Fri03312023

Poslednja izmena:11:05:16 AM

Rakije

Sto Fela Rakija Jugoslavije

  • PDF

Uspomene uz rakiju u Bačkom MonoštoruTuristička organizacija grada Sombora, za nedelju, 29. novembar, na nekadašnji najveći državni praznik - „Dan Republike“, najavljuje Rakijadu u Bačkom Monoštoru, čiji naziv „Sto Fela Rakija Jugoslavije“ podseća na neka prošla vremena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Međunarodni festival šljive i voćnih rakija u Ugljeviku

  • PDF

Milan Jovičić sa vicešampionskim peharom za Gegula šljivovicu iz 2014.Četvrti međunarodni festival šljive i voćnih rakija, na kojem se ove godine predstavilo 38 izlagača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, održan je u Ugljeviku 24. i 25. avgusta 2015. godine, u organizaciji Agencije za mala i srednja preduzeća opštine i suorganizaciju Etno Centra Gegula iz Kraljeva. Generalni pokrovitelj bila je opština Ugljevik!!!.
Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, izjavio je, otvarajući festival, da je ugljevička opština prepoznatljiva po mrkom uglju i proizvodnji električne energije, ali je poznata i kao najveći proizvođač šljive u Srpskoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna Gegula rakija - Teslinim putevima na Danima borovnice

  • PDF

Marija i Milan Jovičić

Prva u nizu letnjih manifestacija koja se održava na Kopaoniku, su Dani borovnice. Ovaj već tradicionalni događaj, u organizaciji Turističko sportske organizacije Raška, Opštine Raška, Turističke organizacije opštine Brus, Nacionalnog parka Kopaonik i MK Mountain Resort, održan je na centralnom trgu Apartmanskog naselja Konaci od 30. jula do 2. avgusta. Dani borovnica, osim predstavljanja prirodnog bogatstva kopaoničkih šuma, ima za cilj da okupi sve ljubitelje prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda.
Organizatori su osim izlagačkog, upriličili i takmičarski program, kao i predstavljenje kulturno-umetničkih društava tog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novim Zаkonom do povećаnjа konkurentnosti, proizvodnje, kvаlitetа i izvozа jаkih аlkoholnih pićа

  • PDF

 Sa predstavljanja Nacrta Zakona u Privrednoj komori BeogradaPredstаvnici Ministаrstvа poljoprivrede i zаštite životne sredine predstаvili su u ponedeljak, 13. julа 2015. godine, Nacrt zakona o jakim alkoholnim pićima nа Jаvnoj rаsprаvi održаnoj u Privrednoj komori Beogrаdа.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Travarica (ajkula) iz kompanije BMB Delta iz Gradiške apsolutni šampion kvaliteta na Gegula sajmu vina i rakija

  • PDF

Branko MijatovićNa tek završenom Gegula sajmu vina i rakije održanom u okviru četvrtog BUSSINESS SUMMIT 2015. - Uposlimo Srbiju, od 26.-28.juna u hotelu "Breza" u Vrnjačkoj Banji, Šampionski pehar za rakiju pripao je kompaniji "BMB DELTA" iz Jablanice kod Gradiške (Republika Srpska). Od sedam poslatih uzoraka, ova kompanija je osvojila čak pet "ajkula" - Velikih zlatnih medalja sa ocenom iznad 19,00 i dve Velike zlatne medalje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vrhunski kvalitet ocenjenih jakih alkoholnih pića na Kupu Vrnjačke Banje

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih na ovogodišnjem Kupu Vrnjačke BanjeMeđunarodno takmičenje najboljih rakija i vina - Kup Vrnjačke Banje 2015., održanom od
26.-28. juna u okviru IV Business Summit - Uposlimo Srbiju u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Etno centra Gegula, ove godine ostaće upamćeno po nešto manjem broju, ali izuzetno kvalitetnih rakija i vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakija Ognjena braće Tomašević je garant kvaliteta

  • PDF

Miloš TomaševićOgnjena, zaštitni znak destilerije Braća Tomaćević d.o.o., Miloša i Vukosava Tomaševića iz Prijepolja, je brend par excellence. Takmičenja na kojima se pojavi Ognjena protiču u znaku ove destilerije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Simić o tome Koji domaćin peče najbolju rakiju?!

  • PDF

Sa ocenjivanja rakijaPrvo „Blind Test“ ocenjivanje žestokih alkoholnih pića, pod nazivom: „Koji domaćin peče najbolju rakiju?“, u organizaciji Centra za ruralni razvoj „Terra Gens“ i NVO „Vitis“, održano je krajem marta u novosadskom restoranu „Fontana“. Komisija za ocenjivanje kvaliteta rakija, u sastavu: prof. dr Ninislav Nikićević (predsednik), dr Vele Tešović, mr Ivan Urošević, inž. Veroljub Urošević i Ljubiša Stanković, imala je težak zadatak da da odgovor: “Koji domaćin peče najbolju rakiju?” i od 114 uzoraka u 16 kategorija izdvoji najbolje. Dodeljeno je 5 Šampionskih, 21 Velika zlatna, 31 Zlatna, 45 Srebrnih, 7 Bronzanih medalja i par nagrada sa posebnim priznanjem, za ukupan prikazan kvalitet rakija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priznanja rakijama Plava Frajla

  • PDF

Nagrađene rakijeZa vojvođanski restoran “Plava Frajla”, jedan od vodećih restorana sa nacionalnom kuhinjom u Novom Sadu, čuli su mnogi, a za rakije “Plava Frajla” će se tek čuti. Rakija od dunje iz destilerije “Plava frajla”, na Prvom blind test ocenjivanju u Novom Sadu, pod nazivom “Koji domaćin peče najbolju rakiju”, proglašena je za šampionsku (42%vol.alk.,2013. godine), a rakija vilijamovka (41,5% vol. alk., 2013. godine), dobitnik je zlatne medalje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nenad Jezdić, rakija kao totalni izazov

  • PDF

Nenad JezdićPod robnom markom “Jezdić rakija”- Zemun, Beograd, na prvom “Blind Test” ocenjivanju prirodih, domaćih rakija u Novom Sadu - “Koji domaćin peče najbolju rakiju?”, ŠLJIVOVICA (43% vol. alk., 2008. god.) i VILIJAMOVKA (40% vol. alk., 2013. god.), osvojile su VELIKU ZLATNU medalju za kvalitet. Iza “Jezdić rakija” stoji naš poznati glumac Nenad Jezdić, koji pre petnaest godina nije odeoleo izazovu voćarstva, a pre deset ni izazovu proizvodnje rakija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com