Fri03312023

Poslednja izmena:11:05:16 AM

Rakije

Stara Sokolova: Potrebno više prostora i podrške za stari srpski brend

  • PDF

Sa prezentacije na Prolećnom festivalu vina i rakija u Novom Sadu„Stara Sokolova“ nastala je na tradiciji porodice Bogdanović iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte. Porodicu su zvali i Krivajci, po maloj i neobično lepoj dolini Krivaji, iznad njihovog sela, a njihovom brendu, „Staroj Sokolovoj“ kumovao je Radoslav Bogdanović, nazvaviši ga po srednjovekovnom gradu Soko, takođe iz tog kraja. Ovaj kraj je od davnina bio ponosan na svoju rakiju od šljive, a Bogdanovići su je pravili od stare sorte trnovače.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DESTICO M&M uskoro otvara vrata za turiste

  • PDF

Nova destilerija obogaćuje ponudu RađevinePreduzeće DESTICO M&M Ljubovija osnovano je 2016. godine. Nalazi sa leve strane puta Ljubovija-Pecka u Ljuboviji. Osnovna delatnost DESTICO M&M je proizvodnja voćnih rakija. Rakija se proizvodi od najkvalitetnijih sorti voća iz sopstvene proizvodnje, kao i kupovinom od proverenih proizvođača. Ona prolazi sve neophodne analize u nekoj od eksternih laboratorija pre prodaje kupcu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljen III Međunarodni festival voćnih rakija Žestival

  • PDF

Uvek je vreme za dobru srpsku rakijuIII Međunarodni festival voćnih rakija „Žestival“ je privredno-turistička manifestacija, takmičarskog i prodajnog karaktera koja za cilj ima očuvanje tradicije, promovisanje i unapređenje proizvodnje i plasman voćnih rakija, kao i turističkih i drugih potencijala Srbije i regiona.
Festival će biti održan 18. i 19.avgusta 2017. godine na Gradskom trgu u Užicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova ajkula u Minićevoj kući rakije

  • PDF

Stanimir Cane Minić sa ovogodišnjim priznanjimaMalo ko u Srbiji ne zna za Minićevu kuću rakije iz Donje Trepče kod Čačka. Dobra rakija kod nas se pije pre jela, u nekim drugim zemlja posle, a gospodin Stanislav Cane Minić kaže da je najbolje i pre i posle.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakija fest u subotu u Mikser House

  • PDF

Uvek je vreme za dobru rakijuZa subotu, 03. decembar, najavljen je RAKIJA FEST - "Balkan Urban Experience", festival koji spaja tradicionalno i moderno, kao mesto je jedinstvene energije i zabave. Organizatori "Balkan Urban Experience" festivala - Rakija Bar i Mikser House, uz podršku Turističke organizacije Beograda, tvrde - zagrejaće vas kuvana rakija, razni delikatesi našeg podneblja, kao i slatki specijaliteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sto fela rakije Jugoslavije

  • PDF

Plakat kao pozivnicaI ove godine, povodom 29-og novembra, čuvenog „Dana republike“, Udruženje građana za razvoje eko-ruralnog turizma „Podunav“ i Mesna zajednica Bački Monoštor, organizuju Rakijadu - „Sto Fela Rakije Jugoslavije“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Ninoslav Nikićević: Kup Vrnjačke Banje zadovoljio kvalitetom rakija

  • PDF

Prof. dr Ninoslav NikićevićProf. dr Ninoslav Nikićević, redovni profesor na Katedri za tehnologiju konzervisanja i vrenja Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa doktorskom disertacijom pod nazivom: "Izučavanje važnijih aromatičnih sastojaka šljive požegače i rakije šljivovice", i napisanom jedinstvenom „Alkaholnom biblijom“ na 1.460 stranica, bez sumnje je najveći ekspert u domenu jakih alkoholnih pića kod nas. Ovoga puta, sreli smo ga u Vrnjačkoj Banji, gde je predsedavao ocenjivačkoj komisiji na trećem Kupu Vrnjačke Banje, održanom krajem juna u okviru Business Samit-a „Uposlimo Srbiju“ uz Gegula sajam rakije i vina. Svako druženje sa prof. dr Nikićevićem je „zlata vredno“ jer obrazlažući dodeljene ocene, uvek održi i malo predavanje o jakim alkoholnim pićima, u kojima i oni najiskusniji, mogu da čuju nešto korisno i novo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolja rakija iz Minićeve kuće rakije posvećena najboljima

  • PDF

Gordana i Stanimir Minić u društvu prof. dr Ninoslava Nikićevića i Milana JovičićaJedna od najvećih ličnosti engleske književnosti XVIII veka, Samuel Johnson, je rekao: “Claret (slabije belo vino od crnog grožđa iz Bordoa) je piće za dečake, porto je za muškarce, ali onaj ko želi postati junak, mora piti rakije.”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sedam Ajkula na Business Samitu 2016 u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Sa svečane dodele nagrada najboljimaU okviru 5. Business samita-UPOSLIMO SRBIJU i Gegula sajma turizma, rakije i vina, od 24.-26.06.2016. godine u Vrnjačkoj Banji, održano je takmičenje u izboru najboljih rakija i vina - Kup Vrnjačke Banje 2016. godine. Predsednik komisije za ocenjivanje je bio prof. dr Ninoslav Nikićević. Ocenjeno je ukupno 44 uzorka, od čega su bila dva vina (jedno belo, jedno crveno), 20 šljivovica, jedna divlja trešnja, 2 kajsijevače, 4 jabukovače, 4 kruškovače, 2 vilijamovke, 5 dunjevača , 1 voćna rakija,1 lozovača i 2 likera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Novaković, nova snaga Minićeve kuće rakije

  • PDF

Jovana Novaković i Stanimir Cane Minić

- Kao najmlađa iz generacije „Minićeve kuće rakije“ tu sam da podsetim da smo šampioni kvaliteta ne međunarodnim takmičenjima od 2005. godine pa sve do danas. U našem asortimanu se nalazi više od 25 vrsta rakija, počevši od dunjevače, kajsijevače, šljivovice, koje su najviše nagrađivane, pa sve do nekih specifičnih vrsta, kao što su rakije od banana, šumskih jagoda, brusnica, ribizle, kupusa, itd. Decenijskim trudom i radom uspeli smo da „Minićeva kuća rakije“ postane jedan od prvih Muzeja rakije kako u Srbiji tako i svetu. Kolekcija rakija od 1941. do 2016. godine kao i brojne nagrade koje smo osvojili razlog su da posetite naš Muzej koji se nalazi u Trepči (kod Čačka), i probate neku od naših rakija - rekla je dvadesetdvogovišnja Jovana Novaković, unuka čuvenog proizvođača rakija Stanimira Caneta Minića, obraćajući se posetiocima na štandu Turističke organizacije Čačak na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com