Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Rakije

Tečna riznica u flaši iz Destilerije 2M

  • PDF

Jasna Terzić u društvu Nikole Biorčevića i Milije Mihajlovića

            Na Oplenačkoj berbi grožđa Velika zlatna medalja za šljivovicu „Dedino zlato“ reserva, i prošle, 2023. godine, pripala je Destileriji „2M“ iz sela Lipovac kod Topole. Pravo otkriće za selo u kojem živi oko 500 stanovnika orijentisanih na poljoprivredu, uglavnom vinogradarstvo i voćarstvo, poznato po desetak vinarija i odličnim vinima, koje može da se pohvali i pravom kućom rakije u kojoj se čuva još uvek skriveno blago - rakija od šljive stara i do 22 godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šumadija - prestonica najbolje rakije šljivovice na svetu

  • PDF

Aleksandar Stanković, predsednik Udruženja proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i vlasnik vinarije i destilerije „Podrum pevac“             Autentičnom demonstracijom Šumadijske šljivovice, sinonimom za proizvodnju rakije najvišeg kvaliteta, Udruženje proizvođača rakije „Šumadijska rakija“, na XIV Sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, najavilo je IV Internacionalni Šumadijski festival rakije Kragujevac, koji će biti održan u subota, 02.decembra 2023., u Exclusive Event Center Kragujevac u organizaciji Udruženja „Šumadijska rakija“, GTO Kragujevaca i uz podršku Regionalne privredne komore Kragujevac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Koktel od rakije Kaluđerke: Između umetnosti i nauke u službi zadovoljenja svih čula

  • PDF

Nova ponuda koktela od rakije za još bolju promocija srpskog brenda broj 1 - rakije            Kokteli, primamljivo-omamljive kreacije koje nastaju mešanjem, miksanjem, blendiranjem žestokih alkoholnih pića, šećera, vode, voćnih sokova, leda, mleka, začina, citrusa..., jedinstveno-atraktivnog ukusa, ekspresivnog vizuelnog efekta i iskustvom koje se pamti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jedinstveni Pevac u Srbiji

  • PDF

Aleksandar i Ivana Stanković            Iznenađenje, neverica, a potom i potvrda da znanje, posvećenost i radinost, bez obzira na životnu dob, može iznedriti vrhunski rezultat. Slušati i kada zapne, pitati one koji znaju više. Na kraju sve odluke donositi sam i stati iza njih. Jer tako rade pobednici. Aleksandar Stanković iz Cvetojevca jedan je od njih. Destilerija/podrum Pevac u prelepom šumadijskom selu nadomak Kragujevca, lepog imena Cvetojevac, jedna je od onih koja se ne da opisati jer nedostaju reči. Produkt promišljanja bračnog para, Aleksandra Stanković i Ivane Nikolić Stanković, koji dizajniraju svako u svom domenu, jedan ono što je u bocama, drugi boce i oko njih, doveo je do kompleksne i na našim prostorima, jedinstvene kuće rakije, vina, vinjaka i piva, i sve to na jednom mestu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatni Dar visova

  • PDF

Nikola Tanasijević            „Podrum pića TIM“, destilerija za proizvodnju rakije vlasnika Nikole Tanasijevića, u selu Ramaća, 25 km od Kragujevca, na obroncima planine Rudnik, bavi se proizvodnjom autentične šumadijske rakije. Ovde se mladost i zrelost poštuju i dopunjuju, stvarajući novu vrednost, potvrđenu u tananom osećaju kvaliteta nekog poznavaoca - laika ili profesionlanog somelijera plemenitih destilata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolje rakije iz Srbije na jednom mestu

  • PDF

Sa otvaranja 3. Šumadijskog  festivala rakije u Kragujevcu            Treći Šumadijski festival rakije i četvrto Šumadijsko ocenjivanje kvaliteta voćnih rakija u Exclusive event centru u Kragujevcu održani su u subotu, 26. novembra. Festival je okupio četrdesetak najpoznatijih i najboljih destilerija sa teritorije cele Srbije: predstavnike domaćina Asocijacije Šumadijska rakija, rakije iz zapadne Srbije, Župe alekndrovačke, destilerenije iz Vojvodine, istočne Srbije. Međunarodni karakter Festivala opravdala je Vinarija „Tikveš“, koja je predstavila svoje rakije od grožđa. Proizvođači hrane, kao i proizvođači prateće opreme i proizvoda za destilerije takođe su bili prisutni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani vesele mašine u Kljajićevu - zanimljivog imena još interesantnijeg sadržaja

  • PDF

Dušanka Golubović            Na pomen šljivovice, prva asocijacija je centralni i zapadni deo Srbije, jer se, tako kažu, tamo peče najbolja rakija od šljive. „Dani vesele mašine“ je manifestacija posvećena takmičenju u pečenju šlјivovice u Kljajićevu, selu na trinaest kilometara od Sombora, gde su se na tzv. Burduševom brdu, ove godine okupili majstori iz Kljajićeva, Sombora, Stapara, Crvenke, Lenije, Čuruga, želeći da pokaže svoje umeće. I za trinaest godina trajanja ove manifestacije, u tome su i uspeli. Rezultati nedvosmisleno pokazuju da rakija šljivovica iz Kljajićeva ni po jednom parametru ne zaostaje za rakijom iz ostalih delova Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ODRŽANI 13 DANI VESELE MAŠINE U KLJAJIĆEVU

  • PDF

Priznanja za najbolje majstore zlatne kapljice - rakije šljivovice            Ljubitelji šljive i njenog destilata rakije šljivovice okupili su se u nedelju 11. septembra 2022. godine u Kljajićevu na Burduševom Brdu po 13 put na manifestaciji DANI VESELE MAŠINE. I pored relativno lošeg vremena u Bačkoj, kiša je i ovoga puta zaobišla Burduševo Brdo (a padala u Kljajićevu), i učinila da sve protekne u najboljem redu, baš onako kako su se organizatori i nadali – u takmičenju i druženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Beljić: Od ljubavi do brenda Jorgovanova rakija

  • PDF

 Saša Beljić          Važno je kada znaš šta želiš da radiš. Još važnije kada želju prati ljubav, i kada si mlad. Ali ni želja ni ljubav, a ni mladost ne garantuju uspeh, jer je mera uspeha srazmerna uloženom trudu. To je spoznao i Saša Beljić iz sremskog sela Golubinci, koji je svoju ljubav prema voću iskoristio za stvaranje, danas prepoznatljivog brenda JORGOVANOVA RAKIJA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi festival prvog šumadijskog brenda - Šumadijske rakije

  • PDF

Sa sjajne prezentacije Šumadijske rakije u Kragujevcu

            Na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu 22. novembra, uz degustaciju vrsnih šljivovica, članova Asocijacije proizvođača rakije „Šumadijska rakija“, najavljen je „Prvi šumadijski festival rakije", 05. decembra od 10:00 do 20:00 časova, u hotelu „Kragujevac“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com