Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Banje i wellness najveći potencijal srpskog turizma

  • PDF

Akva park značajno doprineo da Jagodina dobije epitet turistička destinacija godine"Medical SPA kategorija koja ima preduslove za najveći rast u narednih 10 godina, da zahvaljujući broju banja i kvalitetu voda na kojima se zasniva njihovo poslovanje, Srbija ima veliki potencijal za razvoj turizma, ali preduslov za to je da se napravi segmentacija tržišta i kreiraju proizvodi prilagođeni zahtevima određenih kategorija potrošača.Takođe, potrebno je pratiti trendove i u skladu sa stručnim znanjem stvoriti sopstveni jedinstven proizvod". Ovo su osnovni zaključci Četvrte Regionalne konferencije o zdravstvenom, wellness i SPA turizmu održanoj u Hotelu “M” u Beogradu u organizaciji Klastera zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije i uz podršku Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa

  • PDF

altPovodom 14. novembra, Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, kao Nacionalni edukativni centar, će cele nedelje sprovoditi niz aktivnosti usmerenih na podizanje svesti o ovoj bolesti. S obzirom da je reč o bolesti koja sve češće pogađa mlađu populaciju, u osnovnim i srednjim školama su planirana svakodnevna predavanja lekara specijalista i subspecijalista na temu „Značaj zdrave ishrane i fizičke aktivnosti“. Učenici osnovnih škola će 15. novembra 2012. na Promenadi uzeti učešće u trci „Sa Merkurom do zdravlja“, dok će učenici srednjih škola učestvovati u likovnom konkursu. Za najbolje su obezbeđene prigodne nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženja banja Srbije učestvovalo na 4. Međunarodnom sajmu zdravstvenog turizma u Antaliji

  • PDF

Zajednički snimak srpske delegacije sa turskim ministrom turizmaDvadesetak dana nakon veoma zapaženog učešća na II Balkan Spa Samitu (BSS) u Izmiru, Udruženje banja Srbije je ponovo bilo gost kolega iz Udruženja banja Turske. Ovoga puta učešće je realizovano u okviru panel sesije pod nazivom „Kreiranje jedinstvene banje – iskustva Severne Amerike i banja Balkana“, kao deo pratećeg programa 4. Međunarodnog sajma zdravstvenog turizma, koji je održan od 01 – 04. novembra u mondenskom turskom letovalištu Antaliji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur predstavio nove pakete usluga po nižim cenama

  • PDF

Fantastična zimska ponuda - jedino u „Merkuru“ gosti brzo, lako i jednostvano kreiraju svoj boravak, uz izuzetno povoljne cene.

To je osnovni zaključak sa press konferencije održane u utorak, 23. novembra 2012. godine, u Specijalnoj bolnici „Merkur“ iz Vrnjačke Banje. Tema konferencije je bila nova strategija poslovanja i politika cena. Za sezonu jesen-zima-proleće 2012./13. „Merkur“ je kreirao potpuno nove pakete sa znatno nižim cenama. Po ceni već od 1.940 dinara svi gosti će moći da koriste prepoznatljive „Merkurove“ medicinske pakete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur dodelio nagrade jubilarcima

  • PDF

Dr Dejan Stanojević uručio je nagrade jubilarcimaU duhu društveno odgovornog poslovanja i stalne brige o zaposlenima, Specijalna bolnica „Merkur“ je 12. oktobra 2012. godine dodelila jublarne nagrade svojim zaposlenima. Radnici koji već 10, 20, 30 ili 35 godina rade u ovoj ustanovi su jubilarnu nagradu dobili u vidu novčane naknade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Drugom Balkan Spa Samitu

  • PDF

dr Biljana Jaćimović (desno) i Ana StojkovićDvočlana delegacija Specijalne bolnice „Merkur“ koju su činili dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatar i Ana Stojković, referent marketinga i prodaje, prisustvovala je Drugom Balkanskom Spa Samitu održanom u turskom gradu Češme od 04. do 07. oktobra 2012. godine u cilju usavršavanja i razmene iskustava sa drugim banjama Balkana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešan nastup srpske delegacija na II Balkanskom Spa samitu u Turskoj

  • PDF

U organizaciji Udruženja banja Turske (Turkish Spas Thalasso and Health Resorts Association) u mondenskom letovalištu Češme (Hotel „Altin Yunus“ 5*), u periodu od 04. do 07. oktobra, održan je II Balkan Spa Summit. Učesnici ovog Samita su bili predstavnici Turske, Srbije, Bugarske, i po prvi put Ukrajine, Slovenije i Hrvatske. Delegaciju Srbije činili su predstavnici Instituta za rehabilitaciju Beograd (Selters banja), Prolom i Lukovske banje, Specijalne bolnice „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Junaković“ i opštine Apatin. Srpska delegacija je bila najbrojnija, što je izazvalo posebnu pažnju i pohvale svih učesnika, pogotovo iz zemlje domaćina. To je i razlog što smo darivani specijalnom plaketom Udruženja banja Turske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Susretima osoba sa dijabetesom

  • PDF

U okviru Susreta osoba sa dijabetesom Srbije "Vuk Vrhovac" održanih  28.09.2012. godine u Sremskim Karlovcima, koje su organizovali Društvo za borbu protiv šecerne bolesti Opštine Sremski Karlovci i Savez društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti, u saradnji sa Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti i Dijabetološkim savezom Srbije, aktivno učešće je uzela  Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur dobitnik Zlatnog pehara na Novosadskom sajmu turizma

  • PDF

Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje dobitnik je Zlatnog pehara za usvojene standarde i inovacije u zdravstvenom i velnes turizmu. Nagrada je uručena u okviru manifestacije „Veče šampiona„ na 45. Međunarodnom sajmu turizma, održanoj u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ribarska Banja za kraljevski odmor i lečenje

  • PDF

Ribarska Banja se nalazi na obrocima Jastrepca, 35 km udaljena od Kruševca, 60 km od Niša i 220 km od Beograda. Specijalna bolnica Ribarska Banja se u medicinskom delu bavi rehabilitacijom i tretmanom koštano zglobnih, degenerativnih i ortopedskih oboljenja. Ima i jedno odeljenje za oporavak gostiju posle vaskularnog insulta.
Pored vrhunske profesionalnosti osoblja glavni adut Ribarske banje je i termalna lekovita voda koja izvire ovde vekovima. Voda je sumporovita i blagotvorna je za lokomotorni sistem, kožu i digestivni trakt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com