Tue08112020

Poslednja izmena:10:31:27 AM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Merkur, brend lider zdravstvenog turizma

  • PDF

Direktor Merkura dr Dejan StanojevićSpecijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje dobitnik je nagrade Brend lider u zdravstvenom turizmu na 8. Međunardnoj Brand Konferenciji koja je održana 29. maja u beogradskom „Sava centru“. Na taj način Merkur se pozicionirao kao lider na evropskoj mapi zdravstvenog turizma.

Nagradu je primio direktor Specijalne bolnice Merkur, mr dr Dejan Stanojević koji je tom prilikom istakao da je nagrada rezultat dugogodišnjeg truda svih onih koji su dali svoj doprinos tome da Merkur postane brend i zauzme lidersku poziciju, ali i velika obaveza da se tim putem i nastavi.

U okviru konferencije održane su i brojne panel diskusije gde su predstavljeni dobri primeri iz prakse u okviru regionalne turističke ponude.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna bolnica Merkur: Svečano otvoren Balneo centar Fons medicus

  • PDF

Na IV međunarodnom Kongresu banja 15.maja 2012.godine Specijalna bolnica Merkur je svoju lidersku ulogu u oblasti zdravstvenog turizma potvrdila novim projektima. Kompletna rekonstrukcija prizemnog dela Termomineralnog kupatila završena je otvaranjem Balneo centra - potpuno renovirane Ambulante za terapije uro-genitalnog trakta- vaginalno orošavanje i klizme za debelo crevo, koja inače postoji od 1974. godine.
Pod nadzorom stručnog medicinskog tima uz prirodna bogatstva – termomineralne vode ove terapije su jedinstvene u Evropi, čime Merkur dokazuje da je negovanje tradicije lečenja garant uspeha. Na godišnjem nivou Ambulanta za klizme i vaginalna orošavanja primi više od 20.000 pacijenata, što je, u stvari, najbolji dokaz koliko su ove terapije blagotvorne i – delotvorne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Besplatna fizikalna rehabilitacija u Merkuru u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Specijalnoj bolnici za lečenje i rehabilitaciju Merkur iz Vrnjačke Banje je od 01.05.2012. godine, Uredbom o izmenama Uredbe o Planu mreže zdravstvenih ustanova ( „Sl. Glasnik RS“ br. 037/1012 od 22.04.2012. godine, prošireno indikaciono područije. Od ukupno 320 postelja, 250 postelja je opredeljeno za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, pored 70 postelja namenjenih obolelima od šećerne bolesti. Prošireno indikaciono područije obuhvata: neurološka oboljenja, reumatska oboljenja, povrede i oboljenja lokomotornog sistema.
Na osnovu ove Uredbe, svim osobama sa ovim indikacijama u Srbiji je omogućeno lečenje i rehabilitacija u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Sajmu turizma u Moskvi

  • PDF

merkur moskvaSpecijalna bolnica „Merkur“ je i ove godine učestvovala na najvećem Sajmu turizma u Rusiji koji je održan u Moskvi od 21. do 24. marta 2012. godine. U okviru štanda Turističke organizacije Srbije, „Merkur“ je predstavio svoju ponudu i potencijale ruskom tržištu. Tročlanu delegaciju „Merkura“ činili su dr Slavica Milošević – internista, dr Ljubivoje Pantić – specijalista urolog i Svetozar Ikonov.
Prvog dana Sajma, „Merkurov“ štand posetila je dr Jelica Kurjak, ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, i oduševljena sadržajima koje Specijalna bolnica nudi, izrazila volju za svakom vrstom pomoći u cilju što boljeg pozicioniranja „Merkura“ na ruskom tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolji vrnjački studenti na praksi u Merkuru

  • PDF

Od ove godine najbolji studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Vrnjačke Banje obavljaće praksu u Specijalnoj bolnici „Merkur“

Dana 02.03.2012. godine Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji su svečano potpisali ugovor o saradnji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna bolnica Merkur na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu

  • PDF

merkur-tel-avivTročlana delegacija Specijalne bolnice “Merkur”, koju su činili dr Nada Lazarević, pomoćnik direktora za medicinski sektor, Jasmina Vešković, pomoćnik direktora za nemedicinski sektor i Slađana Blagojević, rukovodilac komercijalnog sektora, učestvovala je nedavno na Međunarodnom sajmu turizma “IMTM 2012″ u Izraelu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur danas – najbolji, sutra – još bolji

  • PDF

merkur-hotelNa ovogodišnjem Sajmu turizma Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje je potvrdila epitet najboljeg. Kako kažu, žiri ovogodišnjeg Sajma imao je izuzetno težak zadatak, da među nebrojeno mnogo dobrih izlagača izabere – najbolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur pomerio granice srpskog banjskog turizma

  • PDF

merkurDostići poziciju lidera je teško, zadržati je još teže.  Jedna od retkih zdravstvenih ustanova u Srbiji koja se može pohvaliti da već godinama briše granice između lečenja i uživanja i da je opravdala epitet lidera i šamopiona u ovoj kategoriji turizma je Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkurovo tradicionalno slavlje

  • PDF

merkur hotelZaposleni u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji su 13.01.2012. godine tradicionalno obeležili kraj poslovne 2011. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uz Merkur do novog zlata

  • PDF

nenad borovcaninNaš najbolji bokser i vlasnik laskave titule šampiona Evrope u verziji WBO, Nenad Borovčanin, završio je još jedan tronedeljni ciklus u okviru priprema za odbranu titule, meč koji je zakazan za 23. decembar 2011.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com