Tue08112020

Poslednja izmena:10:31:27 AM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Udruženja banja Srbije učestvovalo na 4. Međunarodnom sajmu zdravstvenog turizma u Antaliji

  • PDF

Zajednički snimak srpske delegacije sa turskim ministrom turizmaDvadesetak dana nakon veoma zapaženog učešća na II Balkan Spa Samitu (BSS) u Izmiru, Udruženje banja Srbije je ponovo bilo gost kolega iz Udruženja banja Turske. Ovoga puta učešće je realizovano u okviru panel sesije pod nazivom „Kreiranje jedinstvene banje – iskustva Severne Amerike i banja Balkana“, kao deo pratećeg programa 4. Međunarodnog sajma zdravstvenog turizma, koji je održan od 01 – 04. novembra u mondenskom turskom letovalištu Antaliji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur predstavio nove pakete usluga po nižim cenama

  • PDF

Fantastična zimska ponuda - jedino u „Merkuru“ gosti brzo, lako i jednostvano kreiraju svoj boravak, uz izuzetno povoljne cene.

To je osnovni zaključak sa press konferencije održane u utorak, 23. novembra 2012. godine, u Specijalnoj bolnici „Merkur“ iz Vrnjačke Banje. Tema konferencije je bila nova strategija poslovanja i politika cena. Za sezonu jesen-zima-proleće 2012./13. „Merkur“ je kreirao potpuno nove pakete sa znatno nižim cenama. Po ceni već od 1.940 dinara svi gosti će moći da koriste prepoznatljive „Merkurove“ medicinske pakete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur dodelio nagrade jubilarcima

  • PDF

Dr Dejan Stanojević uručio je nagrade jubilarcimaU duhu društveno odgovornog poslovanja i stalne brige o zaposlenima, Specijalna bolnica „Merkur“ je 12. oktobra 2012. godine dodelila jublarne nagrade svojim zaposlenima. Radnici koji već 10, 20, 30 ili 35 godina rade u ovoj ustanovi su jubilarnu nagradu dobili u vidu novčane naknade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Drugom Balkan Spa Samitu

  • PDF

dr Biljana Jaćimović (desno) i Ana StojkovićDvočlana delegacija Specijalne bolnice „Merkur“ koju su činili dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatar i Ana Stojković, referent marketinga i prodaje, prisustvovala je Drugom Balkanskom Spa Samitu održanom u turskom gradu Češme od 04. do 07. oktobra 2012. godine u cilju usavršavanja i razmene iskustava sa drugim banjama Balkana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešan nastup srpske delegacija na II Balkanskom Spa samitu u Turskoj

  • PDF

U organizaciji Udruženja banja Turske (Turkish Spas Thalasso and Health Resorts Association) u mondenskom letovalištu Češme (Hotel „Altin Yunus“ 5*), u periodu od 04. do 07. oktobra, održan je II Balkan Spa Summit. Učesnici ovog Samita su bili predstavnici Turske, Srbije, Bugarske, i po prvi put Ukrajine, Slovenije i Hrvatske. Delegaciju Srbije činili su predstavnici Instituta za rehabilitaciju Beograd (Selters banja), Prolom i Lukovske banje, Specijalne bolnice „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Junaković“ i opštine Apatin. Srpska delegacija je bila najbrojnija, što je izazvalo posebnu pažnju i pohvale svih učesnika, pogotovo iz zemlje domaćina. To je i razlog što smo darivani specijalnom plaketom Udruženja banja Turske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Susretima osoba sa dijabetesom

  • PDF

U okviru Susreta osoba sa dijabetesom Srbije "Vuk Vrhovac" održanih  28.09.2012. godine u Sremskim Karlovcima, koje su organizovali Društvo za borbu protiv šecerne bolesti Opštine Sremski Karlovci i Savez društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti, u saradnji sa Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti i Dijabetološkim savezom Srbije, aktivno učešće je uzela  Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur dobitnik Zlatnog pehara na Novosadskom sajmu turizma

