Sun05312020

Poslednja izmena:08:36:32 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Novi Sad atraktivan za turiste iz Slovenije

  • PDF

Tihana Vidaković (levo) i Marina Klarić na Sajmu u LjubljaniTuristička organizacija Grada Novog Sada predstavila se u periodu od 24. do 27. januara 2013. godine na sajmu Alpe–Adria: Tourism and Leisure Show, Sajmu turizma i slobodnog vremena u Ljubljani, Slovenija, na štandu Turističke organizacije Srbije sa ostalim turističkim organizacijama iz zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Srbije na Sajmu turizma Alpe-Adria u Ljubljani

  • PDF

Detalj sa štanda Turističke organizacija SrbijeMeđunarodni sajam turizma Alpe-Adria Tourism and Leisure, održan je od 24. do 27. januara 2013. godine u Ljubljani, na kome se kao i ranijih godina, predstavilo 338 turističkih firmi iz 15 zemalja, a koji je posetilo više od 16.000 ljudi. Turistička organizacija Srbije objedinjeno je predstavila turističke potencijale naše zemlje na štandu veličine 90 m2, na kome su bili predstavnici Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Vojvodine, kao i turističke organizacije Niša, Smedereva, Novog Sada, Bačke Palanke, Apatina, Žablja, Šida i Vršca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi za turizam: Budi i ti turistički vodič u svom gradu

  • PDF

Sremski Karlovci, mali grad sa mnogo znamenitostiUdruženje ,,Mladi za tirizam'', uz pomoć Balkanskog fonda za turizam, a na ideju koju je kreirao Filip Popadić, pokrenulo je akciju “Budi i ti turistički vodič”, sa željom da mlade iz šest lokalnih sredina povede u nesvakidašnje putovanje kroz blagodeti svoga mesta, kroz priče i događaje koji su obeležili život njihovih sugrađana u prošlosti, kao i da pruži mladima šansu da se oprobaju kao turistički vodiči u svom gradu. Ideja je da se izabere 6 gradova tj. lokalnih sredina iz Srbije i da se akcije približavanja lokalne sredine mladima sprovode svakog drugog vikenda (subota i nedelja) u jednom od gradovima. Ti gradovi gde će se sprovoditi aktivnosti su Šabac, Vršac, Valjevo, Aranđelovac, Smederevo i Sremski Karlovci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VisitSerbia.org pokrenula novu turističku akciju

  • PDF

Sa jednog od prethodnih nastupa u Novom SaduTuristički portal VisitSerbia.org pokrenuo je akciju „Godišnje turističko sumiranje". Cilj akcije je da se podsetimo svih investicija i projekata koji su realizovani u protekloj godini u oblasti turizma i izaberu oni koji će imati najveći uticaj na povećanje broja turista na destinacijama u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova Varoš, nova skijaška destinacija

  • PDF

Nova Varoš je jedini grad u Srbiji sa žičarom četvrorosedežnicom koja polazi iz centra grada. Ideja o izgradnji skijališta na visu Brijeđa, koji se uzdiže tik iznad centra grada, postojala je odavno, a njena realizacija započeta je pre šest godina. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odobrilo je deo sredstava za nabavku opreme za osnežavanje Briježđe, zahvaljujući čemu će radovi na uređenju skijališta na padinama Zlatara konačno stigli do pred sam kraj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad vrveo od stranih turista

  • PDF

Strani turisti znaju da cene naše gostoprimstvo“Nisam se davno ovako dobro provela za Novu godinu“ – gošća iz Makedonije.
„Nikada neću zaboraviti ovaj Božićni užitak koji sam osetio posle prelepog provoda sa prijateljima za doček Nove godine“ – gost iz Nemačke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Удружење Млади за туризам све јаче и значајније

  • PDF

Млади за туризам помагали у промоцији речника ПанаЦомпа Да се боље разумемоУдружење „Млади за туризам“ започело је свој раду мају 2010. гoдине, када је група студената дoшла на идеју да oснује удружење које би окупило све ентузијасте, заљубљенике, професионалце и аматере жељне да допринесу развоју туризма наше земље.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Покренут веб сајт образовног туризма

  • PDF

Deca će sticati konkretna znanja kroz osmišljene programeМинистарство привреде и финансија Републике Србије, обавестило је да је покренут Веб сајт www.obrazovniturizam.rs,који ће представљаће одличну платформу за промоцију образовног туризма, а временом ће постати платформа за развој ове специфичне туристичке гране која повезује образовање и туризам, као и за умрежавање организација које спроводе активности у Србији започете заједничким УН програмом “Одрживи туризам у функцији руралног развоја”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad spreman za Novogodišnje praznike

  • PDF

Novosadski City Hostel, omiljeno konačište mladih iz celog svetaGrad Novi Sad će i ove godine biti mesto okupljanja publike iz zemlje i regiona, s obzirom na veoma bogatu ponudu za organizovane proslave Nove godine u restoranima, klubovima, hotelima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osma izložba turističkih publikacija Srbije 2012.

  • PDF

Turistička organizacija Niša dobitnik je više nagrada u više kategorijaOsma Izložba turističkih publikacija Srbije 2012. održana nedavno u Kruševcu, bila je sjajna prilika da se sagleda dokle smo stigli u tom, vrlo važnom segmentu turističke privrede u našoj zemlji. Tokom tri dana trajanja ove manifestacije, predstavilo se 45 turističkih organizacija sa publikacijama koje su štampane u prethodne dve godine, a najkreativniji, u više kategorija, dobili su zaslužene nagradežirija koji su sačinjavali predsednik Dragoslav Gogić novinar RTS-a i članovi Radovan Vučković, dizajner, Miroslav Miladinović, grafičar i Maja Danilović predstavnik Grada Kruševca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com