Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Nevena, Anđela i Andrijana: Legenda o Lepteriji i Županu - priča koja će vas dirnuti

 • PDF

Nevena Mihajlović (desno) i Andrijana Živković            Gotovo da nema onih koji nisu čuli za Šekspirovu dramu o Romeu i Juliji, priču o zabranjenoj ljubavi sa nesrećnim krajem, priču koja je interesantna svim generacijama. Verona, grad u Italiji, kao mesto dešavanja radnje ove drame, je turistički popularno i jako posećeno, a postalo je takvo zahvaljujući tragediji jednog mladog para. U Sokobanji postoji legenda o jednoj nesrećnoj ljubavi o kojoj su uglavnom slušali meštani. To je priča koja podseća na pomenutu italijansku dramu i koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa da je čujemo...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandra Stanić: Snaga ekosela Tometino Polje

 • PDF

Ponuda eko sela koja će zainteresovati mnoge            Ekoturizam karakteriše odlazak u netaknuta prirodna područja koja su u potpunosti neizmenjena ili delimično izmenjena čovekovim radom. Turisti koji posećuju ovakva mesta očekuju odmor na jedan specifičan i drugačiji način. Prvenstveno sve mora biti u skladu sa prirodom, što podrazumeva smanjenu potrošnju neobnovljivih izvora energije, zatim manje grupe turista kako se ne bi narušio noseći kapacitet određenog prirodnog prostora, ishrana samo autohtonim proizvodima, boravak u smeštaju od prirodnih materijala uz minimalno korišćenje svih savremenih uređaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandra Stanić: Tometino Polje za aktivan odmor u prirodi

 • PDF

Prelepi ambijent sela Tometino Polje            Tometino Polje je selo koje pripada opštini Požega i nalazi se na 32km od severno od gradskog naselja Požega, a na svega 10 km južno od turističkog mesta Divčibare. Ovo selo smešteno na 750 metara nadmorske visine podno Maljena, po površini spada u jedno od najvećih sela u Zlatiborskom okrugu, ali i u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Multiplikativni događaj projekta Manjinska mladinoteka

 • PDF

Plakat projekta Manjinska mladinoteka            Članovi Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta u petak, 6. studenog organizirali su multiplikativni događaj projekta „Manjinska mladinoteka“. Događaj je moderirao te predstavio rezultate projekta Ladislav Suknović, predsjednik udruženja i predstavnik projektong tima iz Tavankuta. Predstavljanju su nazočili članovi udruženja, predstavnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji kao i mladi koji su bili dio projekta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija za mlade: Realizovana Akademija preduzetništva u turizmu

 • PDF

Zajednički snimak učesnika projekta na Goču            „Srbija za mlade“ je i ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta realizovala događaj Akademija preduzetništva u turizmu. Naime, cilj je bio okupiti mlade ljude i podstaknuti ih na preduzetništvo. Partneri na ovom projektu bili su: Kikinda, Bačka Topola, Novi Sad, Nova Varoš, Kragujevac, Čačak, Raška, Sjenica, Tutin, Sokobanja, a u ovim opštinama su realizovani Info dani kako bi se što veći broj mladih informisao o ovom projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetozar Ruvidić: Zadatak gljivara je očuvanje prirode

 • PDF

Svetozar Ruvidić sa predsednikom MGSS Zoranom Jelenkovićem            Gljivarsko društvo „Ljubomir Vuksanović Barle“ iz Banje Koviljače jedno je od najstarijih društava ovog profila u Srbiji. Ime je dobilo po njegovom osnivaču i velikom ljubitelju prirode Ljubomiru Vuksanoviću. Zaslugom ovog društva u centru mesta podignut je spomenik gljivi. U ovoj, jednoj od osam kraljevskih banja Srbije, GD svake godine sredinom oktobra organizuje dvodnevne gljivarske susrete i izložbu gljiva (ove godine 23. po redu), sa gljivama ubranim na terenima važnim za našu istoriju i kulturu: na Gučevu, Radaljskoj Banji, Iverku, Tršiću, Ceru, Tronoši. Najveća radost za organizatore je kada imaju priliku da ugoste prijatelje, gljivare i ljubitelje prirode iz cele Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Vladisavljević: Za ljubitelje zdravog, ukusnog meda i još po nečega

 • PDF

Vladisavljevići            Jedan od valjanih razloga zbog kojih bi neko došao u Gospođince, mestu nazvanom po ranijem imenu pravoslavnog hrama posvećenom Presvetoj Bogorodici, tipično vojvođansko selo ušorenih kuća i ulica koje se seku pod pravim uglom, smeštenom u srcu Vojvodine, u selo koje leži na Maloj i Velikoj Jegrički koju od milja, njegovi stanovnici, njih 3.500, zovu Velikom i Malom barom, je Poljoprivredno gazdinstvo „Vladisavljević“. Ono je jedno u nizu domaćinstava na „Putu sira i meda“ koje je pre nekoliko godina, na inicijativu Turističke organizacije opštine Žabalj zaživelo animirajući, pre svega brojne proizvođače sira i meda, ali i vinare, pružaoce usluga i dr., razvijajući specifičnu i kvalitetnu turističku ponudu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kućna dostava vrednih Pančevki - BANATSKI ŠPAJZ

 • PDF

Sa promocije na manifestaciji Rogalj 2020.            Jedna briga manje za one koji nemaju rešenje kako da dođu do domaćih proizvoda proverenog kvaliteta na kućnu adresu. Za to se pobrinula mala, ali kompaktna grupa Pančevki, koja je u vreme prolećnog ograničenja kretanja izazvanog pandemijom, a na osnovu dotadašnjeg humanitarnog rada, organizovala dostavu pre svega starijim sugrađanima, proizvoda iz svog domaćinstva, pa patom i domaćinstava specijalizovanih za proizvode za koje se ukazala potreba, pod imenom Dostava voća i povrća Pančevo „Banatski špajz“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Intervju predsednika ZSV Radislava Jovanova i sekretara mr Jelene Nestorov Bizonj

 • PDF

Sa dodele sertifikata polaznicima Letnje škole zadrugarstva ZSV*Šta nam možete reći o vojvođanskim zadrugama koje su predstavljene u reviji TopSrbija-Najbolje iz Srbije br. 26?
            - Zajedničko za sve zadruge je da čine deo grupe uspešnih zadruga u Vojvodini, odnosno da svaka od njih predstavlja primer uspešne poslovne prakse. Jedna od tendencija koja se uočava kod ovih zadruga je da mnoge od njih koje imaju dugu tradiciju postojanja, i koje su se decenijama bavile isključivo ratarskom proizvodnjom i ugovaranjem proizvodnje u ratarstvu, u poslednjim godinama sve više prelaze na intenzivne vrste proizvodnje na delu svog poseda, a naročito u oblastima voćarstva i povrtarstva (kao na primer: ZZ „Paprika“, ZZ „Veljko Lukić - Kurjak“, ZZ „Beška“, ZZ „Zadrugar“, ZZ „Graničar“...).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ Mrkšićevi salaši: Radimo najbolje što umemo i s ljubavlju

 • PDF

Pogled na deo ZZ Mrškšićevi salaši u Srpskom Itebeju  ZZ „Mrkšićevi salaši“ uspešno nastavlja tradiciju zadružnog organizovanja u Srpskom Itebeju. Gospodin Vojislav Mrkšić, smatra se nastavljačem statusa i imena koje su njegovi preci domaćinski i časno gradili duže od sto godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com