Sun05312020

Poslednja izmena:08:36:32 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TA Panacomp bazira poslovanje na domaćem turizmu

  • PDF

Ivanka Tasić uključuje u svaku akciju mlade snageVreme je godišnjih odmora pred nama. Brojne turističke agencije nude letovanje u Grčkoj, Turskoj, Tunisu, a manji je broj onih koji odmor preporučuju u Srbiji, na selu, planinama, u banjama. Među takve, ubraja se i PANACOMP ZEMLJA ČUDA, turistička agencija iz Novog Sada zanimljivog naziva i još zanimljivijeg opredeljenja da svoje poslovanje bazira na receptivnom turizmu, na dovođenju stranih gostiju u našu zemlju. Izazovu, koji prihvataju samo oni najhrabriji, TA PANACOMP ZEMLJA ČUDA, na čelu sa Ivankom Tasić, odlučila je da odgovori znanjem, kvalitetom i posvećenošću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kragujevac privredni i turistički grad partner Zlatibora

  • PDF

Uz odmor, najavljena je i privredna saradnja Zlatibora i KragujevcaU prisustvu predstavnika opštine Čajetina i grada Kragujevca, zlatiborskih i kragujevačkih hotelijera, Turistička organizacija Zlatibor i Gradska turistička organizacija Kragujevac, potpisale su Protokol o saradnji u prostorijama Biznis inovacijskog centra, u Kragujevcu, u sredu 29. maja 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija regionalni lider u oblasti turizma

  • PDF

Zlatibor, najposećenija turistička destinacija u Srbiji-Srbija ima veliki turistički potencijal. Ima banje, planine, jezera, dobra vina, muziku što pokazuje i politička volja da postane lider regije u turizmu. Evidentno je, takođe, da zemlje jugoistočne i srednje Europe beleže stope rasta turističke privrede poslednjih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Žabalj promovisao suvenire i tipične proizvode

  • PDF

U okviru "Žabaljskih dana" 25. maja 2013. godine u prostorijama O.N.B „Veljko Petrović“ u Žablju, održana je izložba suvenira i tipičnih proizvoda u organizaciji Turističke organizacije.
Ovom prilikom predstavljeni su suveniri - magneti, koje je povodom 250 godina od osnivanja Šajkaškog bataljona uradila Turistička organizacija u suradnji sa Keramikom „Ras“ iz Sremskih Karlovaca. Magneti se mogu kupiti u STR „Bajka“ u Žablju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bačka Topola, opština sa četiri dvorca i još mnogo toga

  • PDF

Opština Bačka Topola se nalazi u severnom delu Bačke. Grad Bačka Topola je privredni, politički i kulturni centar istoimene opštine. U dolini potoka Krivaja i na brežuljcima Bačke lesne zaravni, na površini od 596 km²  živi zajedno više od 20 nacija. Bačka Topola je oduvek bila tranzitno mesto pored kojeg prolazi Koridor 10 i međunarodna železnička magistrala Budimpešta-Beograd... Prema popisu stanovništva iz 2011. godine opština je imala 34.088 stanovnika nastanjena u 23 naselja, a sam grad 14.991 stanovnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Višekrunić: Tek kada se provozate fijakerom, osetićete šarm Sombora

  • PDF

Dragan VišekrunićPrva asocijacija na grad Sombor su zelene gradske ulice, Galerija Milana Konjovića, tamburaška muzika i pesme Zvonka Bogdana i nezaobilazni somborski fijaker, koji je kao simbol grada svoje mesto našao i na zvaničnom sajtu TO Sombora. Mutnietničnost ovog prelepog grada na severu Bačke, posebno je interesantna za razvoj kulturnog turizma, jer se u Somboru, danas gradu sa nešto manje od 50.000 stanovnika, sa okolnim mestima manje od 90.000, čuva i neguje brend prošlosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovan Pavlović: TO Zlatibor pripremio bogat program u godini jubileja

  • PDF

Jovan PavlovićZlatibor ove godine proslavlja 120 godina organizovanog turizma. Turista i gostiju na ovoj po mnogo čemu „idealnoj“ planini, počev od nadmorske visine (od 800 do 1.000 m.n.v.), vazdušnih struja, morskih i planinskih, prirode u izvornom obliku, bilo je i mnogo ranije. Postoji dokument sa zapisom iz 1735. godine, kada je izvesni Hadži Nikola Selak dolazio na Zlatibor iz Sarajeva, da nađe leka svojoj porodici. Naravno, postoji mnogo drugih zapisa o gostima na Zlatiboru, ali se za zvaničan početak turizma uzima 20. avgusta1893. godine, kada je kralj Aleksandar Obrenović boravio na Zlatiboru, a zapisano je na spomen česmi u centru naselja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Amerikanac Čarls Keter: Gostoprimljivost je prva reč koja mi padne na pamet kada pomislim na Srbiju

  • PDF

Čarls Keter je oduševljen Rumom i sremačkim gostoprimstvomPisali smo na stranicama našeg časopisa da Amerikanac Čarls Keter dolazi u Srbiju, kako bi za svoj web serijal „Jenki Dudl je bio u Srbiji“načinio više zapisa o našoj zemlji. Prva stanica na njegovom putu je bila Ruma, u kojoj se oduševio, pre svega domaćinima iz lokalne Turističke organizacije, ali isto tako i ljudima ovoga kraja, bogatstvom kulturno-istorijske tradicije i još mnogočim. Evo i ekskluzivnog intervjua sa Čarlsom Keterom, načinjnenog u Rumi, posle njegovog boravka u ovom sremačkom gradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bačka Topola, na raskrsnici tradicije i sadašnjice

  • PDF

Huba TölgyesiBačka Topola se sa svojom izuzetno bogatom turističkom ponudom potrkrepljenom kulturno-istorijskim vrednostima, pojavila na 9. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu, pred mnogobrojnom publikom, koja je bila znenađena činjenicom šta ima i šta ova opština može da ponudi svojim gostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Čupić: Žabalj u srcu Vojvodine

  • PDF

Ekipa TO Žablja na Sajmu turizma u BeograduTuristička organizacija Žabalj na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu imala je zapažen nastup, koji je, po rečima direktorke Marije Čupić, okupio brojne posetioce.
Opština Žabalj se nalazi u geografskom centru Vojvodine, u kojoj živi 27.000 stanovnika, i obuhvata naselja: Žabalj, Đurđevo, Čurug i Gospođinci. Poslednju deceniju je više spominjana po tome što se u njenoj blizini nalazi Golf Club „Centar“, prvi golf klub na teritoriji Srbije, posle Golf Kluba „Beograd“ iz 1936. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com