Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Utisci sa spektakularne animacije DANCE WITH SOMEBODY studenata novosadskog PMF-a

  • PDF

Animacija za 10-tku    Još jednu u nizu spektakularnih animacija brojnim posetiocima SKCNS „Fabrika“ u Novom Sadu, u utorak, 30. januara, priredili su studenti treće godine hotelijerstva Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Za nešto više od dva sata programa proveli su nas plesom kroz ceo svet. Potrudili su se da prisutnima približe i različite kulture i države, kroz različite plesove i pesme. Amaterizam ih nije sprečio da probaju, otkriju nešto novo i pokušaju da prenesu svoje stečeno znanje, ali i veštine. Pored zabavnog programa i mnogo razonode koja je krasila ovo veče, ovim događajem su finansijski pomogli onima, kojima njihovo malo (prihod od prodatih karata), mnogo znači u svakom smislu - Udruženju „Deca sa ahondroplazijom“, uz poruku „Zajedno smo jači“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uručeni sertifikati polaznicima Škole kuvanja u Vrdniku

  • PDF

Deo nagrađenih polaznika sa organizatorima            Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, uručio je u petak, 22. decembra, sertifikate polaznicima Škole kuvanja ,,Gourmet centru“ u Vrdniku, koja jedeo prekograničnog projekta Srbija - Hrvatska Interreg IPA CBC, čiji su korisnici Univerzitet „Educons“ i „Gourmet centar“, s partnerima iz Hrvatske, projekta posvećenog očuvanju gastronomske baštine u Vojvodini. Cilj Škole kuvanja ogleda se u promociji lokalnih proizvoda malih proizvođača i tradicionalnih recepata karakterističnih za područje Vojvodine. Projekat je omogućio polaznicima da nauče o gastronomskoj tradiciji Vojvodine, razviju veštine u pripremi autentičnih jela i podrže lokalnu ekonomiju, dok je umeće pripreme jela po tradicionalnim receptima od značaja za očuvanje kulturne baštine i kreiranje jedinstvene turističke ponude, s obzirom da Vojvodinu, kao region bogate istorije i multietničnosti, karakteriše raznolika kulinarska tradicija koja je rezultat mešanja različitih kultura i nasleđa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XX Susret gljivara na Iriškom vencu uz Izložbu gljiva za jubilej GD Novi Sad

  • PDF

Sa jubilarne izložbe GD NS na Iriškom vencu            Druženje za gljivarima podrazumeva nešto zdravo, lepo i novo. Ove godine, 29. oktobra, Gljivarsko društvo „Novi Sad“, obeležilo je jubilarni XX Susret gljivara na Iriškom vencu uz Izložbu gljiva i prisustvo velikog broja GD iz cele zemlje, članova Mikološko-gljivarskog saveza Srbije. Događaju je prisustvovao i Zoran Jelenković, predsednik MGSS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kampanja ABS - Vozi Odmoran - uspešno startovala u Loznici

  • PDF

Sa konferencije za medije            Prva stanica kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja VOZI ODMORAN, bila je Loznica u vreme festivala LilaLo - jedinstvene svetkovine uspešno obnovljene u lozničkoj opštini. Tim povodom, ispred Gradskog parka kod spomenika Vuku Karadžiću, u utorak 11. jula 2023. godine, uoči Petrovdana, u vreme kada je grad bio preplavljen ljudima, posebno decom sa lilama, koja će ih sa prvim sumrakom upaliti i uživati u svetlosnom vatrometu, pažnju je privukao interesantan prizor: kampera, simulatora, štandova, a sve na temu saobraćaja. To je ujedno bila i prva u nizu akcija u okviru kampanje VOZI ODMORAN, koju će u vreme letnjih meseci, širom Srbije, sprovoditi Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) uz podršku Turističke organizacije Srbije (TOS), Ministarstva unutrašnjih poslova, Puteva Srbije, Eko Srbije. U gradu festivala ABS podršku je dobila i od grada Loznice i TOG Loznice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tradicionalni osvrt Zadružnog saveza Vojvodine na 2022. godinu

  • PDF

Jelena Nestorov Bizonj, Andraš Tot i Ištvan Balaž            U autentičnom ambijentu više od veka starog „Dedinog salaša“, u prestonici salaša - Čeneju, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), održan je tradicionalni svečani skup koji je i ovoga puta okupio značajan broj zadrugara, saradnika i prijatelja ove ugledne institiucije.
            Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV je u svom obraćanju uputila pozdrav svim prisutnima, poseban mladim poljoprivrednicima, koji se uspešno bave najvažnijom delatnošću na svetu - proizvodnjom hrane, naglasivši da taj posao treba da donese i dobit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogatstvo ukusa, očuvanje tradicije i kulture na manifestaciji Gastro Srem

  • PDF

Puna podrška kultnoj staopazovačkoj manifestaciji            Gastronomsko-turistička manifestacija “Gastro Srem" odžava se po peti put 2. i 3. septembra na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi na kojoj se predstavlja oko 70 autentičnih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim I autentičnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

18. Susreti gljivara na Fruškoj gori - 2021

  • PDF

Sa svečanosti dodele zahvalnica            Tradicionalno, četvrtog vikenda u oktobru, Gljivarsko društvo Novi Sad je organizovalo manifestaciju pod nazivom Susreti gljivara na Fruškoj gori. Ovu godinu je obeležio strah od toga da neće biti dovoljno gljiva za izložbu kao posledica uporne suše, ali i preseljenje manifestacije sa Iriškog venca na Letenku. Takođe, ovo su bili osamnaesti Susreti pa smo, proslavili i punoletstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Žetveni dan Zadružnog saveza Vojvodine u Neuzini

  • PDF

Jelena Nestorov zadovoljna nakon uspešno organizovanog skupa           Tradicionalna manifestacija Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) „Žetveni dan“ održana je u utorak, 06. juna, uz podršku Privredne komore Vojvodine, Kompanije KITE Doo, Garancijskog fonda Vojvodine i u saradnji sa ZZ „Agrosoj“, na paceli jednog od kooperanata ove uspešne zadruge, koja je u ulozi domaćina obezbedila vrhunske uslove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani gljiva i tartufa na Fruškoj gori

  • PDF

Gljivarski happening na Letenci            Manifestacija „Dani gljiva i tartufa“ održana je u subotu i nedelju, 22-23. maja, u Sremskoj Mitrovici i na izletištu Letenka, na Fruškoj gori. Organizatori, Udruženje gljivara „Lisičarka“ iz Sremske Mitrovice i Udruženje tartufara „Tragač“ iz Platičeva po prvi put su organizovali ovakav događaj, koji je zahvaljujući lepom vremenu, ali pre svega atraktivnom sadržaju privukao veliki broj učesnika i publike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend poljoprivrede na platou novosadskog BIG-a

  • PDF

Milan Borić         Prva izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme održana je za vikend 22-23. maja ispred Tržnog centra BIG u Novom Sadu, u organizaciji Srpskog udruženja malih poljoprivrednika (SUMP) uz sprovođenje svih preventivnih mera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com