Mon03082021

Poslednja izmena:01:16:09 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Održana prva Šetnja kroz nasleđe u Sremskim Karlovcima

  • PDF

U ambijentu Dvorske bašte u Sremskim Karlovcima            Tačno u podne, u četvrtak, 04. aprila, ispred Osnovne škole „23. oktobar“, u Sremskim Karlovcima krenula je povorka petih razreda ove škole u „Šetnje kroz nasleđe“. Zaputili su se ka karlovačkoj Dvorskoj bašti kako bi otkrili nove tajne tog zaboravljenog blaga ali i stekli drugačiji, zanimljiv pogled na nasleđe ovog sremskog naselja iz perspektive hortikulture i biljnog bogatstva Dvorske bašte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovori o savremenom trenutku fotografije

  • PDF

Martin Candir, Aleksandar Plačkov i Jovan Popović            Retko kada se na jednom mestu skupi toliko fotografskih velikana, kao što je to nedavno bio slučaj na promociji foto opreme firme „Josipović“ d.o.o. u hotelu „Leopold I“ na Petrovaradinskoj tvđavi. To je bila jedinstvena prilika da sa nekima od njih porazgovaramo o savremenom trenutku u ovoj sve značajnijom oblasti rada.
            Govoreći na ovu temu, gospodin Jovan Joco Popović rekao je da fotografija takvim tempom ide napred i da je toliko je prisutna u svakodnevnom životu, da  misli da bi za mlade dan  bez fotografske slike bio kao dan bez sunca. Ipak, ima potpuno različito mišljenje o tzv. svakodnevnom fotografisanju i profesionalnom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predrag Đurović: Moje dve decenije na čelu Žitoprometa

  • PDF

Predrag Đurović sa prestižnim priznanjem PKV            Povodom obeležavanja 100 godina rada Privredne komore Vojvodine po 56. put uspešnim kompanijama i privrednicima uručena je godišnja nagrada PKV „Kosta Mirosavljević“ za značajna privredna ostvarenja u 2018. godini. Među nagrađenima - tri privredna društva i dva pojedinca - za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije za najuspešnijeg privrednika proglašen je Predrag Đurović, vlasnik i predsednik Odbora direktora AD „Žitopromet“ iz Sente, koji se u ime laureata zahvalio PKV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Eugen Chocolate - naša, a svetska čokolada

  • PDF

Petar Jovanović (desno) i Đura Baran            „Uživajte u čokoladi, ali ne bilo kakvoj“ - poručuju Petar Jovanović i Đura Baran, vlasnici Eugen Chocolate d.o.o. Gložan, osnovane pre dvanaest godina sa ciljem da naprave jedinstven i kvalitetan proizvod - Made in Serbia.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Začaran krug svetlosti i tame Dragana Kurucića

  • PDF

Dragan Kurucić            Jednom zabeležen kadar postaje bezvremen, neizmenljiv uprkos priči koja iza njega stoji, i razvija dalje, nezavisno od njega. Izdvojen iz vremena, ali ne i od istine koju verno beleži. I samo takav, izbalansiran i uhvaćen od strane pravog majstora, može da prenese poruku, oživi tamu i primiri svetlost - može se videti na fotografijama Dragana Kurucića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragana Kuzmanović: Sveslovenski savez Srbije je most koji spaja

  • PDF

Dragana Kuzmanović            U okviru 14. Međunarodnog sajma obrazovanja „Putokazi“ od 07. do 09. marta 2019., u organizaciji Udruženja srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva „Rusofil“ iz Novog Sada i Sveslovenskog saveza Srbije, Beograd održani su Sveslovenski dani kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mira Perić: Društvo srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva iz Krupnja uživa podršku cele opštine

  • PDF

Mira Perić            Društvo srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva „Rađevina“ iz Krupnja bilo je jedno od učesnika trodnevnog programa Sveslovenskih dana kulture na Novosadskom sajmu, u kojem su se predstavila brojna udruženja srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva iz cele zemlje i regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktiv žena Rivice - humanitarke, čuvari nasleđa Srema i svoje Rivice

  • PDF

Zajednički snimak članica udruženja sa Goranom Erorom            Udruženja i aktivi žena jedan su od najlepših načina afrmacije žena iz manjih sredina i njihovog stvaralaštva. Ove žene, vredne i radne, u prilicu su da u društvu svojih sugrađanki sličnih afiniteta, pokažu ono što su do tada radile u okviru svojih porodica, u kući. Kuvale su, mesile, bavile se raznoraznim ručnim radovima, koji su najčešće uštirkani, skladišteni u ormane, za retke, posebne prilike. Samo su malobrojni umeli da primete i pohvale trud i veštinu onih koje su to priredile.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OSNOVANO UDRUŽENJE SEOSKIH ŽENA DRAGAČEVA

  • PDF

Detalj sa osnivačke skupštine            Na osnovu tradicije okupljanja i organizovanja u Dragačevu, u prvom redu Dragačevske zadruge žena ’’Rajka Borojević’’ - prve i najstarije ženske zadruge u Srbiji, u okviru projekta: „Seoske žene Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga su snaga zajednice'“ koji finansira Agencija ŽENE UJEDINJENIH NACIJA - Kancelarija u Srbiji u okviru poziva: Economic Empowerment of Rural Women CFP No. 2018-03 GEF, a koji realizuju udruženja: Ženski centar Užice, Fenomena - Kraljevo i Ekološko društvo Dragačevo - Guča, u četvrtak 7. marta 2019. godine u velikoj sali Načelstva sreza dragačevskog u Guči,  održana je Osnivačka Skupština Udruženja seoskih žena  Dragačeva, uz učešće gostiju i seoskih žena iz Dragačeva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SARA SRBIJU BRANI LEPOTOM I ZNANJEM

  • PDF

Miss turizma Srbije, Sara Mitić            Sara Mitić (1995), aktuelna Miss turizma Srbije bila je gost Apart hotel MujEn Lux Kopaonik. Osim za kondicione pripreme za svetski izbor za miss turizma koji će se održati 13. aprila u Zagrebu, mlada Nišlijka je boravak u apart hotelu MujEn Lux iskoristila za snimanje zvaničnog spota neophodnog za njeno uspešno predstavljanje na takmičenju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com