isprovocira interesovanje turista. Veliku ulogu u tom smislu, iznalaženjem uvek „svežih“ turističkih potencijala, ima tim Turističke organizacije Vršac, godinama unazad predvođen iskusnim turističkim pregaocem Tatjanom Palkovač, direktorom TO Vršac. O tome govore i rezultati iz prošle godine u kojoj je ostvaren rekordan broj dolazaka gostiju, kao i noćenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Avantura počinje u Novom Bečeju - u ritmu banatske ravnice

 • PDF

            Na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija opštine Novi Bečej tradicionalno se predstavila svojim najatraktivnijim destinacijma i manifestacijama opštine. U hali 4 Beogradskog sajma, prostrani štand Turističke organizacije opštine Novi Bečej je plenio svojom lepotom i neobičnošću uređenja enterijera. Spoj savremenog i tradicionalnog, starog i novog, bio je dobitna kombinacija i odličan prostor za prezentaciju lepota opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sombor City Card predstavljen na Sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Zdenka Mitić (levo), Dejan Veselinov (u pozadini) i Danijela Vujko na promocijji projekta            "Sombor City Card" - domaći projekat koji uvodi potpuno novi pristup turizmu primenom digitalnih inovacija, i donosi revolucionaran i održiv način istraživanja destinacija, ekskluzivno ke predstavljen na ovogodišnjem 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turisti iz 180 zemalja posetili Novi Sad u 2023. godini

 • PDF

Jul u Novom Sadu    Minula godina bila je još jedna u nizu uspešnih po pitanju turizma u Novom Sadu u kojoj su, velikim angažovanjem na brojnim aktivnostima iz domena razvoja i promocije turizma, nadmašeni rezultati iz godine kada je naš grad bio nosilac titule Evropske prestonice kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com