Mon06212021

Poslednja izmena:08:49:16 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Dušan Grujić: U poslu je bitno biti srećan

  • PDF

Dušan Grujić            Dušan Grujić, student četvrte godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, smer gastronomija, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i deo tima Kuvarske federacije Srbije (KFS) koji je početkom ove godine učestvovao na 25. Kulinarskoj olimpijadi u Štutgartu, na kojoj je Nacionalni juniorski tim Srbije osvojio treće mesto u kategoriji Menija, kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ambiciozni ciljevi i još veća odgovornost staraoca Eko kampa Fruška gora

  • PDF

Nova mladost Eko kampa Fruška gora na Stražilovu            Izuzetni prirodni kamping potencijali Srbije, tranzitni karakter zemlje, uz poslovično gostoprimstvo naših domaćina, odlični su preduslovi za razvoj kampinga - najstarijeg vida turizma i modela očuvanja životne sredine za sadašnje i generacije koje dolaze.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priroda u funkciji oporavka i zdravlja

  • PDF

Helena Vuković sa kolegama sa posla            Na prostoru Eko kampa „Fruška gora“ na Stražilovu, u subotu, 04. jula, održano je VI po redu „Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača“ - Sačijada. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja bili su članovi ekipe „Sač Republika, Beograd“, drugo mesto zauzela je ekipa „Mamurlanti“ iz Novog Sada, a treće je pripalo mladim snagama „Lets coock“ iz Kljajićeva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kapija uspeha za SRP Zasavica Sremska Mitrovica

  • PDF

Slobodan Simić            Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ Sremska Mitrovica (http://www.zasavica.org.rs) dobitnik je najvišeg priznanja za kvalitet usluga Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha” za značajan doprinos razvoju omladinskog i đačkog turizma u 2019. godini. Ispred SRP, na svečanosti upriličenoj 23. Juna u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu,  priznanje je primio upravnik rezervata Slobodan Simić, alfa i omega ovog prostora koji je svojevremeno sam otkrio, a potom od njega napravio prostor za divljenje i brojne nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Carstvo paste Ljubice Bube Erkić

  • PDF

Ljubica Buba Erkić            Prva pijaca u Novom Sadu - Riblja pijaca, u starom jezgru grada stešnjena između Srpske velike pravoslavne gimnazije (današnja Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“), Saborne crkve, Muzeja Vojvodine, Dunavskog parka, i sama predstavlja gradski raritet. Osim zelene pijace, pijace cveća, ribarnica, sve više je restorančića gde ljudi dolaze na doručak, ručak i večeru, pivo i kafu, da posede, proćaskaju u opuštenoj atmosferi, poput Nascmarket-a u austrijskoj prestonici, Beču.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ Agro-Klek farma iznad evropskog proseka

  • PDF

Radovan Bokić            ZZ „Agro-Klek“ iz Kleka (Zrenjanin) osnovana 28. aprila 1998. godine, pravi je primer uspešnosti jedne zadruge i oslonac žiteljima sela u kojem egzistira. Karakteristika ove zadruge je kombinacija ratarske i stočarske proizvodnje, a može se podičiti i  time da je proizvodnja mleka na ovo farmi iznad evropskog proseka.. U svom sastavu ima i ribnjak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pomozimo seoskim ženama čijim se umećima divimo

  • PDF

Kata Niković, predsednica UŽ "Vredne ruke" Srpski Itebej            Srpski Itebej (opština Žitište) na samoj granici prema Rumuniji, ima nešto manje od 2.000 stanovnika, ali i najvrednije žene. Pre 15 godina one su osnovale udruženje „Vredne ruke“ i ustanovile seosku manifestaciju - BANATSKA TESTIJADA. Udružnje, kao i manifestacija ove godine beleže jubilej - 15 godina. Udruženje je osnovano 05. Martu, ali zbog vanredne situacije obeležavanje je izostalo. Za manifestaciju, prve nedelje septembra, još uvek nema para.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tartufi RS - kvalitetan proizvod made in Serbia

  • PDF

Sandra Stevanović            Srbija je zemlja tartufa. Srbija se nalazi na idelanih za tartufe, 45° severne geografske širine i najveće je nalazište tzv. „podzemnog blaga“ u prirodi u svetu, tvrde oni koji se dobro razumeju u tartufarstvo. Tamo gde ima crnih, na tržištu znatno jeftinijih tartufa, može da se nađu i beli, koji dostižu astronomske cene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sunčica Jović: Vlasotinačka deca ne boluju od nedostatka prirode

  • PDF

Sunčica Jović za mikroskopom sa kolegama na jednoj od obuka            Među brojnim organizacijama, udruženjima i pokretima vlasotinačkog kraja, orijentisanih ka upoznavanju, očuvanju i zaštiti prirode, izdvojilo se Gljivarsko društvo „Rujnica“. GD „Rujnica“ će od 19 - 21. juna biti domaćin manifestacije „Dani gljiva u Vlasotincu“, povodom polaganja učenika osnovne škole - malih gljivara, za zvanje čuvari prirode - volonteri, kojem će prisustvovati Zoran Jelenković, predsednik Mikološko-gljivarskog saveza Srbije (MGSS). Slobodno vreme biće iskorišćeno za gljivarenje, determinaciju gljiva, druženje. Njihovi gosti biće članovi GD „Lisičarka“ iz Sremske Mitrovice. sa kojim GD „Rujnica“ planira bratimljenje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Eror: Zadruge okosnica razvoja sela

  • PDF

Goran Eror            Goran Eror, novinar Radio televizije Vojvodine, po ko zna koji put je bio konferansije na jednom poljoprivrednom skupu. U potpunosti upućen u poljoprivredne prilike, više puta nagrađen, a lane i titulom najbolje agrarnog novinara, i na skupu posvećenom mladim zadrugarima u Srpskom Itebeju, ocenio je u najkraćem, najavljujući glavne govornike, trenutno stanje u zadrugarstvu Vojvodine i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com