Mon07132020

Poslednja izmena:09:39:44 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TO Raška na Sajmu turizma predstavila srednjovekovnu Srbiju

  • PDF

Nenad Ostraćanin i Nevena SušićTematski zadatak 35. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, kultura i kulturno nasleđe, bio je izazov za turističke organizacije koje su, na zadovoljstvo, domaćina i posetilaca, uspele da odgovore na krajnje zanimljiv i jedinstven način.
Ono što je možda za nekoga bilo teško, za opštinu Raška, kamena temeljca prve samostalne srpske države pod velikim županom Stefanom Nemanjom, bio je lak zadatak, jer Raška ne samo što nosi ime srednjovekovne države već je i okružena zadužbinama, utvrđenim gradovima, tvrđavama i kulama, ostacima toga vremena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpska Atina predstavila svoje bogato kulturno nasleđe

  • PDF

TONS-ova ekipa na otvaranju Sajma turizmaTuristička organizacija Grada Novog Sada je na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, tradicionalno promovisala predstavnike turističke privrede i turističke potencijale Srpske Atine. S obzirom da je tema ovogodišnjeg sajma turizma bila “Kulturno nasleđe”, Novi Sad je predstavljen kroz institucije kulture, znamenitosti, ali i neizostavne festivale po kojima je poznat i van granica naše zemlje. Novi Sad je izgradio svoj imidž kao city break destinacija, sa mnoštvom raznovrsnih ponuda koje svakom turisti pružaju bogat sadržaj i nezaboravne trenutke, zbog kojih uvek žele da se vrate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novobečejski recept za turistički uspeh – trud, znanje i saradnja

  • PDF

Zašto Novobečejci dobijaju toliku pažnju medija i posetilaca i na svojim manifestacijama i na sajmu turizma, gde svake godine preko 800 stranih i domaćih izlagača promoviše svoju turističku ponudu? Šta je to čime privlače pažnju i pored velelepnih štandova Turske, Grčke, Hrvatske i egzotičnih destinacija koje nude najveće turističke agencije. Deo odgovora dobili smo u hali 4 gde se Novobečejci tradicionalno predstavljaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Branislav Knežević: Srpska Atina u punom sjaju na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Branislav KnezevićOtvaranju 35. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu preisustvovali su predstavnici Tustičke organizacije Novog Sada. Srpska Atina, će na ovogodišnjem sajmu, a u skladu sa temom, koju je predložila Turistička organizacija Srbije povodom obeležavanja XVII vekova od donošenja Milanskog edikta, predstaviti kulturu i kulturno nasleđe grada. Ispred uigrane ekipe TONS-a, direktor Branislav Knežević je izneo planove i programe vezanih za četiri sajamska dana, ali i za one na godišnjem nivou, koji će biti pokrenuti ili ostvareni na teritoriji grada u toku 2013.godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kevin Shannon propešačio Novim Sadom

  • PDF

Kevin Shannon i Tihana VidakovićMinulog vikenda Novi Sad je posetio Kevin Shannon, čuveni bloger koji pešači ovih dana od severa do juga Srbije. Studijsku posetu Srbiji organizovala je Turistička organizacija Srbije, a boravak koji je predviđen u Novom Sadu, od 09.02. do 12.02. 2013. organizovala je Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad predstavljen turistima na sajmu u Londonu

  • PDF

Vinoteka Naša vina u Dunavskoj 31 svakodnevno otvorena za turisteThe Times presents Destinations: The Holiday & Travel Show je vodeći sajam iz oblasti turizma B2C u Velikoj Britaniji, i ove godine proslavio je 19-tu godinu rada u Londonu na Earls Court i drugu godinu u Mančesteru. Sajam ne samo da privlači preko 50.000 posetilaca željnih novih,  neotkrivenih destinacija, nego i veliki broj izlagača iz celog sveta, kao i izuzetno veliki broj turoperatera iz Velike Britanije koji takođe izlažu na ovom sajmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad interesantniji turistima

  • PDF

Info centar obavezna stanica gostiju Novog SadaTuristička organizacija Grada Novog Sada obavestila je da je Srpsku Atinu tokom prethodne godine posetilo više turista nego u 2011. godini.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2012. godine, u Novom Sadu je ostvareno 220.842 noćenja (domaćih i stranih turista zajedno), što je 3,4% više u poređenju sa 2011. godinom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi za turizam i YUTA ugovorili poslovnu saradnju

  • PDF

Mladi uvek spremni za akcijuUdruženje Mladi za turizam koga je zastupao predsednik Vladimir Krstović i Nacionalno udruženje turističkih agencija (YUTA) koga je zastupao direktor Aleksandar Seničić, zaključili su u utorak, 29. januara 2013. godine u Beogradu, ugovor o poslovnoj saradnji radi zajedničkih aktivnosti na planu razvoja turizma i turističko agencijske delatnosti, osposobljavanja i obrazovanja kadrova za poslove delatnostri turističkih agencija i ugostiteljstva, kao i izrade posebnih projekata radi prezentacije i promocije pojedinih regija kao turistički atraktivnih destinacija i turističkih proizvoda namenjenih pojedinačnim grupama korisnika, a naročito mladima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad atraktivan za turiste iz Slovenije

  • PDF

Tihana Vidaković (levo) i Marina Klarić na Sajmu u LjubljaniTuristička organizacija Grada Novog Sada predstavila se u periodu od 24. do 27. januara 2013. godine na sajmu Alpe–Adria: Tourism and Leisure Show, Sajmu turizma i slobodnog vremena u Ljubljani, Slovenija, na štandu Turističke organizacije Srbije sa ostalim turističkim organizacijama iz zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Srbije na Sajmu turizma Alpe-Adria u Ljubljani

  • PDF

Detalj sa štanda Turističke organizacija SrbijeMeđunarodni sajam turizma Alpe-Adria Tourism and Leisure, održan je od 24. do 27. januara 2013. godine u Ljubljani, na kome se kao i ranijih godina, predstavilo 338 turističkih firmi iz 15 zemalja, a koji je posetilo više od 16.000 ljudi. Turistička organizacija Srbije objedinjeno je predstavila turističke potencijale naše zemlje na štandu veličine 90 m2, na kome su bili predstavnici Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Vojvodine, kao i turističke organizacije Niša, Smedereva, Novog Sada, Bačke Palanke, Apatina, Žablja, Šida i Vršca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com