Mon02062023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Rakije

Dr Zora Dajić Stevanović: Proverene prirodne rakije konzumirane sa merom pozitivno utiču na naše zdravlje

  • PDF

Dr Zora Dajić StevanovićU novosadskom restoranu Fontana, u subotu, 18. aprila, održana je svečanost povodom Prvog “Blind Testa” ocenjivanja domaće rakije pod nazivom „Koji domaćin peče najbolju rakiju?“ Centar za ruralni razvoj „Terra Gens“ i NVO „VITIS“ iz Novog Sada pobrali su sve pohvale, kako za organizaciju događaja tako i za ustanovljenje ovakvog jednog takmičenja, koje će, apostrofirajući kvalitet srpske rakije, umnogome učiniti na njenoj promociji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IV Business Samit - UPOSLIMO SRBIJU, uz GEGULA sajam turizma u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Detalj sa prošlogodišnjeg sajmaBusiness Samit - UPOSLIMO SRBIJU, uz GEGULA sajam turizma, hrane i pića je poslovna manifestacija koja ce se po IV put održati u Vrnjačkoj Banji od 26. do 28 juna 2015. godine u hotelu BREZA na prostoru od 10.000m2, gde ce direktno i indirektno učestvovati oko 250 izlagača i očekuje se oko 10.000 posetilaca za 3 dana manifestacije
Bizniss Samit-uposlimo Srbiju okupiće kompanije, firme, proizvođače, ambasade, opštine, mesne zajednice, udruženja, naučne radnike, kulturno umetnička drustva i druge poslovne ljude zainteresovane da se međusobno upoznaju, da upoznaju zemlju u kojoj živimo i da stvore važne poslovne kontakte za budućnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Kup Vrnjačke Banje za najbolje rakije i vina

  • PDF

Marija Jovičić, direktor Etno Centra GegulaEtno Centаr GEGULA Kraljevo, Agencija BERČEK&BERČEK iz Novog Sada , Regionаlnа Privrednа komorа Krаljevo, Privredne komore Beogrаd, uz podršku Grаdа Krаljevа, opštinа Vrnjаčka Bаnja, Rаška, Bečej, Trstenik, Bogаtić i Turističke orgаnizаcije Vrnjаčka Bаnja, orgаnizuje Nаcionаlno tаkmičenje zа nаjbolje rаkije i vinа – Kup Vrnjačke Banje 2015., koje imа ogromаn znаčаj zа rаzvoj proizvodnje rаkije i vinа u Srbiji i Republici Srpskoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Ninoslav Nikićević zadovoljan kvalitetom domaćih srpskih rakija

  • PDF

 Prof. dr Ninoslav NikićevićU toku vikenda, 14. i 15. marta u novosadskom restoranu „Fontana“, u organizaciji Centra za ruralni razvoj „Terra Gens“ i NVO „VITIS“ iz Novog Sada, održano je ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića - Prvi Blind Test ocenjivanja domaće rakije pod nazivom „Koji domaćin peče najbolju rakiju?“ Predsednik ekspertskog ocenjivačkog žiria (dr Vele Tešović, mr Ivan Urošević, i inženjeri Veroljub Urošević i Ljubiša Stanković), prof. dr Ninoslav Nikićević, nije krio zadovoljstvo najuzbudljivijeg trenutka, dešifrovanje uzoraka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Koji domaćin peče najbolju rakiju?

  • PDF

Da se Srbija, sem po lepim ženama, prepoznaje i po šljivoviciCentar za ruralni razvoj „Terra Gens“ i NVO „VITIS“ iz Novog Sada, organizuju Prvi Blind Test ocenjivanja domaće rakije pod nazivom „Koji domaćin peče najbolju rakiju?“. Ideja je potekla od gospodina Zorana Simića, koji se ovoga puta našao i u ulozi predsednika, i Bobana Vukovića, kao potpredsednika Organizacionog odbora Prvog Blind Test ocenjivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Jovičić: Gegula u odbrani srpske rakije

  • PDF

Svi vole Geguline rakijeNa III Festivalu srpskih vina i rakije, održanom u hotelu Crowne Plaza, Beograd, 24. i 25. oktobra, predstavilo se 26 vinarija i četiri proizvođača rakije. Dok je festival za vinare imao takmičarski karakter, rakijaši su došli samo da podrže svoje kolege. Među njima, svoje premium rakije, najvećeg brenda srpske rakije - GEGULA, predstavili su Marija i Milan Jovičić iz Kraljeva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Cane i Gordana Minić goste Kupusijade u Mrčajevcima počastili rakijom i kolačima

  • PDF

Cane i Gordana Minić u društvu profesora Miladina ŠevarlićaStanimira Caneta Minića i “Minićevu kuću rakije”, iz sela Donja Trepča kod Čačka, nije potrebno posebno predstvljati. Poslednjih deset godina njegove rakije su i zvanično ocenjene kao najbolje u zemlji i u svetu, a od kada je na 75. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, 2008. godine, njegova rakija ocenjena ocenom 19,20 bodova, postao je i nedostižan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Ninoslav Nikićević na Gegula sajmu rakije i vina 2014

  • PDF

Dr Nikićević u društvu pobednika, bračnog para Minić iz Donje TrepčeUz III Business Summit-Uposli Srbiju koji je od 27.-29. juna održan u Vrnjačkoj Banji, organizovan je i Gegula sajam rakije i vina u okviru kojeg je vršeno i ocenjivanje uzoraka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakija od Futoškog kupusa iz Minićeve kuće rakije

  • PDF

Stanimir Cane MinićPoznati proizvođač retkih vrsta voćnih rakija Stanimir Cane Minić iz Donje Trepče na 81.Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu došao je da po deseti, jubilarni put “uzme” zlatnu medalju, ali i da posetiocima Sajma predstavi svoje nove rakije.
Minićeva kuća rakije kada god se pojavi na Novosadskom sajmu, a pojavljuje se redovno od 2005. godine, ocenjivačka komisija je nagradi visokim priznanjem za kvalitet. Tako je bilo i ove, 2014. godine, kada je rakija od šljive nagrađena velikom zlatnom, a rakija viljamovka zlatnom medaljom Novosadskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sedmi jedinstveni kurs obuke za proizvođače voćnih i drugih rakija

  • PDF

Prof. dr Ninoslav NikićevićZbog velikog interesovanja proizvođača voćnih rakija i građana Srbije, dana 02. marta 2014. Godine, u velikoj Sali (amfiteatar) Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Nemanjina 6, u 12 časova, pod geslom „Znanje je moć“, počeće VII jedinstveni kurs obuke za proizvođače voćnih i drugih rakija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com