Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

ZZ Agro-Klek farma iznad evropskog proseka

  • PDF

Radovan Bokić            ZZ „Agro-Klek“ iz Kleka (Zrenjanin) osnovana 28. aprila 1998. godine, pravi je primer uspešnosti jedne zadruge i oslonac žiteljima sela u kojem egzistira. Karakteristika ove zadruge je kombinacija ratarske i stočarske proizvodnje, a može se podičiti i  time da je proizvodnja mleka na ovo farmi iznad evropskog proseka.. U svom sastavu ima i ribnjak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pomozimo seoskim ženama čijim se umećima divimo

  • PDF

Kata Niković, predsednica UŽ "Vredne ruke" Srpski Itebej            Srpski Itebej (opština Žitište) na samoj granici prema Rumuniji, ima nešto manje od 2.000 stanovnika, ali i najvrednije žene. Pre 15 godina one su osnovale udruženje „Vredne ruke“ i ustanovile seosku manifestaciju - BANATSKA TESTIJADA. Udružnje, kao i manifestacija ove godine beleže jubilej - 15 godina. Udruženje je osnovano 05. Martu, ali zbog vanredne situacije obeležavanje je izostalo. Za manifestaciju, prve nedelje septembra, još uvek nema para.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tartufi RS - kvalitetan proizvod made in Serbia

  • PDF

Sandra Stevanović            Srbija je zemlja tartufa. Srbija se nalazi na idelanih za tartufe, 45° severne geografske širine i najveće je nalazište tzv. „podzemnog blaga“ u prirodi u svetu, tvrde oni koji se dobro razumeju u tartufarstvo. Tamo gde ima crnih, na tržištu znatno jeftinijih tartufa, može da se nađu i beli, koji dostižu astronomske cene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sunčica Jović: Vlasotinačka deca ne boluju od nedostatka prirode

  • PDF

Sunčica Jović za mikroskopom sa kolegama na jednoj od obuka            Među brojnim organizacijama, udruženjima i pokretima vlasotinačkog kraja, orijentisanih ka upoznavanju, očuvanju i zaštiti prirode, izdvojilo se Gljivarsko društvo „Rujnica“. GD „Rujnica“ će od 19 - 21. juna biti domaćin manifestacije „Dani gljiva u Vlasotincu“, povodom polaganja učenika osnovne škole - malih gljivara, za zvanje čuvari prirode - volonteri, kojem će prisustvovati Zoran Jelenković, predsednik Mikološko-gljivarskog saveza Srbije (MGSS). Slobodno vreme biće iskorišćeno za gljivarenje, determinaciju gljiva, druženje. Njihovi gosti biće članovi GD „Lisičarka“ iz Sremske Mitrovice. sa kojim GD „Rujnica“ planira bratimljenje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Eror: Zadruge okosnica razvoja sela

  • PDF

Goran Eror            Goran Eror, novinar Radio televizije Vojvodine, po ko zna koji put je bio konferansije na jednom poljoprivrednom skupu. U potpunosti upućen u poljoprivredne prilike, više puta nagrađen, a lane i titulom najbolje agrarnog novinara, i na skupu posvećenom mladim zadrugarima u Srpskom Itebeju, ocenio je u najkraćem, najavljujući glavne govornike, trenutno stanje u zadrugarstvu Vojvodine i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tatjana Bodvaji: Gastronomija je naučna disciplina u kojoj nema kompromisa

  • PDF

Tatjana Bodvaji            Među tri studenta gastronomije Departmana za geografiju turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u Nacionalnom juniorskom timu Srbije na XXV Kulinarskoj olimpijadi - IKA 2020 u Štutgartu, od 14 - 19. februara ove godine, našla se i Tatjana Bodvaji (1996), dipl. manadžer u gastronomiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Ošap: Realan optimizam u pogledu razvoja golfa kod nas

  • PDF

Milica Ošap            U subotu, 13. juna je iz opravdanih razloga, sa zakašnjenjem od 2 meseca, održan VIII Žabalj Golf Tournament 2020., čime su i zvanično otvoreni tereni ovog jedinstvenog golf centra, situiranog uz magistralni put Novi Sad - Zrenjanin, u opštini Žabalj, na 100 km od Beograda, 30 od Novog Sada, 130 od Subotice i 10 km od Zrenjanina. Blizina saobraćajnica govori o njegovoj dostupnosti, a blizina PP „Stara Tisa“ i PP „Jegrička“, te Carskog lovišta u SRP „Carska bara“ o njegovoj atraktivnosti i prirodim potencijalima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Robert Savić: Golf je škola sporta i životnih manira

  • PDF

Robert Savić pokazuje polaznicima osnovne udarce            Golf Club „Centar“ otvoren je 2001. godine. Prostire se na površini od 45 ha. Prvo su izgrađene tri, potom šest staza. Danas ima devet staza, a u skorije vreme planira se intervencija na postojećim i izgradnja još devet staza, čime će GC u Žablji biti prvi u Srbiji sa kompetnih 18 staza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Eko kamp na Stražilovu, mesto vrhunskog doživljaja prirode

  • PDF

Dejan Čavić            Tačno pre sedam godina, 2013., na jednom od najatraktivnijih izletišta Fruške gore - Stražilovu, otvoren je prvi eko kamp u Srbiji i prvi kamp u okviru Nacionalnog parka „Fruška gora“. Ovaj kamp je trebao da osim osnovnih, smeštajnih kapaciteta, posluži kao primer drugim zaštićenim dobrima, koja bi mogla da primene sličan koncept i na taj način unaprede turističku ponudu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kristina Link Majer: Arača, početna tačka spajanja kultura i obnavljanja viteštva

  • PDF

Kristina Link Majer            Manifestacija Srednjovekovni piknik na Arači, jedinstveno istorijsko putovanje oživljavanjem kulturnih običaja i tradicije na platou ispred ruševina srednjevekovne romaničke crkve - ARAČE ove godine neće biti održano. Ali, to je samo jednogodišnja stanka zahuktale, dobro organizovane priče na temeljima bitke iz 1551. godine, presudne za život ljudi sa ovog podneblja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com