Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Kazahstan pao, sledeća je Velika Britanija

  • PDF

Novak ĐokovićTeže nego što je bilo ko mogao očekivati, posle velike i neizvesne borbe, jedne od najvećih koje je do sada imala, Teniska reprezentacija Srbije je pobedila Kazahstan rezultatom 3:2 u prvom kolu Davis cupa i plasirala se u četvrtfinale ovog eminentnog takmičenja, koje smo već osvajali. Možda su upravo ta samouverenost, potcenjenost imena reprezentacije Kazahstana, pomalo loše vreme, i potpuno novi ambijent sportske hale Pionir (bivše) nazvane imenom prof. Aleksandra Nikolića, uticali da je interesovanje za ovaj, ispostavilo se Hičkokovski meč, bilo manje od očekivanog. Uz to i neodgovarajuća podloga terena ( ?!!) na kome se meč igrao za naše igrače, kao i prethodni problemi Novaka Đokovića sa infekcijom oka, doprineli su da se jedan, trebalo je to da bude rutinski meč, pretvori u pravu dramu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdraviji i srećniji život uz magazin Živeti zdravije

  • PDF

 Ivana Vujasin, Vanja Vučenović i Saša PlećevićPovodom predstavljanja novog koncepta časopisa „Živeti zdravije“, sa timom na čijem čelu, se od petomartovskog, 81. broja kao direktor potpisuje dipl. menadž. Ivana Vujasin, a kao glavni i odgovorni urednik, prim. dr med. Boro M. Vujasin, u Kulturnom centru Novog Sada, u petak, 4. marta, održano je veče sa prijateljima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota imala zapažen nastup na Sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Zajednički snimak slavodobitnika Ćigotinih priznanjaČigota je na 38. Međunarodnom saajmu turizma u Beogradu imala zabeležen nastup i ostvarila rekordan broj poseta štandu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Humanitarno veče studenata PMF pozdravili zvaničnici iz Ex Yu republika

  • PDF

Dekanka prof. dr Milice Pavkov Hrvojević u društvu ambasadora BiH u Srbiji, Nj. E. gospodina Lazara MirkićaU utorak, 9. februara održano je 39. veče sa temom „Ex Yu“ koju su u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu organizovali i realizovali studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Njihovi mentori, prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski i doc. dr Igor Stamenković, u potpunosti mogu da budu zadovoljni, kao što su bili i brojne zvanice i gosti, koji su dupke ispunili salu restorana „Ribarac“ na novosadskoj adi - Ribarskom ostrvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ex Yu veče - još jedna desetka za studente PMF-a

  • PDF

Dr Igor Stamenković sa studentima učesnicima performansaPrethodnih jedanaest godina studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na zadovoljstvo Novosađana i njihovih gostiju, u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu, uspešno promovišu etnološko i antropološko nasleđe raznih naroda kroz organizaciju tematskih večeri koje imaju humanitarni karakter. Studenti, motivisani da što bolje odgovore temi, jer je ovo deo njihovog praktičnog ispita (za tri dana polažu usmeni deo), priredili su 9. februara, u restoranu „Ribarac“ na Ribarskom ostrvu, nesvakidašnji performans inspirisan Ex Yu prostorom. Animacija u turizmu, prisutna je od 2006. godine. Za to vreme preko 750 studenata organizovalo je 39 ovakvih humanitarnih akcija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturno sklonište muzikom za dušu uživo iz Studija M

  • PDF

Pozdrav svih učesnika koncertaKoncert Centra za muzičko obrazovanje „Kulturnog skloništa“ održan je u utorak, 2. febraura, u prepunoj studijsko-koncertnoj sali Studija“M“. Deseto druženje profesora i polaznica održano je na prostoru u kojem su, tokom 50 godina njegovog postojanja (otvoren je 4. decembra 1965. godine) nastupali: Ivo Pogorelić, Stefan Milenković, Rita Kinka, Kemal Gekić, Jovan Jovičić, Jovan Kolundžija, Mstislav Rastropovič, Đorđe Balašević, Vlada Divljan i „Idoli“, Dado Topić i „Time“, Arsen Dedić, Josipa Lisac, Masimo Savić, Električni orgazam, EKV, Oktobar1864, Bajaga i Instruktori, Korni grupa, Azra, Bijelo dugme, Leb i So ... i naravno doajeni srpske i Ex Yu Rock’n’Roll scene - YU Grupa, čiji je član Petar Jelić i osmislio koncept „Skloništa“. Uz Petra Jelića, iskusni muzičari, Svetlana Ceca Palada (vokal), Branislav Tomić (klavijature), Nenad Kojić (bubanj), Mihajlo Oklobdžija, Danilo Šajnović (gitara), Fedor Ruškuc (bas), svoje prebogato iskustvo trude se da i na ovaj način prenose mlađima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XIX Međunarodni sajam vina u Temerinu ili smotra dobrog ukusa

  • PDF

Sajam domaćeg vina oduvek magnet za vinoljupceOve godine, XIX Međunarodni festival vina održan je u subotu, 23. januara, u Sportskom centru u Temerinu, u organizaciji Društva prijatelja bašte (Temerini Kertbarátkör), takođe iz Temerina i uz pomoć brojnih donatora. Ovo je, po rečima predsednika Društva prijatelja bašte, gospodina Šandora Šnajdera, koji se na otvaranju festivala obratio prisutnima, „generalna proba pred jubilarno XX izdanje Međunarodnog januarskog sajma vina 2017. godine“, i konstatovao da je 625 uzoraka vina, i veliki broj posetilaca, što Temerinaca, Novosađana, Beograđana i drugih gostiju sa svih strana, ispunilo želje i očekivanja ljudi koji su uložili mnogo truda, znanja i entuzijazma u njegovu realizaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu počeo dvodnevni skup Dobar dan domaćine

  • PDF

Amfiteatar i hodnici fakulteta prepuni zainteresovanih za savetovanjeNaučno-stručno savetovanje poljoprivrednika agronoma i savetodavaca pod nazivom „Dobar dan domaćine“ u trajanju od dva dana, započeto je 21. i januara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularan doček Pravoslavne 2016. u Novom Sadu

  • PDF

Sa nastupa ovogodišnjeg hedlajnera Gorana Bregovića i Alena IslamovićaNakon što su dočekali 2016. godinu po Gregorijanskom kalendaru uz zvuke rokenrola, Novosađani su imali tu privilegiju da Julijansku iliti kako mnogi to vole ga kažu – Pravoslavnu, Srpsku novu godinu, dočekaju u muzičkom miksu – tamburaško (Zorule) - vojvođanskom (Bane Krstić i Garavi sokak) – jugoslovenskom, tj. multietničkom (Goran Bregović uz Alena Islamovića, Mladena Vojičića Tife Tifu, čuvene Goranove Bugarke i trubače).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gegula pozvao na III Međunarodnu naučnu agro-biznis konferenciju MAK 2016.

  • PDF

Marija i Milan JovičićU Privrednoj komori Srbije, 22. decembra održano je druženje sa predstavncima medijskih kuća, na kojoj je najvaljena III Međunarodna naučna agro-biznis konferencija – MAK 2016., koja će biti održana 29. i 30. januara 2016. godine, u Kongresnoj dvorani Family Hotel „Angella“ na Kopaoniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com