Sun03072021

Poslednja izmena:01:16:09 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

OPENS kvalitetnim programskim aktivnostima gradi budućnost mladih

  • PDF

Obraćanje Vukašina Grozdanovića na Sajmu turizma u Beogradu            Od trenutka dobijanja titule u Varni 2016. godine i imenovanja Novog Sada za Evropsku prestonicu mladih 2019., počela je da se zahuktava kampanja mladih Novog Sada, koja je po rečima koordinatora OPENS 2019, Vukašina Grozdanovića, zamišljenja da traje tokom tri godine, od 2018. do 2020., i da iza sebe ostavi uigran sistem koji će moći da funkcioniše.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobrosav Arsović: Novosadska toplana lider u Srbiji i regionu u energetskoj efikasnosti

  • PDF

Priznanje Novosadskog sajma Toplani i gospodinu Dobrosavu Arsoviću            U susret 5. martu, Svetskom danu energetske efikasnosti, u Kongresnom centru „Master", u organizaciji Novosadskog sajma i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarsto i saobraćaj, tokom 27. i 28. februara održavaju se VIII Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI). Od ove godine partner je RES fondacija, po tradiciji Grad partner Novi Sad, dok je Grad prijatelj Zrenjanin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Slavica Stamatović Vučković: Uloga arhitekture i dizajna u razvoju agroturizma

  • PDF

Dr Slavica Stamatović Vučković

            Brojni su primeri agroturističke ponude, gde savremena arhitektura doprinosi pokretanju, čak uvećavanju razvoja određene ruralne destinacije, te postaje način i sredstvo kako jedno ruralno područje sa definisanom ekonomijom razvija globalnu reputaciju poželjne destinacije uz pomoć arhitekture. O ovoj temi, sve vidljivijoj na terenu, u Srbiji uglavnom kada su u pitanju vinarije, kod nas se relativno malo govori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vjekoslav Papadopolo: Fijakerijade osvajaju Srbiju

  • PDF

Vjekoslav Papadopolo je posebno zadovoljan što se sve više mladih interesuje za konjički sport            Drugovanje sa konjima i negovanje sportskog konjarstva na tlu Srbije bila je stvar prestiža i u ranijim vremenima, mada su galopska, preponska, potom i kasačka nadmetanja devedesetih godina prošlog veka morala da ustupe mesto sve popularnijim zapregama, odnosno takmičenju jednoprega, dvoprega, četvoroprega kroz čunjeve.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kristine Mlađenović: Masaža je jedna od osnovnih potreba savremenog turiste

  • PDF

Kristina Mlađenović na zadatku            Masaža je preventivna mera održavanja zdravlja i životne kondicije, dopunsko sredstvo u lečenju raznih povreda i sl. Ona je prirodan način koji potpomaže zdravu, srećnu i harmoničnu svakodnevnicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Cikloturizam u svetu cveta i najbrža je rastuća outdoor aktivnost

  • PDF

Tanja Simeunović Jakšić

            Srbija i čitav region prepoznali su mogućnosti u ovoj oblasti i malim koracima idu u pravcu razvoja Cikloturizma (turizam na biciklima). U poslednje vreme Slovenija i Hrvatska ulažu značajna sredstva u ovu oblast.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad centar turističkih vodiča iz celog sveta 2021. godine

  • PDF

Ivana i Milioš Ćuruvija u društvu predstavnice domaćina            Svetsko udruženje turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Associations - WFTGA) je u anuaru 2019. u Tbilisiju, Gruzija, održalo svoju 18-tu po redu konvenciju.
To je prilika koja se pruža svake dve godine, kada se na jednom mestu okupe turistički vodiči iz svih krajeva sveta. Na konvenciji u Gruziji učešće je uzelo preko tri stotine vodiča iz više od pedeset zemalja sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Adisa S. Tufo: Život je utakmica

  • PDF

Adisa S. Tufo sa priznanjem orgnizatora konferencije MAK 2019            Adisa S. Tufo iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, bila je učesnica Međunarodne naučne agrobiznis konferencije MAK 2019. koja je krajem januara održana na Kopaoniku. Pedesetdvogodišnja Adisa,preduzetnica, menadžerka, liderka, blogerka, umetnica, prirodnjak; direktorica porodične kompanije ČIP sistemi, autor knjige „Vruć krompir“, sve prisutne je oduševila svojom mladalačkom energijom. Takođe, po mišljenju svih prisutnih njena predavanja su bila među najinteresantnijim i što je još važnije - za publiku vrlo korisna. Razlog više da sa Adisom razgovaramo za portal TOPSRBIJA.COM.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O VOJVODINI U 2019. SA ROBERTOM ČOBANOM

  • PDF

Robert Čoban sa kolegom Draganom Vučevićem na konferenciji u APV            Vojvodina u 2019? Otkud ideja za organizaciju jedne ovakve konferencije? Da li je ona ispunila očekivanja?
            Na ova i druga aktuelna pitanja odgovore smo pokušali da saznamo od Roberta Čobana, koji se potpisuje ispred organizatora - firme Color Media Communications iz Petrovaradina, ovog izuzetno kompleksnog jednodnevnog skupa (04.02.) sa kompetentnim učesnicima, članovima Vlade Vojvodine, ambasadorima, ekonomistima i vodećim privredncima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MAK 2019: Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji Udruženja žena iz Srbije, Crne Gore i BIH

  • PDF

Edita Dautović, Marija Jovičić i Lejla Tufo Dedić najavljuju još bolju saradnju            Sve više raste broj žena preduzetnica, kako u Srbiji tako i u zemlja u okruženju, onih koje počinju svoj ili preuzimaju vodeću ulogu u nasleđenom porodičnom biznisu. Procenat rasta žena preduzetnica i vlasnica mikro i malih srednjih preduzeća je relevantan pokazatelj da je ekonomsko osnaživanje žena sa aspekta razvoja ženskog preduzetništva jedan od sve prisutnijih načina poslovanja do skora jedan od neiskorišćenih resursa privrednog razvoja koji ima ograoman potenicijal.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com