Tue03052024

Poslednja izmena:10:57:46 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Kakav deda takav unuk

  • PDF

Staniša Kržanović Miročanac sa unukom Milošem            Priprema hrane je poseban deo tradicije i kulture jednog naroda. Neki tvrde i njegova odrednica, jer se analizom posuđa korišćenih za pripremu i konkretna jela, može pratiti razvoj i kretanja određenih grupa i naroda. Za neke je kuvanje noćna mora, za druge velika ljubav, poseban doživljaj, jedna od najvećih životnih strasti. Za Stanišu Kržanovića, vlasnika Vlaškog nacionalnog restorana „Miročanac“, Donji Milanovac, kuvanje je i posao i hobi začinjen prirodnim darom i ljubavlju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U sve se meša

  • PDF

Jovica Kuzmanović            Serija novih proizvoda koja se našla na tržištu u prehrambenoj proizvodnji individualnih proizvođača, posebno tokom poslednje decenije, obogatila je domaću ponudu jedinstvenim artiklima i ponudila jedan drugačiji vid preventivnih načina očuvanja i pobošljanja ljudskog zdravlja. Tako je danas, nakon više od 26 vekova, koncept koji je zastupao Hipokrat, otac medicine antičkog doba, saopšteno čuvenom rečenicom - „Neka tvoja hrana bude tvoj lek, a neka tvoj lek bude tvoja hrana”. sve popularniji princip zdravstvene kulture današnjeg doba.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Od gastronomije do alhemije - Čarda Aqua Doria

  • PDF

Gastro-enološki spektakl na čardi Aqua Doria    Mesta za predah i dobro raspoloženje, mogu biti planinske kuće, šumske staze, ali i prijatne niše nekog restorana, u koji se dolazi zbog omiljenih delicija. Često je ambijent i ljubaznost onih koji vas dočekaju i na isti način ispraćaju, presudan tas na vagi vaše odluke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Božansko piće koje se miriše, degustira i kojim se slika

  • PDF

Mira Kovačević    Vino veseli i telo i dušu. Ono je čudo, unutrašnja vatra i tečnost koja živi. U njemu je sublimirana sva istina ovoga sveta. Vino govori mnogo o onima koji su ga stvarali, i onima koji ga piju. Uz vino mislima rastu krila, rađaju nove ideje, a srce prosvetljuje. Zato je vino umetnost. Umetnost onoga ko ga stvara i onoga podstaknutog da je stvara dok ga degustira.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rajko Nikolić: Od mašte do stvarnosti

  • PDF

Rajko Nikolić

            Ponekad je sam život inspirativniji od onog opisanog u romanima poznatih i priznatih pisaca. Bez preterivanja i nadograđenih emocija junak ove priče, Rajko Nikolić, podelio je sa nama svoj, nepredvidljiv, privlačan i sve u svemu lep.
            Sredinom maja 2024. godine, nakon 30 godina porovedenih na mestu čuvara zaštićenog područja Nacionalnog parka „Kopaonik“, naš junak odlazi u penziju. Epitet „zasluženu“ zavredeo je posvećenim radom, časno, i svako ko ga poznaje slaže se da mu pripada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Bilanović - Hakleberi Fin XXI veka

  • PDF

Prof. dr Marko Carić, dekan FIMEK-a, sa uvaženim gostom Aleksandrom Bilanovićem            Blizu 200 poznavalaca, pratilaca i poštovalaca rada Aleksandra Bilanovića okupilo se u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, kapaciteta 130 mesta, želeći da nakon prve „Dripačke rapsodije“, dođu do njegove druge knjige „Esmeralda 973“ nazvane po adresi u Buenes Aeresu odakle je počelo njegovo osvajanje Južne Amerike. Knjige pustolovne, inspirativne, nadahnute iskustvom egzotičnih (energetskih) predela. Ne iz ugla turističkog vodiča, već iz ugla „tragaoca“ za sopstvenim ja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvo predstavljanje i promocija trofeja u Kaćkoj šumi

  • PDF

Branislav Stanković sa najvrednijim trofejima            Izostanak manifestacije LORIST na Novosadskom sajmu ove godine, doveo je na ideju rukovodstvo JP „Vojvodinašuma“ da po prvi put na našim prostorima organizuje  Trophy show - izložbu trofeja lovne faune Srbije. Izložba je održana 06. i 07. oktobra u lovištu Kaćka šuma.
            Tim povodom, Branislav Stanković, izvršni direktor za lovstvo u JP „Vojvodinašume” je rekao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MONOGRAFIJA - 20 godina poslovanja JP „Vojvodinašume“

  • PDF

Monografija - Rečju i slikom predstaviljen razvoj preduzeća i sva dešavanja tokom minulih godina    Krajem prošle godine JP „Vojvodinašume“ obeležilo je 20 godina od osnivanja. Tim povodom izdata je Monografija - Dvadeset godina poslovanja JP „Vojvodinašume” (Petrovaradin 2023) kojom je učinjen veliki napor da se rečju i slikom predstavi razvoj preduzeća i sva dešavanja tokom minulih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Organizacija svakog događaja je i muka i vrhunski izazov, gde ovo drugo pobeđuje

  • PDF

Dragan Vukotić u razgovoru sa predstavnicima medija    Iza svakog događaja na koji dolazi publika da se opusti i lepo provede, stoji ogroman trud tima ljudi. Organizacija jedne manifesticaje pretpostavlja veliko znanje, iskustvo, a pre svega organizacioni talenat organizatora, onoga koji treba da poveže, rasporedi i predvidi sve elemente potrebne da bi jedan događaj bio uspešno realizovan. U prvom planu je odabir saradnika na koje organizator može da se osloni, siguran da će ispuniti poverena im zaduženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nove ideje za novo vreme porodice Hadžić

  • PDF

Violeta i Zijad Hadžić            Kada se većina nakon dugog radnog veka povlači u dobrovoljnu izolaciju tražeći mirnije mesto da nadoknade ono što su propustili, za šta nisu imali vremena, bračni par - Violeta i Zijad Hadžić, bez klišea i ustaljenih narativa, ispisuje originalne stranice turističke ponude Kragujevca u kojem žive, pa i celog našeg prostora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com