Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Razultati takmičenja na Prvom svetskom prvenstvu u pecanju Manića “Manić-Tisa 63”

  • PDF

Najbolji ribolovci su nagrađeni prigodnim poklonimaNa Prvom svetskom prvenstvu u pecanju Manića “Manić-Tisa 63”, održanom 12. januara 2013. godine, na levoj, Novobečejskoj obali reke Tise, zvanično je učestvovalo je 40 ribolovaca. Bilo ih je prijavljeno 60, ali su neki, zbog visokog vodostaja i iskustva sa treninga održanog prethodnog dana, odustali, pa su uz mnoge prijatelje i posetilace bili samo podrška najupornijima, koji su imali na raspolaganju 4 sata po prohladnom vremenu, da pokažu svoje ribolovačko umeće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SRP Zasavica sedmi put obeležila Dan mangulice

  • PDF

Mangulica, jedan od brendova ZasaviceSa više od 700 prijatelja i gostiju, 1. decembra, SRP Zasavica je tradicionalnim sremskim svinjokoljem obeležila Dan mangulice, u čast svinje koja je bila krunski izvozni proizvod Srbije tokom čitavog XIX i u prvoj polovini XX veka.
Fešta na Zasavici je počela u jutarnjim satima, možda ne baš tako rano kako se po domaćinstvima započinjalo u 4 sata izjutra, ali okupljeni gosti su, kao što je i red, počeli dan sa vrućom rakijom i sa friškom džigericom. Vladala je odlična atmosfera, kojoj su doprinele na sve strane založene vatre i desetak oranija od po 100 litara u kojima su se topili čvarci, te tamburaši, koji su obavezan deo svinjokoljskog rituala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sma Building predstavio Gastro Vojvodinu na VinoCom festivalu u Zagrebu

  • PDF

Ekipa Gastro Vojvodine na festivalu VinoCom u ZagrebuSma Building je jedina medijska kompanija koja punih 10 godina prati sajamske manifestacije u regiji ex Yu i povezuje veliki broj poslovnih ljudi. Sticajem okolnosti, nakon poznanstva sa gospodinom profesorom Ivanom Dropuljićem, pozivani smo da učestvujemo na ovogodišnjem, sedmom po redu VinoComu, Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva, organizovanom u zagrebačkom Hotelu “Esplanade” 30. novembra i 01. decembra 2012. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sremski kolač, manifestacija začinjena najvišim priznanjem

  • PDF

Petar DimitrijevićU prostorijama Kulturnog centra Ruma, poslednjeg dana oktobra, upriličeno je okupljanje povodom prestižne nagrade Zlatne plakete za stvaralaštvo žena na nivou Vojvodine, koja je dodeljena Panonija tursu kao organizatoru na nedavno održanom IV Roglju u Novom Sadu, na manifestaciji svih manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ceo svet bio u Kikindi na Danima ludaje

  • PDF

Kikinda je u vreme održavanja 27. Dana ludaje od 11-14. oktobra, bila svet u malom ili kako to neki vole da kažu, prava, Velika Kikinda. Na momente je struktura gostiju podsećala na najlapše dane EXIT-a u Novom Sadu ili Guče. Sa svih strana čuli su se različiti jezici, koji su se spajali u jedno dobro raspoloženje i pozitivnu energiju, a sve to zahvaljujući čudesnoj Ludaji. U čast ove biljke i dosadašnjih godina je bilo organizovano raznoraznih događanja, ali je ovogodišnja manifestacija  zaista dovela u grad na severu Banata ljude različitih zanimanja i kultura.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kikindska fešta ludaji u čast

  • PDF

Cucurbitaceae, tikva, tikvica, dulek, bundeva, misirača, lufa, bela bundeva, belokorka, bela buca, budimka, muskatna tikva, sudovnjača, dudanja, bundevka, žuta tikva ili jedostavno znana kao biljka od koje se ništa ne baca, samo se u ovom, severnobanatskom  delu Vojvodine i nigde više na svetu naziva LUDAJOM. Inače, porodica tikvi spada među najstarije gajene biljke. Na evropski kontinent prenete su još u dalekom 16. veku iz Centralne (Meksiko) i Južne Amerike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni sajam prerasta u tradicionalnu manifestaciju kakvu Srem zaslužuje

