Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Lastin Open Top Beograd kreće u nedelju

  • PDF

Prilika da se i na ovaj način upozna BeogradOvogodišnju sezonu redovnog razgledanja grada otvorenim autobusom SP Lasta započinje u nedelju, 17. aprila,.
U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, Lastin Open Top će i ove godine svakodnevno voziti posetioce do najznačajnijih lokaliteta i znamenitosti grada. Turisti, ali i sami Beograđani, biće u prilici da putem audio vodiča na osam svetskih jezika saznaju zanimljive informacije o srpskoj prestonici i njenoj bogatoj istoriji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad među najboljim turističkim destinacijama starog kontinenta

  • PDF

Mlada i uspešna ekipa Turističke organizacije Grada Novog SadaNovi Sad se ove, 2016. godine, našao na listi 20 potencijalno najboljih destinacija u Evropi u konkurenciji sa Londonom, Parizom, Rimom, Pragom, Barselonom i mnogim drugim tradicionalno najznačajnijim turističkim destinacijama Evrope. Novi Sad je nakon perioda bombardovanja i ratnih zbivanja, doživeo ekspanziju turizma, a pojava EXIT-a i umrežavanje turističke privrede i svih ostalih manifestacija izuzetno brojnih i različitih po svom karakteru i tematici, uticali su da ovaj grad postane zanimljivo, atraktivno i sve traženije turističko odredište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Učenici iz Zvornika nagrađeni turističkom posetom Novom Sadu

  • PDF

Direktor TONS-a Branislav Knežević sa gostima iz ZvornikaKrajem prošle 2015. godine, povodom 15. februara - Dana državnosti Republike Srbije, Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci i Republički pedagoški zavod Republike Srpske raspisali su Konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika srednjih škola u Republici Srpskog na temu "Kako vidim Srbiju u budućnosti".
Petočlana ekipa iz Republike Srpske, direktorka, profesorka i tri učenice Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika, čiji su se radovi našli među deset najboljih, za svoj uspeh dobili su nagradu – turističko putovanje u Srbiju, odnosno Novi Sad u kojem će boraviti od 8.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turizam Srbije na sajmu u Azerbejdžanu

  • PDF

Banja JunakovićTuristička organizacija Srbije (TOS) će po drugi put predstaviti turističku ponudu naše zemlje u Bakuu, Azerbejdžan, na sajmu turizma "AITF 2016", koji se održava od 07. do 09. aprila 2016.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Suzana Milosavljević: Kruševac postaje grad balona i vitezova

  • PDF

Suzana Milosavljević sa saradnicima na Vinofestu u VršcuKruševac, prestoni grad kneza Lazara, situiran u dolinama Zapadne Morave, Rasine, Pepeljuše i Ribarske reke, između Kopaonika, Goča i Željina, Velikog i Malog Jastrepca, Juhora, Gledićkih i Mojskinskih planina, okružen brojnim manastirima, ima dovoljno sadržaja da privuče turiste. Od Lazarevog grada sačuvani autentični ostaci donžon i Miličine kule, crkva Lazarica, kapija, delovi konjušnjice, uz spomenik knezu Lazaru i Narodni muzej, predstavljaju ponos i srce Kruševca. Ipak, do sada Kruševac je više bio prolazni grad nego mesto u kojem su turisti imali priliku za zadržavanje. Turistička organizacija grada Kruševca je odlučila da to promeni i sa zdravstvenog turizma, zbog SB „Ribarska banja“ i verskog turizma, težište prebaci na razne vidove aktivnog odmora i manifestacioni turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova Varoš - pravo mesto za odmor na dobroj visini

  • PDF

Ivana NovakovićNova Varoš iz godine u godinu postaje sve značajnija turistička destinacija, što zbog svojih prirodnih lepota, što zbog sve raznovrsnijih i kvalitetnijih manifestacija, bolje ponude smeštaja u hotelima, ali i privatnom smeštaju. I što je još važnije, sve je više žitelja ove opštine koji pokazuju interesovanje za bavljenje ovom vrstom delatnosti. Tako je nedavno, u organizaciji Regionalne privredne komore Užice i Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, na Zlataru održana obuka i dvodnevna radionica na temu „Priprema domaćinstvu u seoskim i urbanim sredinama za kategorizaciju, prihvat i boravak turista“. Ova radionica izazvala je veliko interesovanje domaćinstava koji se bave seoskim turizmom, pa su pored učesnika iz Nove Varoši učešće uzeli i seoski domaćini iz Prijepolja, Priboja, Sjenice, Rudog, Užica i Ivanjice. Radionica je sprovedena u okviru projekta TEMPUS - Modernizacija i harmonizacija turističikih studijskih programa u Srbiji, a podržana od strane privredne komore iz Užica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Srbije na 3. Sajmu za treće doba

  • PDF

Godine nisu važne za putovanjeTuristička organizacija Srbije (TOS) uzela je učešće na 3. Sajmu za treće doba, koji traje od 01. aprila do 03. aprila 2016. naa Beogradskom sajmu. Srbija kao turistička destinacija našim starijim sugrađanima ima da ponudi brojne sadržaje prilagođene njihovim potrebama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Srbije na Sajmu u nautike predstavlja naše vodeno bogatstvo

  • PDF

 Lepota vodenog blaga SrbijeTuristička organizacija Srbije (TOS) uzela je učešće na 38. Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova, koji traje od 30. marta do 03. aprila 2016. Srbija nema more, ali ima brojne reke, od mirnih ravničarskih, do brzih planinskih, kao i jezera, na koje se TOS posebno fokusirao u promotivnim aktivnostima u 2016.godini. Turistička organizacija Srbije (TOS) svake godine za svoju promotivnu kampanju određuje temu. Za 2016. godinu glavna tema nosi naziv „Dunav i vodeno blago Srbije“ .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Reprezentativnim nastupom na XI Vinofestu Somborci pozvali Vrščane da posete njihov grad

  • PDF

Somborci oduševili učesnike VinofestaTreći nastup Turističke organizacije opštine Sombor na vršačkom Vinofest-u, održanom 18. i 19. marta, po 11. put u svečanoj sali hotela „Srbija“ u centru grada, među šezdeset izlagača iz zemlje, ali i Rumunije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, imao je veliki uspeh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stara Pazova u srcu sremske ravnice

  • PDF

Dvorac Šlos, jedna od znamenitosti Stare PazoveU središtu jugoistočnog Srema, u Vojvodini, na međi svinjskog i vinskog, a u svom takozvanom ruzmarinskom Sremu nalazi se opština Stara Pazova. Smeštena skoro na pola puta između dva najveća grada u zemlji Beograda i Novog Sada.
U opštini Stara Pazova održava se veliki broj manifestacija različitog karaktera. Najčešće su kulturnog, sportskog, privrednog i turističkog značaja, čiji je glavni pokrovitelj Opština Stara Pazova. Jedna od najvećih organizovanih rekreativnih višednevnih plovidbi u Srbiji regata “REKA” i ove godine od 30.jula – 13.avgusta u pratnji velikog broja nautičara iz svih krajeva Srbije savladaće rutu dugu od oko 400 km za 15 dana. Maršuta Regate „Reka 2016“ je Dunav- Tisa-Begej-Kanal DTD sa etapnim stanicama Stari Banovci-Titel-Stajićevci-Zrenjanin-Novi Bečej- Mol-Senta- Kanjiža-Segedin-Novi Kneževac-Ada- Bečej-Aradac-Stari Banovci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com