Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Zahvaljujući zadruzi selo opstaje i razvija se

  • PDF

ZZ Agro-Klek, svetska, a naša            "Agro Klek" iz Kleka (opština Zrenjanin), jedna je od najuspešnijih zemljoradničkih zadruga na teritoriji Vojvodine. Uz unapređivanje proizvodnje, zapošljavanje novih radnika, pre svega meštana, njihov osnovni zadatak je da budu na korist mestu i njegovim stanovnicima.  - ZZ "Agro Klek" je lokalna zadruga na koju se selo od 3.000 stanovnika praktično oslanja. Imamo 77 zaposlenih, 70 zadrugara i 100 kooperanata. Od 85-90% tržišnih viškova zadrugari i kooperanti predaju kod nas. Nemamo ni dinara duga ni prema kome. Poverenje nas je i održalo u fokusu. Tu je tim ljudi koji složno radi više od 20 godina sa istom idejom da sačuvamo imidž firme, da ne prevarimo nikoga, da ne potrošimo tuđu robu, da imamo redovne i dobre plate koje zaposlenima u ovoj zadruzi i njihovim porodicama omogućavaju da žive od svog rada u svojim sredinama - ističe Radovan Bokić, direktor zadruge.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Partnerstvo države i zadružnog sektora je dobitna kombinacija

  • PDF

Radislav Jovanov            Zadružni savez Vojvodine (ZSV) je krovna organizacija zadružnog sektora koja okuplja više od 400 aktivnih zemljoradničkih zadruga u Pokrajini. Savez je prepoznatljiv po sprovođenju niza aktivnosti koje doprinose poboljšanju položaja zadruga u ukupnom društveno-ekonomskom sistemu. U protekle 3-4 godine, Savez je bio aktivan učesnik u akciji "500 zadruga u 500 sela" koja je ispred Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, predvođena sadašnjim ministrom za brigu o selu, gospodinom  Milanom Krkobabićem. Kroz ovaj program, ne samo da su ostvarene velike investicije u zadrugama, već je na pravi način istaknut značaj zadrugarstva i potreba za zadružnim organizovanjem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bački Gračac: Kakva zadruga, takvo i selo

  • PDF

Crkva Svetog proroka Ilije u Bačkom Gračacu            ZZ „Agrolika“, Bački Gračac, ubraja se među najstabilnije od oko 400 zadruga članova Zadružnog saveza Vojvodine. Osnovana u maju 2004. na temeljima zadruge iz 1946., posle burnih previranja, beleži uspon i povećanje broja kooperanata, kao i povećano ulaganje u razvoj zadruge, tako i u razvoj lokalne zajednice. Uspevši da sačuva postojeći kapital  vraća svoju prvobitnu funkciju i pod rukovodstvom prvog čoveka zadruge, dipl. agronoma Zvonka Banjeglava, kreće u intenzivan razvoj:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Da li je kuvanje na otvorenom zaista toliko lako kako se čini

  • PDF

Romeo Karanović            Sač (peka, crepulja, vršnik) je zemljana, tučana ili kovana posuda sfernog oblika, pod kojim se na ognjištu peku hleb, lepinje, pite, meso... Vezuje se za tradicionalan način pripreme etno specijaliteta u svim balkanskim zemljama. Zahvaljujući entuzijazmu pristalica tradicije i "kuvanja u prirodi" sač danas doživljava svoju renesansu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ElanWave - IT kompanija nove generacije

  • PDF

Dejan Dujak            ElanWave je kompanija iz Holandije za razvoj softvera, specijalizovana za razvoj prilagođenog softvera koristeći Microsoft tehnologije (SQL Server, .NET, SharePoint…) i proizvode otvorenog koda koji su izgrađeni uz Microsoftove tehnologije (kao što je Umbraco CMS). Polje rada je i pomoć organizacijama savetima, dizajnom i implementacijom Microsoft rešenja. Ova firma je osnovana pre desetak godina, zvanično od 2016. otvorena je kancelarija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetlana Gašević: Kako dočekati drugu deceniju u malom biznisu

  • PDF

Svetlana Gašević (treća s leva) sa timom saradnika            Ns Promo Team je marketinška agencija koja je svoj životni vek započela pre tačno 11 godina. Osnovana je sa ciljem da pruži uslugu koja će  svojim poslovnim partnerima omogućiti pozitivne promene u prodaji i prezentaciji kroz promotivne, kreativne, event i digitalne kampanje, procese i podrške. Jedini moto je bio i ostao, doprinos  u kvalitetu, razvoju i rezultatima koje klijenti ostvaruju, a paralelno sa tim procesima, razvijali smo i unapređivali sopstvene odnose, zaposlene, sistem poslovanja i efikasnost rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Minja Đorđević: Električni trotineti - preduzetnička ideja u turizmu Sokobanje

  • PDF

Minja Đorđević (desno) i Anđela Mitić            Sokobanja je sinonim za vekovima dugu banjsku tradiciju, veličanstvenu prirodu, čist planinski vazduh i bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Sokobanja je danas jedna od vodećih destinacija u Srbiji, po ostvarenom turističkom prometu i stepenu razvoja turizma, sa najdužom tradicijom organizovanog turizma u Srbiji. Svi koji vole boravak u prirodi, izletišta na obroncima, proplancima, vidikovce sa predivnim pogledima, mesta gde mogu uživati, ovo je pravo mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija za mlade u 2020. godini

  • PDF

Sa jednog od brojnih izleta            Godina koja je na izmaku obećavala je da bude najbolja do sada, sa najvećim brojem inostranih turista, ali i velikim brojem domaćih koji bi bili uključeni u turističke tokove. A ono što smo dobili je godina puna neizvesnosti i brige.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fruškogorska prestonica - Irig

  • PDF

Panorama Iriga            Irig je varoš smeštena na južnim padinama Fruške gore, u samom srcu Srema. Prvi put se u dokumentima pominje 1225. godine. Po broju stanovnika i površini spada u manje opštine u Srbiji ali po prirodnim lepotama i turističkoj ponudi je sigurno među prvima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Miladinović: Destinytion - novo, drugačije, neobično

  • PDF

Marija Miladinović            Je l' i vi ponekad imate utisak da ste više stvari naučili gledajući filmove i čitajući knjige nego na svim časovima i predavanjima? Postanu vam nekako bliska ta mesta i junaci? Poželite možda i da ih obiđete, upoznate? Ako klimate glavom i prisećate se, Destinytion se smeška i iščekuje..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com