Tue12052023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

XX Susret gljivara na Iriškom vencu uz Izložbu gljiva za jubilej GD Novi Sad

  • PDF

Sa jubilarne izložbe GD NS na Iriškom vencu            Druženje za gljivarima podrazumeva nešto zdravo, lepo i novo. Ove godine, 29. oktobra, Gljivarsko društvo „Novi Sad“, obeležilo je jubilarni XX Susret gljivara na Iriškom vencu uz Izložbu gljiva i prisustvo velikog broja GD iz cele zemlje, članova Mikološko-gljivarskog saveza Srbije. Događaju je prisustvovao i Zoran Jelenković, predsednik MGSS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kampanja ABS - Vozi Odmoran - uspešno startovala u Loznici

  • PDF

Sa konferencije za medije            Prva stanica kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja VOZI ODMORAN, bila je Loznica u vreme festivala LilaLo - jedinstvene svetkovine uspešno obnovljene u lozničkoj opštini. Tim povodom, ispred Gradskog parka kod spomenika Vuku Karadžiću, u utorak 11. jula 2023. godine, uoči Petrovdana, u vreme kada je grad bio preplavljen ljudima, posebno decom sa lilama, koja će ih sa prvim sumrakom upaliti i uživati u svetlosnom vatrometu, pažnju je privukao interesantan prizor: kampera, simulatora, štandova, a sve na temu saobraćaja. To je ujedno bila i prva u nizu akcija u okviru kampanje VOZI ODMORAN, koju će u vreme letnjih meseci, širom Srbije, sprovoditi Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) uz podršku Turističke organizacije Srbije (TOS), Ministarstva unutrašnjih poslova, Puteva Srbije, Eko Srbije. U gradu festivala ABS podršku je dobila i od grada Loznice i TOG Loznice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tradicionalni osvrt Zadružnog saveza Vojvodine na 2022. godinu

  • PDF

Jelena Nestorov Bizonj, Andraš Tot i Ištvan Balaž            U autentičnom ambijentu više od veka starog „Dedinog salaša“, u prestonici salaša - Čeneju, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), održan je tradicionalni svečani skup koji je i ovoga puta okupio značajan broj zadrugara, saradnika i prijatelja ove ugledne institiucije.
            Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV je u svom obraćanju uputila pozdrav svim prisutnima, poseban mladim poljoprivrednicima, koji se uspešno bave najvažnijom delatnošću na svetu - proizvodnjom hrane, naglasivši da taj posao treba da donese i dobit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogatstvo ukusa, očuvanje tradicije i kulture na manifestaciji Gastro Srem

  • PDF

Puna podrška kultnoj staopazovačkoj manifestaciji            Gastronomsko-turistička manifestacija “Gastro Srem" odžava se po peti put 2. i 3. septembra na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi na kojoj se predstavlja oko 70 autentičnih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim I autentičnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

18. Susreti gljivara na Fruškoj gori - 2021

  • PDF

Sa svečanosti dodele zahvalnica            Tradicionalno, četvrtog vikenda u oktobru, Gljivarsko društvo Novi Sad je organizovalo manifestaciju pod nazivom Susreti gljivara na Fruškoj gori. Ovu godinu je obeležio strah od toga da neće biti dovoljno gljiva za izložbu kao posledica uporne suše, ali i preseljenje manifestacije sa Iriškog venca na Letenku. Takođe, ovo su bili osamnaesti Susreti pa smo, proslavili i punoletstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Žetveni dan Zadružnog saveza Vojvodine u Neuzini

  • PDF

Jelena Nestorov zadovoljna nakon uspešno organizovanog skupa           Tradicionalna manifestacija Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) „Žetveni dan“ održana je u utorak, 06. juna, uz podršku Privredne komore Vojvodine, Kompanije KITE Doo, Garancijskog fonda Vojvodine i u saradnji sa ZZ „Agrosoj“, na paceli jednog od kooperanata ove uspešne zadruge, koja je u ulozi domaćina obezbedila vrhunske uslove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani gljiva i tartufa na Fruškoj gori

  • PDF

Gljivarski happening na Letenci            Manifestacija „Dani gljiva i tartufa“ održana je u subotu i nedelju, 22-23. maja, u Sremskoj Mitrovici i na izletištu Letenka, na Fruškoj gori. Organizatori, Udruženje gljivara „Lisičarka“ iz Sremske Mitrovice i Udruženje tartufara „Tragač“ iz Platičeva po prvi put su organizovali ovakav događaj, koji je zahvaljujući lepom vremenu, ali pre svega atraktivnom sadržaju privukao veliki broj učesnika i publike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend poljoprivrede na platou novosadskog BIG-a

  • PDF

Milan Borić         Prva izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme održana je za vikend 22-23. maja ispred Tržnog centra BIG u Novom Sadu, u organizaciji Srpskog udruženja malih poljoprivrednika (SUMP) uz sprovođenje svih preventivnih mera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Riblji specijaliteti od rečne ribe na Salašu 137

  • PDF

Dragan Vukota Vukotić            Posledice ograničenja 2020. najviše su se odrazile na turističku privredu. Bez rezultata ostali su brojni turistički činioci, ali oni koji su takođe pretrpeli ogromnu štetu bili su organizatori manifestacija. Sunovrat je nastupio posle godina ekspanzije manifestacionog turizma, posebno gastro-turističke orijentacije. U toku minule godine one su ili preskočene, ili svedene na minimum. Ali, ako su neke od konkretnih akcija izostale, ideje nisu. A kako bi spremno predupredili neprijatna iznenađenja u ovoj godini, organizatori su energiju usmerili na primerena druženja, sa ograničenim brojem gostiju, koja će svojim sadržajima privući posetu i ispuniti očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gljivarske kuvarancije na XI Danima vrganja

  • PDF

Zajednički snimak ovogodišnjih kuvara na Kopaoniku

            Najdinamičniji deo manifestacije „Dana vrganja“ bez dvojbe je takmičenje u kuvanju jela od vrganja i drugih gljiva. Osim takmičarskih ekipa na Vatrištu, guraju se turisti, slučajni prolaznici, mirišući i osluškujući, ne bi li obogatili kućni meni nekim novim jelom. Na prvoj manifestaciji takmičile su se četiri ekipe, danas je i dalje fer borba između 10 ekipa, ali sa više uzbuđenja. Širi se kult upotrebe gljiva i svega iz prirode, a jelovnici usložnjavaju jer su se poslednjih godina amaterima pridružili profesionalni Chef-ovi, i podigli nivo takmičenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com