  • PDF

Izvođenjem stare sremačke narodne pesme „Pošla Dunja žito žeti“, u izvođenju pevačke grupe KUD „Dositej Obradović“ iz Grgurevaca, u petak, 14. septembra, započeto je svečano otvaranje Drugog međunarodnog jesenjeg poljoprivrednog sajma „Srem“ za 2012. godinu u Velikim Radincima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina fest priredila Novosađanima divan septembarski vikend

  • PDF

Za vikend, 8. i 9. septembra, na novosadskom „Štrandu“, održani su treći po redu Vojvođanski etno dani, „Vojvodina fest“ 2012. godine. Ova manifestacija ustanovljena je sa ciljem promocije “Bogatstva različitosti”  -  multikulturalnosti i potencijala Vojvodine. U organizaciji JKP „Gradskog zelenila“,Udruženja  "Veliko kolo" iz Veternika i Pokreta gorana Novog Sada, a uz pomoć Gradske uprave za privredu i Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina",na platou gradske plaže, atipičnom prostoru za ovakve skupove, Novosađani su mogli da provedu izuzetno zanimljiv i raznovrsan septembarski vikend.

Uz muzičku podršku izvođača koji neguju različite žanrove, okupili su se mali privrednici, proizvođači zanatskih predmeta i proizvoda, vinari, medari, poljoprivrednici...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu: Banoštor je postao pravi brend

  • PDF

Miroslav VasinŠesnaesti Banoštorski dani grožđa, upriličeni svojevremeno u čast početka nove berbe, a ove godine zbog vrelog leta, i preranog sazrevanja grožđa, samo u slavu grožđa, koje je dobrim delom već obrano (Banoštorci kažu da ga beru i oni čiji vinogradi nisu, ali da su nemoćni da sa lopovima izađu na kraj). U selu sa dva sunca, od 31. avgusta do 2. septembra, ređali su se događaji jedan za drugim: koncerti, vinski defilei, demonstacija tradicionalnog načina proizvodnje vina, višeboj u ispijanju špricera, smenjivale su se najbolje tamburaške bande, dok su šahisti udubljeni u svoju magičnu igru imali svoju zanimaciju, kuvari opet, svoje nadmetanje u spremanju tradicionalnog vinogradrskog paprikaša "pudarca", a vinari u proizvodnji vina. Sva tri dana gosti su do mile volje mogli da degustiraju grožđe i vino iz banoštorskih vinograda i podruma, uz probavanje domaćih kolača i proizvoda vrednih banoštorskih žena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završen 5. Evropski izazov u planinskom skejtbordu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika za uspomenu na takmičenje u BukovcuSkokovima slobodnim stilom, u subotu 1. septembra 2012. godine završen 5. Evropski izazov u planinskom skejtbordu u Bukovcu. Popularnost ove manifestacijeanifestacije, koju organizuje Klub planinskog skejtborda "ATB" iz Novog Sada, potvrdilo je učestvovanje takmičara iz Rumunije, Slovenije, Nemačke, Poljske, Engleske, Rusije, Holandije, Češke, Francuske i Bosne. Ne smemo zaboraviti ni domaćine, njih 9, koji su poprilično namučili gostujuće vozače.
Po prvi put je su učestvovali i pioniri KPS "ATB", Todor Jović (12) i Vlada Raković (11) što ih nije sprečilo da zauzmu prvo i treće mesto. Jedina takmičarka iz KPS "ATB", Senka Bajić, evropska prvakinja i nosilac brojnih medalja imala je nezgodu u kvalifikacionom danu i na žalost nije učestvovala u finalu. Ovogodišnje takmičenje obeležilo je učešće 37 profi vozača i 3 pionira iz 10 evropskih zemalja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com