  • PDF

Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje dobitnik je Zlatnog pehara za usvojene standarde i inovacije u zdravstvenom i velnes turizmu. Nagrada je uručena u okviru manifestacije „Veče šampiona„ na 45. Međunarodnom sajmu turizma, održanoj u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ribarska Banja za kraljevski odmor i lečenje

  • PDF

Ribarska Banja se nalazi na obrocima Jastrepca, 35 km udaljena od Kruševca, 60 km od Niša i 220 km od Beograda. Specijalna bolnica Ribarska Banja se u medicinskom delu bavi rehabilitacijom i tretmanom koštano zglobnih, degenerativnih i ortopedskih oboljenja. Ima i jedno odeljenje za oporavak gostiju posle vaskularnog insulta.
Pored vrhunske profesionalnosti osoblja glavni adut Ribarske banje je i termalna lekovita voda koja izvire ovde vekovima. Voda je sumporovita i blagotvorna je za lokomotorni sistem, kožu i digestivni trakt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur iz Vrnjačke Banje obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

  • PDF

Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, kao centar za fizikalnu rehabilitaciju,  će i ove godine obeležiti Međunarodni dan fizioterapeuta, 8. septembar. Dugogodišnja tradicija lečenja, lekovite mineralne vode i minerlano blato i stručan medicinski kadar, među kojima je 5 fizijatara i 25 fizioterapeuta,  uslovili su da „Merkur“ izraste u jedinstveni centar ovakve vrste u regionu. Povodom pomenutog dana, biće organizovano gostovanje u medijima, niz akcija u centru Vrnjačke Banje i predavanje fizioterapeuta u Specijalnoj bolnici „Merkur“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klaster zdravstvenog turizma Vojvodine ugostio kolege iz mađarskih banja

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na posetu Vinariji Mačkov podrum u Irigu.Fond klaster zdravstvenog turizma Vojvodine osnovan je 23. avgusta 2007.godine u Kanjiži, na predlog sedam opština (Kanjiža, Senta, Ada, Bečej, Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš), a ideju i veliku pomoć u njegovom konstituisanju dao je dr Albel Andora. Danas Fond klaster zdravstvenog turizma Vojvodine okuplja 59 članica i 25 potpornih organizacija, a sve to u cilju regionalnog povezivanja i zajedničkog delovanja na snaženju konkurentnosti klastera zdravstvenog turizma Vojvodine kao celine.

Julijanu Takač Bognar, Manager assistent Fonda klaster zdravstvenog turizma Vojvodine,imali smo zadovoljstvo da sretnemo u Irigu u vinariji „Mačkov podrum“, u ulozi organizatora i pratioca studijskog putovanja klastera Južne regije, njihovih partnera iz Mađarske, osamnaestočlane grupe, koju je predvodio upravo dr. Albel Andor.

-Zajedno smo organizovali studijsko putovanje Vojvodinom, u trajanju od pet dana - kaže gospođa Takač Boglar. - Maršuta putovanja obuhvata Novi Sad, razgledanje grada, Petrovaradina, obilazak manastira Krušedol, banje „Vrdnik“, a sada se nalazimo u vinariji „Mačkov podrum“, gde smo imali degustaciju vina. Put nastavljamo prema Vršcu, a za sutra planiramo obilazak Kovačice, Debeljače i Skorenovca, dok je trećeg dana planiran obilazak Beograda i izlet brodom. Iz Beograda se vraćamo za Skorenovac, da bi naredni dan proveli na Paliću i Subotici. Planira se razgledanje grada, odlazak u Kanjižu i prezentacija seoskog turizma u kući i destileriji Braća Kravić u selu Velebit, koji su odnedavno počeli da se bave seoskim turizmom. Poslednjeg dana razgledaćemo Kanjižu, crkve, Banju, obale Tise, a ovaj petodnevni obilazak Vojvodine i Beograda završavamo razgledanjem Sente i Ade – obavestila je Julijana Takač Bognar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com