Sun11282021

Poslednja izmena:12:33:19 PM

Rakije

Milan Jovičić: Gegula u odbrani srpske rakije

  • PDF

Svi vole Geguline rakijeNa III Festivalu srpskih vina i rakije, održanom u hotelu Crowne Plaza, Beograd, 24. i 25. oktobra, predstavilo se 26 vinarija i četiri proizvođača rakije. Dok je festival za vinare imao takmičarski karakter, rakijaši su došli samo da podrže svoje kolege. Među njima, svoje premium rakije, najvećeg brenda srpske rakije - GEGULA, predstavili su Marija i Milan Jovičić iz Kraljeva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Cane i Gordana Minić goste Kupusijade u Mrčajevcima počastili rakijom i kolačima

  • PDF

Cane i Gordana Minić u društvu profesora Miladina ŠevarlićaStanimira Caneta Minića i “Minićevu kuću rakije”, iz sela Donja Trepča kod Čačka, nije potrebno posebno predstvljati. Poslednjih deset godina njegove rakije su i zvanično ocenjene kao najbolje u zemlji i u svetu, a od kada je na 75. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, 2008. godine, njegova rakija ocenjena ocenom 19,20 bodova, postao je i nedostižan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Ninoslav Nikićević na Gegula sajmu rakije i vina 2014

  • PDF

Dr Nikićević u društvu pobednika, bračnog para Minić iz Donje TrepčeUz III Business Summit-Uposli Srbiju koji je od 27.-29. juna održan u Vrnjačkoj Banji, organizovan je i Gegula sajam rakije i vina u okviru kojeg je vršeno i ocenjivanje uzoraka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakija od Futoškog kupusa iz Minićeve kuće rakije

  • PDF

Stanimir Cane MinićPoznati proizvođač retkih vrsta voćnih rakija Stanimir Cane Minić iz Donje Trepče na 81.Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu došao je da po deseti, jubilarni put “uzme” zlatnu medalju, ali i da posetiocima Sajma predstavi svoje nove rakije.
Minićeva kuća rakije kada god se pojavi na Novosadskom sajmu, a pojavljuje se redovno od 2005. godine, ocenjivačka komisija je nagradi visokim priznanjem za kvalitet. Tako je bilo i ove, 2014. godine, kada je rakija od šljive nagrađena velikom zlatnom, a rakija viljamovka zlatnom medaljom Novosadskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sedmi jedinstveni kurs obuke za proizvođače voćnih i drugih rakija

  • PDF

Prof. dr Ninoslav NikićevićZbog velikog interesovanja proizvođača voćnih rakija i građana Srbije, dana 02. marta 2014. Godine, u velikoj Sali (amfiteatar) Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Nemanjina 6, u 12 časova, pod geslom „Znanje je moć“, počeće VII jedinstveni kurs obuke za proizvođače voćnih i drugih rakija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dejan Šurlan: Mladost i ambicija vezane za naparedak Destilerije

  • PDF

Rakije ŠurlanOve 2013. godine Destilerija Šurlan – www.rakijesurlan.rs, proslavlja jubilej, deset godina proizvodnje vrhunske voćne rakije.
Sve je počelo devedesetih godina XX veka kada je su na jednom hektaru porodičnog imanja u Novim Kozarcima, nedaleko do Kikinde, rodile prve jabuke. Zbog teškog plasmana konzumne jabuke porodica kreće u preradu voća i proizvodnju rakije za svoje potrebe, pa potrebe prijatelja, zatim i lokalnog tržišta. Godine 2003. porodica Šurlan od Ministarstva za poljoprivredu dobija rešenje o profesionalnom bavljenju proizvodnjom voćnih rakija, a 2011. godine prerasta u Destileriju Šurlan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OZZ Benišek-Veselinović, nova rakijsko-vinska kuća, a sa tradicijom

  • PDF

Mirko Veselinović (levo) i Mario BenišekNa Trećem festivalu „Nova vina Potisja“, održanom 22. novembra 2013. godine u Žablju, učestvovala je i, pre tri nedelje registoravana, Opšta zemljoradnička zadruga „Benišek-Veselinović“ iz Sremskih Karlovaca. I mada je firma nova, igrači su provereni, stari.
Mario Benišek je vlasnik Vinarije „Benišek“ postao još 1997. godine, i bio je prvi koji je devedesetih godina prošlog veka obnovio proizvodnju Bermeta, po kojem su (uz Ausbruh) Sremski Karlovci od davnina bili nadaleko poznati. Benišekov jedinstveni Bermet pravljen je po jednom od najstarijih porodičnih recepata za Bermet sa 26 različitih vrsta lekovitog i začinskog bilja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Minićeva kuća rakije i pehara

  • PDF

Biće u Minićevoj kući još mnogo rakija za medaljeZa osam godina zvaničnog trajanja „Minićeve kuće rakije“, Stanimir Cane Minić, kreirao je 28 vrsta rakije (od šljive, dunje, kruške takiše, kruške viljamovke, drenjine, trnjine, kajsije, breskve, vinogradske šeptelije, trešnje, višnje, dinje.. i postao srpskim brednom, pošto je na 75. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, izneo najbolju rakiju ikada, ocenjenu sa nedostižnih 19,20 bodova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iz Destilerije Zlatar rakije od sveg voća za sve ukuse

  • PDF

Sa nedavne promocije na Srpskom festivalu rakija i vina u BeograduNeki Škotlanđanin je izjavio da stojeći možeš jesti, ako moraš, možeš voditi ljubav, ako umeš, ali greh je stojeći piti plemenito piće kakvo je viski, jer mu se time oduzima identitet.
U Srbiji bi se to isto moglo reći za nacionalno srpsko piće – rakiju. Jer, da bi se ispunila čula i doživeo pun ukus, žurbi i bahatosti nema mesta. Rakija se peče polako, uz dobro društvo i s ljubavlju, pa je tako i treba piti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakije DiBonis za istinsko uživanje

  • PDF

Laslo Boni sa nagradamaNa Nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije “Srbija 2013” održanom od 14. do 16. oktobra u Beogradu, po strogim pravilima i sa stručnim i nepristrasnim međunarodno priznatim žirijem, od ukupno prijavljenih 45 uzoraka rakije, zaslužene medalje je dobilo svih 45 proizvoda. Ipak, dve rakije su se posebno izdvojile osvojivši šampionske titule: u kategoriji šljivovica: Prepečenica iz 1994. godine “Braće Tomašević” i u kategoriji ostalih rakija, rakija Komovica iz 2009. godine destilerije “DiBonis” iz Subotice, vlasnika Lasla Bonija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com