Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Šumadijski dani šljive ili poziv žitelja Stragara vraćanju na selo

  • PDF

Bojan Pavlović uručio je ispred Grada Kragujevca priznanje Jeleni Pavlović za najbolji suvenir            Manifestacije su jedan od najlepših poziva žiteljima drugih mesta, posebno onim iz gradova, da posete jednu seosku sredinu. Vredni ljudi Stagara to godinama unazad uspešno rade, i od jedne male fešte uspeli su da razviju manifestaciju - Šunadijski dani šljive (ove godine od 28-30. jula) u trajanju od tri dana, pokušavajući da kroz plodove svoga rada približe idilu sredine u kojoj žive i njeno kulturno-istorijsko nasleđe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dok čekamo na ZRENJANINSKE DANE PIVA

  • PDF

Detalj sa pres konferencije            Zrenjanin je od 08. do 13. avgusta, domaćin 38. Dana piva. Organizatori - Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, su se i ove godine potrudili da svim posetiocima prirede odličan muzički, zabavni, sportski, društveno - edukativni i dečiji program namenjen svim uzrastima. Dani piva predstavljaju jednu tradicionalnu porodičnu manifestaciju, na kojoj će svi pronaći nešto za sebe. I ove godine se očekuje odličan muzički program na dve bine koje se nalaze na Trgu slobode i Žitnom Trgu, na kojima će se čuti najrazličitiji žanrovi poznatih zvezda muzičke scene. I dok se pripremate za novi spektakl u gradu na Begeju, provešćemo vas kroz istoriju ove kultne manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opasuljivanje gotovo, slede Velikogospojinski dani 2023

  • PDF

Detalj sa manifestacije Opasuljivanje u Novom Bečeju            Opasuljivanje Novobečejaca (27. put, petak 28.08.) jedna je od najstarijih manifestacija u Vojvodini. Opet se ponovilo - izuzetan ambijent, sjano raspoloženje, puno sveta, puno sadržaja za svakog po nešto, i ono najvažninje - pasulja da prste poližeš, kazane da isprazniš…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vruća gibanica za vrele dane

  • PDF

Gibanicijada u Ašanji po mnogo čemu izuzetna            Centralna manifestacija u okviru trinaeste Gibanicijade u Ašanji održane 15. I 16. jula u popodnevnim satima, kada su posetioci mogli da uživaju kako u bogatom kulturno-umetničkom programu, tako i u jednom od najpopularnijih srpskih kulinarskih specijaliteta - gibanici.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Zlatibor objavila julsko izdanje Elektronskih novina

  • PDF

Naslovna strana novog broja            Novi broj novina otvara uvodnik gospodina Milosava Dunjića, direktora hotela "Zlatibor".
            Tema broja julskog izdanja najavljuje brojna dešavanja i manifestacije u okviru "Zlatiborskog kulturnog leta". Bogat program manifestacija koji se ove godine održavaju na Kraljevom trgu, u Čajetini i okolnim selima upotpunjuju turističku ponudu Zlatibora, a čitaoci imaju priliku da u Elektronskim novinama vide celokupan program manifestacija za jul i avgust.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Evo zašto Novi Sad treba posetiti u naredna dva meseca

  • PDF

Festival Ulični svirači u objektivu Aleksandra Milutinovića            Sredina leta i naznake prvih jesenjih dana u Novom Sadu i okolini bude radost i evociraju tradiciju, prvenstveno zbog događaja po kojima je grad postao prepoznatljiv.
            Početnici i profesionalni svirači iz celog sveta, poslednje dane avgusta provode upravo u Novom Sadu, na Festivalu uličnih svirača - Gradić festu, koji se održava od 24. do 26. avgusta na nekoliko lokacija u gradu i Podgrađu. Na ovom događaju predstavljaju se ne samo muzičari, već i plesači, pozorišne trupe, akrobate i sve to izgleda kao velika umetnička radionica na otvorenom, gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Novi koncept festivala obuhvata i filmski program, žurke, pozorišne predstave i predavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragana Zorić: TOO Stara Pazova u niskom startu za predstojeća događaje

  • PDF

Dragana Zorić            - Za svaku od 60 manifestacija u Staroj Pazovi, od kojih je 12 od posebnog značaja za opštinu, TOO Stara Pazova ima podršku opštine i lokalne samouprave. Naš zadatak je da izdvojimo događaje različitog karaktera, važne za našu društvenu zajednicu i da ih pravilno rasporedimo po devet naseljenih mesta, kao i da im pružimo logističku podršku i promovišemo na adekvatan način - ističe Dragana Zorić, direktorka TOO Stara Pazova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Letnji odmor na vojvođanski način

  • PDF

 Vidimo se kanda, kod Štranda           Vojvođani svoju ponudu najlepših plaža, kupališta i bazena rado dele sa svojim gostima iz drugih delova Pokrajine, Srbije i drugih zemalja. Tu ponudu čine široke peščane plaže na obalama najvećih reka Dunava, Tise i Save, kao i obale mnogobrojnih jezera. Tu su svakako i nezaobilazne banje, kao i bazenski kompleksi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

LilaLo 2023 - jedan od najspektakularnijih festivala u Srbiji

  • PDF

Poseta festivalu LilaLo za pamćenje            Šesti po redu festival LilaLo održan je od 11. do 16. jula 2023. godine u Loznici pod pokroviteljstvom grada Loznice,a u organizaciji Turističke organizacije grada Loznice.
            LilaLo je muzičko scenski festival posvećen narodnom običaju lilanje koji se odvija 11.jula uveče, uoči Petrovdana, na brojnim lokacijama na celoj teritoriji grada Loznice, a  posebno je atraktivan u urbanoj zoni grada gde je organizovano i centralno gradsko LILANJE u porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, karakteriše ga vizuelna impresija igre sa plamenom, razdraganost i veselje učesnika. Ideja za festival LilaLo (lilanje u Loznici) nastala je u želji da se zbliži tradicionalno i moderno, da se tradicijaprikaže na jedan savremen način i sačuva za generacije koje dolaze. Zato je LilaLo više od festivala, postaje novi brend grada,ali i atraktivna turistička ponuda sa ciljem promocije turističkih sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski vinski put kroz vinarije na Fruškoj gori

  • PDF

Tijana Vujasinović            Hit ovog vrelog leta u najvećem i turistički najznačajnijem vojvođanskom gradu je „Novosadski vinski put“, jedan od šest predloga Turističke organizacije grada Novog Sada (TONS) obilaska vinarija na Fruškoj gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com