Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Tuula Lukić: Finski turisti zadivljeni Srbijom, ali i razočarani našim nemarom

  • PDF

Tuula i Srba LukićSrba i Tuula Lukić žive i rade u Finskoj. Gospodin Lukić je rođen u našoj zemlji, ali tridesetak godina je privrednik u gradu Parvoo, pored Helsinkija, drugom najstarijem gradu i najvećem turističkom centru u Finskoj.
Gospođa Lukić je Finkinja, po profesiji istoričar umetnosti i zvanični je vodič za grad u kojem živi, Porvoo. Ona se u njihovoj zajedničkoj kompaniji Idea-Linna (Dvorac ideja) bavi novinarstvom i izdavaštvom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Magda Klinec: Kad hobi preraste u umetnost

  • PDF

Magda i Janoš KlinecMagdolna Magda Klinec iz Temerina vlasnica je tradicinalno najlepšeg kutka svakog sajma na kojem se pojavi njena vitrina i sve ono što se oko nje nalazi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rumska gimnazija Stevan Puzić bez premca

  • PDF

Dirktorka Branislava Konjević ponosna na svoje učenikeDrugu godinu za redom ekipa gimnazijalca iz Rume pobedila je u konkurenciji 45 srednjih škola iz 22 grada Vojvodine na prestižnom takmičenju „FIMEK nagrađuje znanje“, koje se po peti put održalo na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK nagrađuje znanje najboljih vojvođanskih srednjoškolaca

  • PDF

Prof. dr Dragan SolešaNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK, pri Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, 14. apirla završeno je tradicionalno takmičenje iz opšte kulture i obrazovanja. Prof. dr Dragan Soleša, dekan FIMEK-a zadovoljan je kompletnim utiskom ove, po svemu uspele manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bračni par profesora sa Departmana za matematiku i informatiku novosadskog PMF-a svaki slobodan trenutak provodi na visinama

  • PDF

Dr Andreja Tepavčević i dr Branimir ŠešeljaBračni par profesora algebre novosadskog PMF-a, dr Andreja Tepavčević i dr Branimir Šešelja, ima zaista zanimljiv hobi - planinarenje po najvišim svetskim vrhovima. Bili su već u pohodima na Kilimandžaro, Atlas, na više vrhova preko 4000m u Alpima, na Gross Glockner, Musalu, Olimpu… Osim visine, na tim vrhovima susreću se sa snegom i glečerima, pa im je često potrebna i specijalna alpinistička oprema. Na putešestvijama im društvo pravi ćerka srednjoškolka. Na put kreću u svojoj organizaciji, osim na vrhove za koje se zahteva putovanje sa vodičem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Žužić alias Vinko Lozić

  • PDF

Miroslav Žužić kraj spomenika vinku LozićuOno po čemu će se pamtiti ovogodišnji Vinofest, održan 28. i 29. marta u Vršcu, sigurno je i otkrivanje bronzane statue na Trgu Sv. Teodora Vršačkog, u starom gradskom jezgru, posvećene bekriji i vinopiji, Vinku Loziću. Autor dela akademski umetnik Živko Gera Grozdanić, napravio je ovaj spomenik po liku Tihomira Tike Paunovića, koji se godinama nosio sa ovim likom, a spomenik je svečano otkrio Miroslav Žužić, naslednik čuvenog Tike.
Miroslav Žužić je glumac Ateljea 212, sa dvogodišnjim penzionerskim stažom. Na ovim prostorima i šire poznat je po igranju monodrame „Dobri vojnik Švejk“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Jorović najbolja juniorka Srbije i drugi reket sveta

  • PDF

Ivana JorovićKoracima od sedam milja mlada i velika nada srpskog tenisa vinula se u sam vrh belog sporta. Od 25. marta 2014. ona je drugi reket sveta u konkurenciji juniorki. Ova 16-godišnja teniserka na samom početku takmičarske 2014. odigrala je četvrtfinale singla juniorskog Otvorenog prvenstva Australije i finale dubla. Nakon gren slem turnira u Melburnu Jorovićeva se bazirala na profi turnire gde je uspešno prolazila kvalifikacije i u glavnim turnirima pružala izuzetne partije, pobeđivala znatno starije i iskusnije takmičarke od sebe. Na WTA listi Ivana je trenutno na 580. mestu, a zbog godina (tek kada napuni 18 moći će da nastupi na neograničeni broj turnira) u ovoj 2014. ima pravo da odigra 16 profi turnira.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sremačka apoteka Neše Bermeta

  • PDF

U apoteci Nenada Bermeta Aleksa RatkovićaNa vinskom izletu iznenađenja Trusitičke agencije „Magelan“ iz Novog Sada, pod nazivom “Riznica tajni”, na koji su se otisnuli ljubitelji vina u nedelju 24. marta, prva stanica bila je u Sremskim Karlovcima, u Vinariji “Aleks”, Petrovaradinska br.5. Iako se proizvodnjom vina Nenad Aleks Bermet od oca Aleksandra Ratković bavi od 1990-te godine, vinarija je zvanično otvorena 6. maja 2012. godine, na dan slave našeg domaćina i bezmalo dve godine neizostavni je deo vinskog puta Sremskih Karlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mirjana Rackov stopama mama Mirne

  • PDF

Mirjana RackovKažu da “para na paru ide”, a sada bi, što u šali, što u zbilji, mogli postaviti i novu izreku “Titula na titulu ide”. Naime, ovih dana, 13 godišnja Mirjana Rackov iz Kikinde, ponela je titulu Mis Folklora Facebook-a, a nešto ranije, njena majka, Mirna, izabrana je za “Najženu 2013“ u izboru Blic Žene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladica Popović i Milijana Mrkajić: Italija je kriva za sve

  • PDF

Milijana Mrkajić (levo) i Vladica PopovićU nedelju, 23. marta, sa TA „Magelan“, se na izlet iznenađenja pod nazivom „Riznica tajni“, otisnula grupa vinoljubaca iz Novog Sada i Beograda, u „divan, kićeni Srem“, ovoga puta i vinski, što nije bilo iznenađenje, ali je mnogo toga što se moglo videti uz put, bilo veliko otkriće za sve putnike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com