Sun03072021

Poslednja izmena:01:16:09 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Dragan Đolović: Turizam čine ljudi, i to oni pravi

  • PDF

Dragan Đolović na vidikovcu UvacPosle 43 godine rada i dan pošto je navršio 65 godina života, 08. marta 2018. Dragan Đolović iz Turističke organizacije Čačak otišao je u penziju. Rođen je u Dragačevu, jedno vreme bio kragujevački đak, a onda i užički đak i kasnije student, kao omladinski aktivista dobro upoznao kraljevački region, na radnim akcijama radio na pošumljavanju Peštera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani Erne: Glavna reklama - zadovoljan gost

  • PDF

Izlaganje Danija Ernea na skupu o salašima u PKV

            Na jugu Banata nalazi se malo vojvođansko mesto Skorenovac u kome turizam svakodnevno raste zahvaljujući, po mišljenju mnogih, porodici Erne i Valerije Dani koji su prepoznali potencijal Skorenovca, osnovali udruženje i upustili se u bavljenje seoskim turizmom. Turizam po principu udruživanja traje već oko pet godina i to veoma uspešno s obzirom na to da godišnje u Skorenovcu prenoći i do 6000 ljudi, uglavnom iz inostranstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vasa Mijić: Velika je čast i zadovoljstvo biti promoter manifestacije Manić Tisa 63

  • PDF

Vasa Mijić i Dragan Vukotić na promociji u Novom SaduNovosađanin Vasa Mijić (11. april 1973.), bivši vrhunski sportista i nosilac Olimpijske medalje, jednom rečju odbojkaški vituroz (visok je 1,86 m) koji je na mesto libera u Vojvodini i reprezentaciji davao doprinos u osvajanju najsvetlijih medalja, na radost svih nas, ostao je u sportu. Sa ekipom Vojvodina osvojio je brojne titule prvaka države. Sa odbojkaškom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju. Osvojio je sa reprezentacijom zlatnu medalju i na Evropskom prvenstvu 2001., kada proglašen je za najboljeg libera šampionata. Godinama je bio član OK Vojvodina, a kasnije je sa uspehom je igrao u Rusiji, Francuskoj i Grčkoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušan Varničić: Stand up komediji je potrebna televizija

  • PDF

Dušan VarničićStand up komedija - umetnički izraz ili oblik zabave? Smatraju je pre ovim drugim, performansom u kojem jedan čovek na bini nastoji da nasmeje prisutne. Ali da li je to tako jednostavno?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Katarina Radivojević i Robert Čoban Quintessentially ambasadori za 2019. godinu

  • PDF

Katarina Radivojević, Lara Ham i Robert ČobanNovi Quintessentially ambasadori za 2019. godinu su Katarina Radivojević i Robert Čoban. Quintessentially Adriatic kompanije je deo londonskog ogranka najprestižnijeg luksuznog concierge-a na svetu. Sa međunarodnom mrežom od preko 60 globalnih kancelarija, sa 1.500 Life Style menadžera i stručnjaka, koji zajedno govore 35 jezika i koji su na raspolaganju svojim članovima 24/7/365 dana - Quintessentially im olakšavaja svakodnevne potrebe, štedi vreme i pruža nezaboravna iskustva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiborac Panta Vranešević iz sela Šainovci proslavio 101. rođendan

  • PDF

Panta kaže da je umerenost u svemu formula za dugovečnostDa je Zlatibor planina zdravlja i dugovečnosti dokazuje život najstarijeg Zlatiborca, Panta Vraneševića iz sela Šainovci, koji je danas proslavio 101. rođendan.
Najstarijem meštaninu Zlatibora, koji je ceo život proveo na selu, donedavno radeći seoske poslove, Turistička organizacija Zlatibor priredila je rođendansku proslavu. Organizaciji proslave priključili su se i kompanija Zlatiborac, hotel Zlatibor Mona, koji je za ovog starinu pripremio  rođendansku tortu, kao i Ranč Zova koji je na kočijama provozao stogodišnjaka po Zlatiboru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nensi Modrušan: Turistički procvat Bistroa Alighieri i grada Pule

  • PDF

Nensi ModrušanPored brojnih spomenika iz epohe antike, ali i praistorijskog perioda i perioda ranog srednjeg veka, parkova i letnjih festivala, Pula - najveći istarski grad i luka, od pre nekoliko godina dobio je još jedan originalni turistički proizvod u koji turisti rado svraćaju. To je Bistro „Alighieri" , u vlasništvu bračnog para Nensi Modrušan i Elvisa Marića, u samom srcu grada (Daneov trg 3). Pula je postalo privlačno mesto koje za svoj odmor bira sve veći broj turista, ne samo zbog njegovog kultuno-istorijskog šarma, već i zbog obnovljenih letova Zrakoplovne luke Pula koja je ovog leta bila povezana direktnim letovima sa 20 država sveta, što je dovelo veliki broj turista od aprila do oktobra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Matko Parlov čuva uspomenu na svog oca, najboljeg boksera sa ovih prostora

  • PDF

Matko Parlov ispred Caffe bara Mate u PuliZa koji dan navršava se 70 godina od rođenja (16. novembra 1948.) najvećeg boksera svih vremena SFRJ. Ove godine se obeležbava i desetogodišnjica njegove smrti (29. jul 2008). U amaterskoj karijeri imao je 310 borbi, 13 poraza. Osvojio je olimpijsko zlato u Minhenu 1972., zlato na Svetkom prvenstvu u Havani 1974., Zlato na Evropskom prvenstvu u Madridu 1971., u Beogradu 1973. Pet puta branio je titulu najboljeg na Balkanu (1971 – 1974.) i osam puta bio šampion SFRJ (1967 – 1974.).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Marin, majstor za Kaćki desert

  • PDF

Mile Grandić (levo) Saša Marin i Dragan ČolakovićI ove godine, deveti po redu Čvarak fest oborio je rekorde po broju učesnika, izlagača i posetilaca, a organizator manifestacije Miroslav Piljić smatra da je odavno prevazišao predviđene lokalne okvire. Svake, pa i ove godine, dolaze takmičarske ekipe iz Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske, nekada i Mađarske, Češke, ali mereći po dužini reda ispred „korita“ sa svežim čvarcima, najduži je bio ispred domaćeg takmičara, majstora Saše Marina iz Kaća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragana Milošević: Kulturni sadržaji izlaze iz zone komfora

  • PDF

Dragana MiloševićPokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Dragana Milošević, je u subotu, 03. novembra, na platou Etno kompleksa „Vrdnička kula“, prisustvovala mini koncertu Vojvođanskog simfonijskog orkestra koji je za ovu priliku, za predškolce i decu osnovnoškolskog uzrasa iz Vrdnika, izveo simfonijsku bajku Sergeja Prokofjefa „Peća i vuk“. Orkestrom je dirigovao Mikica Jevtić, a glumac Pozorišta na Terazijama, Dragan Vujić Vujke, našao se u ulozi naratora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com