Tue08112020

Poslednja izmena:10:31:27 AM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Nova strategija razvoja banjskog turizma

  • PDF

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka, u Hotelu “Prezident” u Novom Sadu, krajem aprila odražana je Konferencija povodom početka projekta COOLING CUBES, pod nazivom ,,Integralna strategija razvoja banja koje su smeštene u okolini glavnih saobraćajnica u prekograničnom području Srbije i Mađarske".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkuru nacionalno priznanje za društveno odgovorno poslovanje

  • PDF

Dr Dejan Stanojević (desno) primio je prestižno priznanje Privredne komore SrbijeSpecijalna bolnica “Merkur” u Vrnjačkoj Banji, osvojila drugo mesto u izboru za najbolje po standardima društveno odgovornog poslovanja u Srbiji. Među 42 kandidata za Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koje dodeljuje Privredna komora Srbije, nagrade su dodeljene u kategorijama velikih kompanija i malih i srednjih preduzeća. U kategoriji malih i srednjih preduzeća iza prvonagrađene fabrike “SCS plus”, je Specijalna bolnica “Merkur” iz Vrnjačke Banje, zatim firma “Božić i sinovi”, Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine i preduzeće “Visan”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Branislav Katančević: Novi hotel u Ribarskoj Banji biće završen početkom maja

  • PDF

Dr Branislav KatančevićNajveća sajamska turistička manifestacija održana od 21-24. februara na Beogradskom sajmu, donela je Specijalnoj bolnici Ribarska Banja još jedno u nizu priznanja, epitet najbolje u zdravstvenom turizmu sa pratećim programima u regionu, što je drugo priznaje u poslednje tri godine dobijeno na ovoj velikoj međunarodnoj turističkoj smotri. No, dobri domaćini, kakvim se smatraju zaposleni u Specijalnoj bolnici Ribarska Banja, uveliko se pripremaju za novu, letnju turističku sezonu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur obeležio završetak uspešne 2012. godine

  • PDF

Dr Dejan Stanojević uručio je nagrade najboljim radnicima u 2012. GodiniZaposleni u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji, su sada već tradicionalno, 13.01.2013. godine organizovali doček Pravoslavne nove godine, što je ujedno bio i pravi način da se zaokruži uspešna poslovna 2012. godina.
Svečanoj večeri, koja je upriličena tim povodom, prisustvovali su svi oni koji su doprineli uspešnom radu ove Ustanove, među kojima su brojni prijatelji Merkura, poslovni partneri, penzioneri i zaposleni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Po zdravlje u Banju Junaković

  • PDF

Gipsane bermude, jedna od brojnih terapija u Banji Junaković“Provedite zimu u Banji Junaković”, naziv je programa koji je menadžment Banje Junaković promovisao još u vreme održavanja Sajamu turizma u Novom Sadu u oktobru 2012. godine, najavljujući hvatanje koraka sa stanjem na tržištu. Cena ovog programa po osobi u dvokrevetnoj sobi, u zavisnosti od vrste usluge i smeštaja, u periodu od 1.11.2012. do 1.04.2013. godine, kreće se od 1.600 do 2.420 dinara. Gostima je na raspolaganju 270 ležajeva, a pored odmora i rehabilitacije, u ponudi su i wellness i spa usluge i programi po najvišim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur i na turskom tržištu

  • PDF

Dr Dejan Stanojević i Andrijana Grbović na sajmu u IzmiruNa međunarodnom sajmu turizma ''Travel Turkey 2012“, koji je održan u Izmiru od 06.12. do 09.12.2012.godine, Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje je zajednički nastupila sa Turističkom organizacijom Novog Pazara i RK Mountain Resort-om  i po prvi put svoju bogatu ponudu predstavila turskom tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr dr Dejanu Stanojeviću nagrada najuspešniji privrednik Raškog okruga

  • PDF

Mr dr Dejan Stanojević, u sredini, među ovogodišnjim laureatimaU nizu priznanja koja je svojim radom zaslužila Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje, pridodato je još jedno koje je Regionalna privredna komora Kraljevo, u svečanom delu 12. sednice Skupštine opštine, održane 13. decembra 2012. godine, dodelilau vidu plakete sa diplomom, mr dr Dejanu Stanojeviću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slađana Blagojević Menadžer prodaje 2012.

  • PDF

Slađana Blagojević i Slobodan UnkovićSlađani Blagojević, dipl. ecc., direktorka komercijalnog sektora Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji, ovogodišnji je dobitnik najvišeg priznanja „Menadžer godine“ u turizmu u kategoriji Menadžer prodaje za 2012. godinu. Nagrada joj je dodeljena 23. novembra 2012. godine na IX Međunarodnom forumu menadžera hotela i hotelskih domaćinstava koji su zajednički organizovali Privredna komora Srbije,Univerzitet Singidunum i redakcija časopisa „Turistički svet“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banje i wellness najveći potencijal srpskog turizma

  • PDF

Akva park značajno doprineo da Jagodina dobije epitet turistička destinacija godine"Medical SPA kategorija koja ima preduslove za najveći rast u narednih 10 godina, da zahvaljujući broju banja i kvalitetu voda na kojima se zasniva njihovo poslovanje, Srbija ima veliki potencijal za razvoj turizma, ali preduslov za to je da se napravi segmentacija tržišta i kreiraju proizvodi prilagođeni zahtevima određenih kategorija potrošača.Takođe, potrebno je pratiti trendove i u skladu sa stručnim znanjem stvoriti sopstveni jedinstven proizvod". Ovo su osnovni zaključci Četvrte Regionalne konferencije o zdravstvenom, wellness i SPA turizmu održanoj u Hotelu “M” u Beogradu u organizaciji Klastera zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije i uz podršku Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa

  • PDF

altPovodom 14. novembra, Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, kao Nacionalni edukativni centar, će cele nedelje sprovoditi niz aktivnosti usmerenih na podizanje svesti o ovoj bolesti. S obzirom da je reč o bolesti koja sve češće pogađa mlađu populaciju, u osnovnim i srednjim školama su planirana svakodnevna predavanja lekara specijalista i subspecijalista na temu „Značaj zdrave ishrane i fizičke aktivnosti“. Učenici osnovnih škola će 15. novembra 2012. na Promenadi uzeti učešće u trci „Sa Merkurom do zdravlja“, dok će učenici srednjih škola učestvovati u likovnom konkursu. Za najbolje su obezbeđene prigodne nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com