Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Bean fest - jednostavno najbolji

  • PDF

YU Grupa, glavne zvezde ovogodišnjeg festivala sa organizatorimaJoš jedno poglavlje u tradiciji održavanja Temerinske pasuljijade je uspešno privedeno kraju. Bean fest 2012. godine opravdao je sva očekivanja i postao reper svim sličnim manifestacijama u okruženju.
Brojke kažu da se kuvalo preko 250 kotlića, da je Vašarištem prošlo 10.000 posetilaca. Na ulazu se kuvao pasulj u kazanu od 2.000 litara i bilo podeljeno 4.000 porcija istog, da su ga „veslima“ naizmenično mešala dva profesionalna kuvara.
Ravničarske igre u kojima su pljuštali svetski rekordi, sa neodoljivim šarmom vodio je Goran Podlipec, koji je nadgledao prebogat kulturno-zabavni program oba dana trajanja manifestacije.
Veliki broj dece različitog uzrasta učestvovalo je u folklornim, pevačkim i muzičkim tačkama, uz podršku afirmisanih muzičkih grupa i pojedinaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dnevnik u dvostrukoj ulozi na VIII Bean festivalu

  • PDF

Ekipa Dnevnik Vojvodina pressaSubota 2. jun, dan kao upisan. Na Temerinskom Vašarištu od samog jutra postavljeno je više od 250 kotlića i ispod blistavo belih tendi, klupe i stolovi oko kojih su se okupile ekipe. Prohladno jutro, sa odlazećim oblacima, i suncem koje se ne pojavljuje sve do popodnevnih sati. Sa suncem odmah dolazi i 30°C, ali to onda više i nije tako važno za ono ogromno mnogo ljudi koji lože vatricu, dodaju i probaju sadržinu kotlića, pasulj, beli, sumporaš, šareni, egzotični..

Nastup „Dnevnikovaca“ na Bean festu 2012. godine obeležila je nevelika, ali vesela ekipa iz Redakcije ovog novosadskog dnevnog lista. Dnevnik Vojvodina press je kao jedan od medijskih sponzora VIII Pasuljijade, na pultu instaliranom ispred glavne bine, svoje verne čitaoce obradovao podelivši 200 besplatnih primeraka novina i dodatka pod starim nazivnom „Nedeljni ručak“, a danas „D magazin“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival ovčarstva na salašu Kinga za pamćenje

  • PDF

festival ovcarstvaDrugi po redu Festival ovčarstva, održan je 19. maja, u voćnjaku porodičnog salaša „Kinga“, na nekada međunarodnom putu, Beograd-Budimpešta, izeđu Malog Iđoša i Bačke Topole. Udruženje odgajivača ovaca i koza „Bikara“ i vlasnica salaša gospođica Sabo Pos Kinga, bili su organizatori susreta ovčara u ovom nesvakidašnjem ambijentu. Mnoštvo učesnika, ali i preko hiljadu posetilaca imali su priliku da probaju domaće specijalitete, švargle, kobasice i od konjskog mesa, sira, šunke, slanine, i to sve izvađenih iz kućnih zaliha, za predjelo, i da ispod mladih, ali tendenciozno visokim formiranjem oblika stabala voćaka radi hladovine, pogodnih za susrete ovakve vrste, čekali glavno jelo. U najvećem broju kuvali su se ovčji paprikaši, ali bilo je i jagnjećeg pečenja, te kotilića i zemljanih lonaca u kojima su se krčkali drugi sadržaji, sarmice, kupus i riba.

