Wed07152020

Poslednja izmena:01:06:26 PM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Novi projekti Merkura na području dolaska stranih pacijenata

  • PDF

Dogovoreno: penzioneri iz Austrije na rehabilitaciji u Vrnjačkoj BanjiDelegacija predstavnika specijalnih bolnica iz Srbije, predvođena dr sci med Dejanom Stanojevićem, direktorom Specijalne bolnice Merkur, upriličila je posetu Zavodu za penzijsko osiguranje Republike Austrije. Poseta je realizovana u cilju razmatraja saradnje u budućnosti, a u organizaciji Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Verica Vujanac: Ne možemo vas izlečiti, ali možemo poboljšati kvalitet života i učiniti ga lepšim

  • PDF

Jedna od brojnih terapija koje se primenjuju u Domu zdravlja u Jošaničkoj BanjiPuštanjem u rad isturene ambulante fizikalne medicine Doma zdravlja iz Raške, tzv. Banjskog kupatila 13. jula 2017. godine, odnosno rekonstrukcijom starog iz 1935., koje je bilo u funkciji i pre Prvog svetskog rata, zahvaljujući podršci Ministrstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Opštine Raška i Turističke organizacije Raška, započet je povratak Jošaničke Banje u društvo banjsko-klimatskih lečilišta na tlu Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banjski turizam je najveći zamajac razvoju srpske privrede

  • PDF

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Termal u banji VrdnikU prostoru najstarijih rimskih termi na tlu Srbije, u Viminacijumu, nedavno je održan VIII Regionalne CEI konferencije zdravstvene, wellness&spa industrije, u organizaciji Klaster zdravstvenog, wellness&spa turizma Srbije, na čelu sa predsednicom gospođom Natašom Ranitović, uz podršku Centralno-evropske inicijative (CEI) i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Razvojne agencije Srbije, i predavača iz 11 država, autoriteta iz oblasti wellness&spa turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poziv za pomoć u odabiru imena za novi Srpsko-Mađarski Kulturni Centar

  • PDF

Izgled budućeg Srpsko-Mađarskog Kulturnog Centra u MorahalomuU okviru Programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarske i Srbije pod brojem HUSRB/1601/31/0005 učestvuje i projekat pod nazvanom Colourful Cooperation. Noseći partner u projektu je DKMT Dunav-Kereš-Maroš-Tisa Nonprofit Razvojna agencija Euroregija, a Udruženje za razvoj zajednica i omladine Jedan za Drugog sa sedištem u Morahalomu, učestvuje kao partner.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boban Đurović: Nekoliko pravaca turističkog razvoja Vrnjačke Banje

  • PDF

Boban ĐurovićPredsednik opštine Vrnjačka Banja, gospodin Boban Đurović, je povodom VI Business Summit-a, ove godine pod nazivom „Održivi turizam put ka uspehu“, održanog krajem juna u organizaciji Etno centra Gegula - centra za uspešni razvoj porodične poljoprivrede i turizma Kraljevo i Opštine Vrnjačka Banja i pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, podsetio da je Vrnjačka Banja pravi primer održivog razvoja turizma i opštine koja ulaže u turizam, na najvišem nivou.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkurova briga o građanima koja traje 70 godina

  • PDF

Merkur - sinonim za lepotu i zdravljeOdlukom Vlade Narodne Republike Srbije, 1947. godine osnovano je „Državno zdravstveno preduzeće republikanskog značaja - Vrnjačka Banja“, sa ciljem pružanja usluga lečenja termomineralnim vodama građanima Federativne Narodne Republike Jugoslavije. Prolazile su godine i decenije, menjali su se nazivi i organizacioni oblici ustanove, ali prvobitni društveni i humani cilj i danas se ostvaruje. Predstavljajući srž Vrnjačke Banje i njene usluge tokom svih 70 godina postojanja, ustanova se trensformisala od prvobitnog zavoda i kasnijeg RH centra u Medicnski i spa kompleks Merkur.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušan Stevanović: Vrnjačka Banja vraća stari sjaj

  • PDF

Dušan StevanovićPomoćnik predsednika opštine Vrnjačka Banja, gospodin Dušan Stevanović, u ime predsednika opštine, gospodina Bobana Đurovića i u svoje lično ime, pozdravio je učesnike IV Međunarodne naučne agrobiznis konferencije, koja je tokom vikenda, 27. i 28. januara, u organizaciji Udurženja Etno centra Gegula iz Kraljeva, održana na Kopaoniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banja Rusanda vraća osmeh na lice

  • PDF

Mnogo lepih novina u Banji RusandaIza kolektiva banje „Rusanda“ je još jedna radna i uspešna godina, u kojoj je mnogim bolesnicima vraćen osmeh na lice i unapređen kvalitet života. Kolektiv je radio profesionalno i složno, dopunjena je oprema sa 5 novih aparata i 2 hidromasažne kade, uvedeni su novi velnes programi – luksuzne masaže školjkama iz Tihog okena i kamenjem od himalajskih soli, tretmani lica za podmlađivanje, šumska medicina i vežbe u zatvorenm bazenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novogodišnji praznici u hotelu Termal - Banja Vrdnik

  • PDF

Bazen u hotelu TermalPraksa organizovanih dočeka Novih godina u hotelu Termal u Vrdniku ima dugu tradiciju. Za to kažu imaju i uslova ali i želje da svojim gostima obezbede što veseliji i radosniji početak.
Zato u Termalu očekuju da će Kongresna sala, koja prima 350 gostiju, bogatim menijem, kao i zabavnim programom, privući ljubitelje dobre zabave i ispuniti njene kapacitete. Goste će za novogodišnjom trpezom, osim predjela, glavnog jela, deserta i dva pića, dočekati i boca penušavca, a za atmosferu će biti zadužen Eksploziv bend, koji je prošle godine oduševio publiku, pa se s pravom očekuje da će ove godine biti još bolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Voda Banje Vrdnik jedinstvena u Srbiji

  • PDF

Direktor Zoran Bošnjak očekuje dobre poslovne rezultate u 2016. godiniVrdnik, nekadašnji Castellum Rednek, spada u red najstarijih naselja na području Vojvodine. Godine 1315. na brdu (400m) iznad mesta podignuta je tvrđava Rednek, a 1697. izbegli monasi manastira Ravanica (kraj Ćuprije), u zapusteli manastir Vrdnik iz Sent Andreje prenose kovčeg sa moštima Lazara Hrebeljanovića, gde sa manjim prekidima ostaje do 1988. godine. Sa otvaranjem rudnika mrkog uglja (1804. godine) Vrdnik izlazi iz „šablona stereotipnih fruškogorskih sela“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com