Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Jasna Šproh: Petrovački kulen ruši granice i povezuje ljude

  • PDF

Jasna Šproh            Devetu godinu za redom organizatori Festivala kobasica „Klobásafest“ Bački Petrovac, prinuđeni su da povećavaju dimenzije šatora (ove godine na 1.350m2), jer su lokalnu feštu preinačili u međunarodnu, a ove godine i zvanično od jednodnevne proširili je sa novim sadržajima u dvodnevni događaj. Postioce nisu brojali, ali bi ih teško bilo i izbrojati od silne gužve

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X Belobatska kobasica: Svi su pobednici, pobeđenih nema

  • PDF

Nikad jači žiri na manifestaciji posvećenoj kobasici            Krajnji ishod takmičenja u nadevanju sveže domaće kobasice na X „Beloblatskoj kobasicijadi“ oduševio je i arbitre, i učesnike, ponajviše publiku, utopivši se potpuno prirodno u celokupan ambijent prepun šarenih događaja i dobrih vibracija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X Beloblatska kobasicijada za čistu desetku

  • PDF

Miroslav Markuš, predsednik MZ Belo Blato    „Selo na kraj sveta“ - kako su ga nekada zvali, zbog toga što je sa svih strana okruženo vodama: Begeja, Carske bare, jezerima i ribnjacima..., više to nije. Iako ga sa ostatkom kopna veže jedan most, zbog svojih lepota i osobenosti, zanimljive istorije, zbog zvanične potvrde da je selo sa najčistijim vazduhom, koje pripada prvoj ekološkoj zaštitnoj zoni, postalo je turistička atrakcija. Međutim, svake godine, dva dana prvog vikenda u februaru, zbog manifestacije posvećene kobasici, ono postaje centar interesovanja publike i iz udaljenijih mesta.
    Miroslav Markuš, predsednik MZ Belo Blato, opisujući osobenosti i kvalitete beloblatske kobasice naglašava da to nije kobasica za meze, već da se sedne i dobro najede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X Beloblatska kobasicijada - U znaku kobasice i dobrog druženja

  • PDF

 Jubilarnu manifestaciju otvorio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina    Prvog vikenda februara, deset godina unazad, u malom vodom okruženom Belom Blatu, održana se gastronomsko-privredna manifestacija „Beloblatska kobasicijada“. Ove godine 3. i 4. februara obeležena je decenija ove sve popularnije i masovnije fešte na koju se dolazi spontano, prijateljski i sa velikim očekivanjima u smislu lepo provedenog dana - dva uz sveže, ukusne, domaće beloblatske kobasice i druženje sa prijatnim, miroljubivim svetom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EU partner 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji            Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će na Novosadskom sajmu biti održan od 18. do 23. maja, dobio je snažnog partnera - Evropsku uniju. Protokol o poslovnoj saradnji Novosadskog sajma i Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji potpisan je u petak. 26.01.2024. godine, a potpise su na dokument stavili šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre i generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Praznični Gastro Srem - IZ SRCA, SVE LAGANO

  • PDF

Sa otvaranja manifestacije u Staroj Pazovi    Poslednja tri dana odlazeće godine i ulazak u Novu 2024. stanovnici Stare Pazove, kao i njihovi gosti, imali su jedinstvenu priliku da provedu uz najveću manifestaciju u opštini  -
„Praznični Gastro Srem“. Novogodišnja atmosfera uticala je i na posebno raspoloženje, uz izvrsne gastronomske delicije lokalnih proizvođača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Dunjić, zaštitno lice Gastro Srema

  • PDF

Aleksandar Dunjić    Aleksandar Dunjić, poznati beogradski glumac, zaštitno lice gastro-turističke i privredne manifestacije „Gastro Srem“ u Staroj Pazovi, po sopstvenim rečima tumači jednu od svojih najomiljenijih uloga, iz srca i ljubavi prema tradiciji „koja se u Sremu još uvek nije izgubila, već je sa modernim vremenom samo poboljšala sve ono što je u Sremu nastajalo vekovima. Danas je veoma popularna reč - organska hrana, a zaboravili smo da je to sva ona naša, domaća hrana na kojoj su odrasle generacije. Sve to, ali još mnogo ukusnije i raznovrsnije očekuje vas ovom prilikom na preko 40 štandova“.   

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Manifestacija Manić - Tisa 63 i bez manića uspešno održana

  • PDF

Dragan Vukotić u ambijentu Kluba prijatelja reke Tise "Tisa 63"    Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala u subotu. 09. decembra, uz branu kod Novog Bečeja, održana je manifestacija „Manić-Tisa 63“, Kluba ljubitelja reke Tise „Tisa 63“. Ne tako davno Međunarodna ribolovačka - gastro manifestacija koja je okupljala veliki broj takmičara i posetilaca iz zemlje, regiona, čak i takmičare sa drugih kontinenata, kao da traži predah. Zapravo, razlog ovogodišnjeg znantno skromnijeg broja posetilaca uslovio je, kako je objasnio Dragan Vukotić, član Kluba i jedan od pokretača ovog zanimljivog događaja, „nestanak“ manića, ribe iz porodice bakalara koja je migracijom došla iz Severnog ledenog mora i nastanila slatkovodnu Tisu upravo kod brane. Još koliko prošle godine svega nekoliko puta je ulovljena, dok se ove godine nije pojavila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Autentična i lepa slika Srema u beočinskoj opštini

  • PDF

Prva pa uspešna - manifestacija GASTROMEET FEST TOO Beočin         U finišu Oktobarskih svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine Beočin 16. oktobra, po prvi put je organizovana dvodnevna gastro-turističku manifestaciju „GASTROMEET FEST“, 28. i 29. oktobra. Sa ciljem očuvanja gastronomske i unapređenja turističke ponude beočinske opštine i Srema, pažljivo osmišljenim konceptom događaja, uz prisustvo velikog broja lokalnih proizvođača i promocije inovativnih načina priprema hrane, učinjen je prvi, po svemu sudeći i pravi korak ka ispunjenju svega zamišljenog.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatna plaketa ROGLJA 2023 za novu manifestaciju - Ukusi Deliblatske peščare

  • PDF

Petar Stamenović sa priznanjem ROGLJA    Zlatna plaketa ROGLJA za najbolju novu manifestaciju upućena je na adresu „Ukusa Deliblatske peščare“, manifestacije koja ima za cilj promociju gastronomskog nasleđa i prirodnog okruženja. Čitav projekat je zamišljen kao spoj kulturne-materijalne baštine, tradicije, običaja, verovanja, prirodnih osobenosti i gastronomije na području Specijalnog rezervata prirode „Deliblatksa peščara“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com