Wed08172022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

CikloBač nastavlja svoju misiju

  • PDF

Pred start trke            Turistička organizacija opštine Bač, organizovala je 27. 06. 2021.  manifestaciju „CikloBač 7“, koja svake godine okuplja veliki broj učesnika, zaljubljenika u dvotočkaše.  Svi prisutni su u 10.00 časova startovali sa srednjovekovne Tvrđave u Baču. Preko 150 učesnika različitih uzrasta krenulo je u ciklo avanturu. Prolazeći pored najznačajnijih kulturno-istorijskih lokaliteta, ruta duga 15 km ih je vodila preko Malog Bača i Vajske do jezera „Provala“, gde su imali kratko osveženje i pauzu, dok su u ceremonijalnom delu manifestacije organizatori dodelili priznanja u različitim kategorijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izdašno zrenjaninsko turističko leto

  • PDF

Sa otvaranja festivala u Karađorđevom parku            Ako je potvrda rasta vinske scene Srbije srazmerna kvalitetu krajnjeg produkta potvrđenog na internacionalnim takmičenjima, unutar nacionalnih vinskih regija je potvrda razvoja povezana sa brojem vinara i vinskim manifestacijama, takmičarskog ili festivalskog karaktera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vodič kroz aktuelna dešavanja u Novom Bečeju

  • PDF

Verica Drobac            Prva ovogodišnja manifestacija u Novom Bečeju, u organizaciji Turističke organizacije opštine Novi Bečej, ovoga puta u vidu seminara bio je „Piknik na Arači“ početkom juna. Prema rečima Verica Drobac, turizmologa u Turističkoj organizaciji opštine Novi Bečej za TO je obeležavanje ove manifestacije u bilo kom obliku predstavljao je uspeh, zbog njene specifičnosti, atraktivnosti, istorijskog značaja, posebno saradnje sa severnim susedima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad neiscrpna inspiracija turista

  • PDF

Branislav Knežević           Novi Sad je turistička destinacija koja se nalazi u top 3 destnacije Srbije. Godinama unazad, Novi Sad privlači veliki broj turista - od kojih strani turisti čine 2/3, pa se po tome uz Beograd izdvaja u odnosu na druge destinacije. Kako i koliko je pandemija uticala na Novi Sad i aktivnosti TONS-a-? Na ovo i druga aktuelna pitanja odgovore daje MSc Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada (TONS).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na dva točka kroz srednjovekovni Bač

  • PDF

Obraćanje direktora TOO Bač Darka Vojnovića na KZN u Info centru TO Vojvodina         „CikloBač 7“ najveća u kategoriji turističko-sportskih manifestacija na teritoriji opštine Bač, biće održana u nedelju, 27. juna. Za učešće u ovoj „trci“ potrebna je samo dobra volja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predlog za uživanje na destinacijama u Srbiji

  • PDF

Sa otvaranja Sajma domaćeg turizma u novosadskom BIG-u            Turistička ponuda Srbije predstavljena je na Sajmu domaćeg turizma „Upoznaj Srbiju“ koja je posle beogradske promocije 05. i 06. juna, na lokaciji BIG FASHION Beograd, prikazana i nedelju dana kasnije u BIG Shopping Centers Novi Sad. Prvi sajam domaćeg turizma rezultat je plodne saradnje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine, koja ima za cilj upoznavanje posetilaca sa turističkim destinacijama u našoj zemlji, i podsticanje razvoja domaćeg turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrška programu Asocijacije Forest - Budite zdravi i srećni, budite prirodni

  • PDF

Dr Milan M. Popović            Kako u praksi izgleda program očuvanja i unapređenja zdravlja „Utišaj stres, pojačaj zdravlje“, imali su prilike da iskuse turistički radnici i novinari u subotu, 04. juna u Etno kući „Putnik“ u Kupinovu. Domaćini ovog skupa bili su Ljubica Bošković, direktorica Turističke organizacije opštine Pećinci, Petar Odobašić, arheolog TOO Pećinci i dr Milan M. Popović, iz „Asocijacije prirodne i šumske medicine - Forest“, kao direktni promoter ovog programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Demonstracija šumskog wellness programa TOO Pećinci turističkim radnicima i novinarima

  • PDF

Pozdravni govor direktorice TOO Pećinci Ljubice Bošković            Jedno je o nečemu slušati, čitati, sasvim drugo je nešto iskusiti. Da bi približili svoju originalnu turističku ponudu, iz Turističke organizacije opštine Pećinci su došli na ideju da pozovu turističke radnike i predstavnike medija, da se na neposredan način upoznaju sa programom očuvanja i unapređenje zdravlja „Utišaj stres, pojačaj zdravlje“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radmila Bobić: U Šidu se svašta može saznati, doživeti, dobro pojesti i popiti

  • PDF

Radmila Bobić u ambijentu Muzeja naivne umetnosti Ilijanum            „Naš zadatak je da negujemo i promovišemo tradiciju ovog područja koje se nalazi na tromeđi Srbije, BiH i Hrvatske i mesto je prolaza, ali svojom turističkom ponudom nastojimo da sve više budemo mesto ostanka.“ Ovom tvrdnjom gospođa Radmila Bobić iz Turističke organizacije opštine Šid započela je intervju za portal www.topsrbija.com.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS raspisao nagradni literarni konkurs

  • PDF

Zajednički snimak pobednice ovogodišnjeg foto konkursa Aleksandre Popović sa predstavnicima TONS-a            Turistička organizacija Grada Novog Sada raspisala je nagradni literarni konkurs pod nazivom „Novi Sad - harmonija koja inspiriše - zapisi i doživljaji Novog Sada“. Konkurs traje od 01. juna do 01. septembra 2021. godine. Stručni žiri će izabrati 5 najboljih radova, a proglašenje dobitnika biće objavljeno na sajtu www.novisad.travel na Evropski dan jezika, 26. septembra 2021. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com