Sadržajnim programom: svečanim otvaranjem, izložbom ovaca i koza, takmičenjem u kuvanju i pečenju ovčjih specijaliteta, ocenjivanjem izložbenih grla, takmičenjem u striganju ovaca, završetkom svih takmičenja i proglašenjem pobednika, bio je ispunjen oficijelni deo festivala. Onaj nezvanični, okupio je mnogo komšija, prijatelja, radoznalaca, pre svega mladih ljudi, što je i bio osnovni cilj organizatora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Peti Gastro festival u Ljuboviji imao četristo učesnika

  • PDF

Peti po redu Gastro festival u organizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Ljubovija, održan je 12. maja uz učešće oko četristo učesnika raspoređenih u sedamdesetak ekipa. Po lepom vremenu i u još lepšoj atmosferi, u glavnoj ulici glavnog grada Azbukovice, nadmetalo se u pripremi riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekarstvu, poslastičarstvu i karvingu-artistici (rezbarenje na voću i povrću). Učešće su uzeli takmičari iz čitave Srbije. Za njih i posetioce organizovan je kulturno-zabavni program na bini u centru grada koji je pratio manifestaciju tokom čitavog dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treće svetsko prvenstvo u kuvanju magarećeg paprikaša: Bokseri iz Zemuna najbolje kuvali

  • PDF

Treće svetsko prvenstvo u kuvanju magarećeg parikaša bilo je i ove godine svetsko, a naše. Svetsko zato što ga ne organizuje niko osim nas, zato što je održano u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica, najvećoj farmi magaraca na Balkanu, svetsko zato što je prelepo zamišljeno i odrađeno, svetsko zato što je kuvanje bilo po jedinstvenom receptu... U predivnom ambijentu, obogaćenom ove godine izložbom „Svet dinosaurusa“, po idealnom prolećnom danu, kuvalo je 10-ak ekipa, uz budnu pažnju preko 2.000 ljudi, koji su u subotu, 28. aprila, došli da uživaju u jedinstvenom događaju, da daju podršku ekipama, ali i da kušaju ovaj pikantni paprikaš.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Savić PR: Projektima menjamo sve(s)t

  • PDF

Milica SavićAIESEC, najveća međunarodna studentska organizacija prisustna na preko 2.100 univerziteta u 110 zemalja, sa preko 60.000 članova, koja godišnje organizuje više od 470 konferencija i daje mladim ljudima preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo, ove godine tokom marta i prve polovine aprila, po peti put, realizuje projekat „Promeni sve(s)t“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

15. Berza Turističke prizme

  • PDF

turisticka prizmaPetnaesta Berza Turističke prizme, premijerno ove godine održana u novosadskom
restoranu Barutana, okupila je više od 100 kompanija iz osam zemalja, što govori da je ova manifestacija postala prepoznatljiva i da svi učesnici Berze nalaze svoj interes da se ovde pojave. Pored izlagača, ovu svojevrsnu turističku smotru posetilo je više stotina gostiju – predstavnika agencija, predškolskih i školskih ustanova, sportskih organizacija…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četvrta Butkicijada održana na Paliću

  • PDF

butkicijada-palicUdruženje za uzgoj svinja rase mangulica u Vojvodini, organizovalo je od 29. marta do 1. aprila na palićkoj Velikoj terasi, četvrtu po redu poslovno-turističku manifestaciju humanitarnog karaktera, pod nazivom Butkicijada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zapažen nastup Fakulteta tehničkih nauka na Sajmu obrazovanja

  • PDF

ftn sajamFakultet tehničkih nauka nastupio je na 8. međunarodnom Sajmu obrazovanja “Putokazi” koji je održan od 1. do 3. marta u Master hali Novosadskog sajma. Nа posebno dizаjnirаnom štаndu, koji je dominirаo Mаster hаlom Novosаdskog sаjmа i kogа je i ovog putа bilo gotovo nemoguće zаobići, Fakultet tehničkih nauka je predstavio novu kampanju za Upis 2012.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan sedmi Sajam poljoprivrede u Šapcu

  • PDF

sajam sabacŠabac, grad sa 70.000 stanovnika, je od davnina poznat po istoimenom vašaru, ali i po šabačkoj stočnoj pijaci na Kamičku, na kojoj se svakog petka održava prava smotra i prodaja stoke i svega onog što je vezano za poljoprivredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com