Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Zlatna plaketa ROGALJ 2023 za Dane ludaje

  • PDF

Jasmina Milankov sa najvišim prizanjem za najbolju vojvođansku manifestaciju 2023. godine    Selekcija od preko 1.000 manifestacija na tlu Vojvodine, pokazala se neophodnom, u smislu procene kvaliteta, njihove uspešnosti i prepozatnljivosti kako za organizatore samih manifestacija tako i za domaće i strane turiste koje pohode slične iz razloga najjednostavnijeg upoznavanja osobenosti kraja u kojem se događaj organizuje. Tu obavezu i velik odgovornost preuzeo je na sebe ROGALJ - festival nad festivalima, a članovi Organizacionog odbora, nakon vrednog obilaženja većine, odabrali za ovu godinu najbolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani vesele mašine - dobitnik Zlatne plakete ROGLJA 2023

  • PDF

Zlatna plaketa ROGALJ 2023 za Seoskog Neimara -Branku Šoštariću Šoletu    Organizacioni odbor ROGLJA  – manifestacije svih vojvođanskih manifestacija, svake godine vrši odabir najuspešnijeg događaja na tlu Vojvodine, onog koji se u nekim od parametara, uspešnosti, izuzetnosti, kvalitetu, nametnuo i privukao pažnju publike.
    Zlatnu plaketu ROGALJ 2023 za Seoskog Neimara dobio je Brane Šoštarić Šole, ustanovitelj manifestacije jedinstvene po sadržaju i obimu - „Dani vesele mašine“ u Kljajićevu, opština Sombor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva u jedan: ROGALJ i BEAN fest odabrali najbolje

  • PDF

Zajednička fotografija nagrađenih na ROGLJU sa organizatorima    Prvog dana oktobra u prelepom ambijentu Salaša 137, u prestonici salaša - Čeneju, održana je Manifestacija svih vojvođanskih manifestacija - IX ROGALJ i čuveno takmičenje u kuvanju pasulja, XIX BEAN fest.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ROGALJ - jedna manifestacija pregršt događaja

  • PDF

Sve je spremno za ROGALJ 2023. - potvrdili članovi Organizacionog odbora manifestacije

            Reči ROGALJ, u značenju ugla, mesta okupljanja, sastajališta mladih na selu, a najčešće raskršća, dolazi iz seoskih sredina, je reč koja je definisala „manifestaciju svih vojvođanskih manifestacija“ nazvanu tim imenom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kalina Vlaškalin: Kako sam provela ovogodišnje Velikogospojinske dane u Novom Bečeju

  • PDF

Kalina Vlaškalin    Kao i  svake godine, uzbuđenje pred Velikogospojinske dane raste iz dana u dan. Gospojina je slava posvećena Uspenju Presvete Bogorodice i slavi se kao slava naše varoši - Novog Bečeja. Sama manifestacija traje četiri dana, od 24. do 27. avgusta. Ima mnogo zanimljivog sadržaja za decu i mlade a i one malo starije. Najviše uživam u šetnji kroz Etno bazar - podmanifestaciji Velikogospojinskih dana. Tu se mogu naći prelepe rukotvorine, nakit, tradicionalna hrana poput štrudle ili mađarskog specijaliteta kurtoš kolača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju - uspešan miks tradicije i modernog

  • PDF

Zajednički snimak predstavnika opštine i Žandarmerije Srbije            Novi Bečej je od 24-27. avgusta bio domaćin „Velikogospojisnkih dana“, četvorodnevnog letnjeg festivala sa fokusom na tradicionalne vrednosti, gurmanluke, muzičke koncerte, brojne aktivnosti za najmlađe i starije.
            Iako je, zbog prisustva afričke kuge svinja i zabrane skupova u kojima učestvuju životinje, izostala revija paradnih zaprega, kojom je manifestacija, po prvi put u novijoj istoriji održavanja trebala da počne, sve druge aktivnosti sprovedene su planirano, na zadovoljstvo organizatora i posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NO NAME pobednik 19. BAČKOG KOTLIĆA

  • PDF

Darko Vojnović sa ovogodišnjim laureatima    Turistička organizacija opštine Bač, u subotu, 19.08.2023. godine u Gradskom parku u Baču, 19. put za redom organizovala је manifestaciju „BAČKI KOTLIĆ“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ODRŽANA MANIFESTACIJA„CIKLOBAČ 9

  • PDF

U očekivanju starta jedinstvene ciklo avanture            Turistička organizacija opštine Bač, organizovala je u nedelju, 25.06.2023. manifestaciju „CikloBač 9“, koja svake godine okuplja veliki broj učesnika, zaljubljenika u dvotočkaše. Svi prisutni su u 10.00 časova startovali sa srednjovekovne Tvrđave u Baču. Ukupno njih 154 različitih uzrasta krenulo je u ciklo avanturu. Prolazeći pored najznačajnijih kulturno istorijskih lokaliteta ruta duga 15 km ih je vodila preko Malog Bača i Vajske do jezera „Provala“, gde su imali kratko osveženje i pauzu, dok su u ceremonijalnom delu manifestacije organizatori dodelili priznanja u raličitim kategorijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gosti iz Hrvatske skuvali najbolji riblji paprikaš na Somborskom kotliću

  • PDF

Zvonko Barić, Hrvatska, skuvao najbolji riblji paprikaš            Na XXVI Somborskom kotliću održanom u subotu, 24. juna 2023. godine, na trgu Svetog Trojstva u Somboru, kuvalo se oko 230 paprikaša, a 41 učesnik je uzeo učešće u takmičenju. Sponzor manifestacije je bila Unicredit banka, pokrovitelj Grad Sombo, a organizator manifestacije Turistička organizacija grada Sombora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Agro picnic u Doroslovu

  • PDF

Domaćin Hollo Ronald sa  gostima Agrofestivala

            Namerni da ustanove jedan kvalitetan događaj na korist svim stanovnicima sela Doroslova i okoline, u opštini Sombor, „Hollo Company“, koja potpisuje orgranizaciju ovog skupa, razumela je na način da uz izložbu poljoprivredne mehanizacije, informativnih predavanja, napravi i jednu opuštajuću, zabavnu feštu, za uživanje svih generacija. Želja da ovo postane tradicionlano okupljanje, Ronaldu Hollo-u, prvom čoveku II Agrofestivala u Doroslovu, polako se ispunjava, a interesovanje posetilaca, broj izlagača, učesnika i posetilaca prerastao je očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com