Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Manifestacije u funkciji afirmacije turističkih potencijala i resursa

  • PDF

Uroš Radanović, predsednik SO Žabalj (desno) i Sergej Zaporožac, direktor TOO Žabalj            Uoči Nove 2024. godine po julijanskom kalendaru, u subotu 13. januara, po sedmi put je u Žablju održana kulturno-turistička manifestacija humanitarnog karaktera „Ulica otvorenog srca“. Kao što je i najavljeno, okupiljanje je počelo Novogodišnjim vašarom u Parku prisajedinjenja, sa velikim izborom poljoprivrednih proizvoda tamošnjih domaćina i unikatnih proizvoda lokalnih zanatlija, a nastavilo sa dečjom predstavom i maskenbalom, te koncertom muzičke grupe „Apsolutno romantično“. Ovo je bila i idelana prilika da se uz prijatno provedene trenutke pomisli na druge i pruži pomoć, koliko ko može. Da pokaže koliko je za lično zadovoljstvo i sreću važno dobro i zdravlje ljudi oko nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KRAJ OSME SEZONE KLIZANJA I DRUŽENJA U DUNAVSKOM PARKU - „LEDENA ŠUMA“ ZABELEŽILA REKORDNU POSEĆENOST OVE ZIME

  • PDF

Dečija Nova godinaVečeras je u Dunavskom parku svirkom novosadskog benda „Negde između“ i sa poslednjim klizačima u ovoj sezoni, zatvorena osma po redu manifestacija „Ledena šuma“ koja je ove godine održana u Novom Sadu u periodu od 15. decembra do 14. januara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godina jubileja i novih uspeha Turističke organizacije Grada Novog Sada

  • PDF

Novi Sad            Turistička organizacija Grada Novog Sada je u poslednjih godinu dana radila na brojnim projektima u cilju proširenja i unapređenja turističke ponude grada. Kontinuirane promocije, gostovanja, nagrade, organizovani događaji i objavljeni promotivni materijali, svakako su doprineli tome da se Novi Sad i ove godine pronađe na mapi želja i ostvarenih putovanja turista. Početak 2023. godine obeležili su brojni sajmovi, posete i susreti u kojima je Turistička organizacija Grada Novog Sada aktivno učestvovala. Samo u ovoj godini nastupila je na blizu 40 domaćih i međunarodnih sajmova, poslovnim skupovima, promotivnim događajima i manifestacijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršački Grožđebal zaslužio epitet najbolje trurističke manifestacije

  • PDF

Sa dodele na nagrade Turistički cvet Turističkoj organizaciji Vršac    Najznačajnija i najpretsižnija nagrada u oblasti domaćeg turizma - Turistički Cvet, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije, ove godine je pripala manifestaciji „65. Dani Berbe Grožđa“ i Turističkoj organizaciji Vršac.
     - Epitet najbolje turističke manifestacije je i ulaznica za njeno dalje promovisanje kako u Srbiji tako i u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE

  • PDF

Tim TO Vojvodine koji je s usprehom organizovao projekat Fruškogorska vinska šetnja     Jubilarna 2023. godina, polako ostaje za nama, idemo u susret novim planovima, promocijama, inovacijama i novoj 2024. godini. Kada se osvrnemo unazad, brojne aktivnosti su obeležile 2023. godinu, počevši od učešća Turističke organizacije Vojvodine na međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i inostranstvu, aktivno učešće na konferencijama i događajima, projekti prekogranične saradnje, poseta brojnih inostranih medija, kreiranje novih turističkih proizvoda, kao i izuzetna saradnja sa brojnim institucijama i privrednim subjektima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički decembar u Novom Sadu

  • PDF

NS Zimzolend Foto: Aleksandar Milutinović    Zimski period oduvek je bio magnet za turiste koji žele da posete Novi Sad. Idilična atmosfera, bajkovito okićene ulice, kao i događaji koji se održavaju na brojnim lokacijama u gradu podstiču želju turista da posete naš grad. Ipak, ovaj decembar, pored prazničnih događaja, bio je rezervisan i za nešto malo drugačija dešavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiboru Turistički cvet u kategoriji Turistička organizacija

  • PDF

Obraćanje Vladimira Živanovića na dodeli priznnanja TO Srbije    Turistička organizacija Zlatibor dobitnik je prestižnog priznanja „Turistički cvet“ za 2023. godinu, u kategoriji Turistička organizacija. Na svečanoj ceremoniji, upriličenoj 6. decembra u event centru „Just & Lobby“ u Beogradu, Turističkoj organizaciji Zlatibor uručena je ova nagada, čime je odato priznanje za dugogodišnje napore, inovacije i posvećenost razvoju turizma Zlatibora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički cvet Vršcu za 65. Dane berbe grožđa

  • PDF

Tatjana Palkovač    Vršački 65. “Dani berbe grožđa” proglašeni su za zvanično najbolju manifestaciju u Srbiji za 2023. godinu u tradicionalnom izboru “Turistički cvet”, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije.
    Najprestižniju turističku nagradu vršački Grožđebal dobio je po prvi put za 38. godina koliko se “Turistički cvet” dodeljuje najboljima u godini na izmaku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej predstavio razloge zbog kojih treba doći u ovu varoš

  • PDF

Mirjana Pandurević i Tatjana Vlaškalin    Turistička organizacija opštine Novi Bečej po deseti put u kontinuitetu se predstavila na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. U maniru vojvođanske tradicije, TOO Novi Bečej je i ove godine imao jedan od najzapaženijih štandova na Sajmu. Novobečejci su na originalan način preslikali nostalgičnu atmosferu banatskih salaša na svoj štand. Velike kupe tulaja i bale slame na kojima su kao posluženje servirani najukusniji vojvođanski specijaliteti, mamili su svojim ukusom i mirisom posetioce. Uz fantastično vino Muskat Krokan sa Bisernog ostrva, ugođaj je bio potpun. Med i proizvodi od meda kao i prirodna kozmetika vrednih i kreativnih Novobečejaca privukli su pažnju posetilaca sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS predstavio predstojeće zimske festivale u Novom Sadu

  • PDF

Branislav Knežević (desno) u razgovoru sa Vladimirom Živanovićem, direktorom TO Zlatibor            Turistička organizacija Grada Novog Sada je i ove godine učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan po 54. put u periodu od 30. novembra do 2. decembra 2023. godine.
            TONS je na ovogodišnjem sajmu predstavio zimsku turističku ponudu Novog Sada, koja uključuje predstojeće zimske festivale poput Novosadskog Zimzolenda, Ledene šume i organizovanog dočeka Nove godine, ali i kroz postojeće brošure upoznao posetioce sa celokupnom ponudom. Uz novosadsku ponudu, u toku tri danatrajanja Sajma turizma, na štandu TONS-a predstavljena je i ponuda Turističke organizacije opštine Sremski Кarlovci, prezentacija vina Novosadskog vinskog puta i Vinske galaksije Sremskih Кarlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com