Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Razvoj Vrnjačke Banje do zajednice evropskih banja

  • PDF

Vrnjačkoj Banji nedostaju hoteli sa 4 i 5 zdezdica-Zbog svega što Vrnjačka Banja danas predstavlja u turizmu Srbije, mi imamo obavezu da je za naredne generacije sačuvamo i dalje razvijamo, da se ne bi zastideli o ni pred precima, ni pred potomcima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počinje kupališna sezona na otvorenim bazenima Banje Junaković

  • PDF

Pogled na otvorene bazene Banje JunakovićSvi koji se slučajno ili namerno upute u jedan od najlepših gradova u Srbiji – Apatin, ili u Banju Junaković, jedinstven prostor bez zagađivača, naslonjen na Spacijalni rezervat prirode “Gornje Podubavlje” površine 19,648 ha, moći će da uživaju u bogatoj i “osvežavajućoj” letnjoj ponudi. Apatin, prva srpska luka na Dunavu, sa prelepom marinom kapaciteta 400 (120 za velike jahte) vezova za plovila i “suvim navozom” na površini od 2.500 m2, i još lepšim peščanim plažama, već je od maja prepuna kupača, a od subote, 14. juna, turističku ponudu opštine upotpuniće 11 otvorenih bazena Banje Junaković, 10 sa termalnom i olimpijski, sa “običnom” vodom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Atomska banja, izvor zdravog života

  • PDF

Nevena JelićDok Srbija leži na velikom i nedovoljno iskorišćenom bogatstvu termalnih izvora, a banje u Srbiji su još uvek na nivou turističkog potencijala, nezavisno i mimo turističkog trenda, razvijala su se prirodna lečičišta. Jedno od takvih je i Atomska banja Gornja Trepča, kojoj je na ovogodišnjem 47. Novosadskom sajmu turizma, održanom od 10. do 14. aprila, u Master hali, dodeljena Šampionska plaketa za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Vujan“ za 2014. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Juhas Balint: Tri aspekta potrebe strateškog razmišljanja

  • PDF

Juhas BalintU sredu 16. aprila 2014. godine u hotelu „Prezident“ u Novom Sadu održan je radni sastanak povodom izrade Strategije razvoja banjskog turizma koji se u okviru projekta COOLING CUBES, realizuje tokom 16 meseci (počeo je u martu 2013., a završiće se 30. juna 2014. godine). Vrednost projekta, finansiranog iz sredstava EU kroz program prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, je više od 100 hiljada evra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sanja Gavrilović: Strategija razvoja banjskog turizma Vojvodine do kraja juna

  • PDF

Sanja GavrilovićVojvodina će do sredine 2014. godine dobiti novu Strategiju razvoja banjskog turizma. Ovo je krajnji cilj projekta COOLING CUBES, vrednog više od 100 hiljada evra, finansiranog iz sredstava EU kroz program prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, koji se realizuje tokom 16 meseci (počeo je u martu 2013., a završiće se 30. juna 2014. godine). Nosilac projekta je Univerzitet iz Segedina. Partneri su opština Morahalom i opština Ada, Razvojna agencija opštine Temerin i Regionalna razvojna agencija Bačka.
Glavni rezultat ovog projekta će biti razrađena strategija razvoja banjskog turizma za banje koje se nalaze u okolini koridora 10, na glavnom putu Budimpešta – Beograd. Značajan rezultat projekta su situacione analize nekih jodnih banja na teritoriji Bačke, kao i na teritoriji Mađarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ribarska Banja - Frajla od 180 godina, a još tako mlada i lepa

  • PDF

Vladan PanićIako poznata još u IV veku, kao naselje i utvrđenje starih Rimljana, godine 1834., kada su izvršene prve analize njenih voda i utvrđena njihova lekovitost, Ribarska Banja i zvanično postaje lečilište. Godine 1967. otvoreno je Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koje prerasta u moderan Zavod za lečenje i rehabilitaciju obolelih od ortopedskih, koštanozglobnih i degenerativnih oboljenja „Ribarska Banja“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina ima potencijal za razvoj banjskog turizma, fali skoro sve ostalo

  • PDF

Sa poslovnog foruma o banjskom i zdravstvenom turizmu Vojvodine u TemerinuProfesionalni forum, još jedna aktivnost u nizu u okviru realizacije projekta „Cooling cubes“, održan je u Temerinu, 27.02.2014. godine. Na temu planova razvoja AP Vojvodine za period od 2014-2020. godine, sa posebnim osvrtom na ekonomsko-turističke potencijale, govorio je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost, gospodin Juhas Balint.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banja Junaković, dobra investicija u samog sebe

  • PDF

Dragomir Obradović predvodi mladu i ambicioznu ekipu ApatinaBanja Junaković je redovan učesnik Sajma turizma u Beogradu, pa se tako našla i na ovogodišnjem 36. po redu Međunarodnom sajmu turizma koji je od 27. februara do 2. marta ugošćava 1.000 izlagača iz 54 zemlje sveta. To je bila prilika da sa direktorom, Dragomirom Obradovićem porazgovaramo o aktuelnim temama. Ali prvo, kratko podsećanje na ovu zdravstveno-turističko-hedonističku destinaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Likovna kolonija u Banji Junaković

  • PDF

Pavle Blesić na jednoj od prethodnih kolonijaBanja Junaković će od 26. januara do 2. februara 2014. godine biti domaćin 25. saziva Likovne kolonije "Kolut Mandić" pod nazivom "Povratak slici".
Na koloniji će učestvovati: Pavle Blesić, Sajko Ištvan, Penovac Endre, Šlajf Šandor, Martinović Dragan, Dolovački Vasilije, Suhecki Tomislav, Krulj Zoran, Todorović Predrag, Krunić Slavko, Danica Masniković, Ivanović Zoran, Milošević Predrag, Popadić Ljubomir, Momčilo Macanović, Vemić Miomir, Tucović Milan, Dragojević Boris, Radule Bošković, Miletić Milan, Đurović Željko i Prudnikov Đorđe.
Otvaranje izložbe: subota, 01.02.2014. u 19:00 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banja Kanjiža, vek trajanja i napretka

  • PDF

Banja za primerSpecijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“ proslavila je nedavno stogodišnjicu postojanja i rada. Bila je to prilika za slavlje, ali i za podseećanje na prošla vremena.
Svojevremeno, davne 1907. godine, na pašnjaku, šest kilometara od Kanjiže, bila su dva arterska bunara radi napajanja stoke. S obzirom na povećane potrebe, pastiri su se obratili gradskim vlastima sa molbom da se izbuše još dva bunara. Već u maju 1908. godine bio je izbušen novi bunar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com