Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Restoran Aleksandar, Aranđelovac - za vrhunski hedonistički izazov

  • PDF

Ranko Đorđević u ambijentu svoje kuće-restorana            Sledeće, 2021. ekskluzivni restoran „Aleksandar“, Knjaza Miloša 173, Aranđelovac, obeležiće tri decenije postojanja. Sofisticiran ambijent posvećen kraljevskoj kući Karađorđević, čiji su članovi jednom do dva puta mesečno njegovi gosti, dali su jedinstvenost i ekskluzivnost ovom prostoru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandru Ignjatoviću nagrada za projekat Tesla - potraga za pronalascima

  • PDF

Aleksandar Ignjatović            Pravo iz Filadelfije u srpsku prestonicu stigla je zlatna medalja. Lik i delo Nikole Tesle povezuje kontinente. Nagrada Tesline naučne fondacije iz Filadelfije dodeljena je  Aleksandru Ignjatoviću, autoru projekta „Tesla - potraga za pronalascima“, i  jednom od vlasnika kompanije Pertini toys,  za nesebičan rad i promociju naroda  Nikole Tesle kroz inovativni projekat .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nenad Kukić, Banoštor: Mali vinograd duge tradicije

  • PDF

Sa prezentacije projekta na Goču            Ideja koju želim da vam predstavim potiče iz malog sremskog mesta na obodu Fruške Gore po imenu Banoštor. Selo na samoj obali Dunava koje je uvek obilovalo pozitivnim ljudima, rodnom zemljom, suncem, vinogradima i vinarima. Ono što se može izdvojiti kao nedostatak Banoštora jeste smeštaj. U poslednjih par godina, došlo je do manjeg poboljšanja, ali je to i dalje nedovoljno za sve one koji su željni da nekoliko dana provedu uživajući u čarima ovog sela i okoline.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi opštine Tutin: Vidikovac Đurđevica - selo Crniš, pruža jedinstven doživljaj prirodnog ambijenta opštine

  • PDF

Amsal Dudić (desno), Amra Sejdović, Naser Đulović i Lejla Gegić            Opština Tutin spada među najvisočije opštine u Srbiji, sa prosečnom nadmorskom visinom iznad 1.000 m. Ispod 800 m nadmorske visine nalazi se samo 15 kvadratnih kilometara teritorije opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nevena, Anđela i Andrijana: Legenda o Lepteriji i Županu - priča koja će vas dirnuti

  • PDF

Nevena Mihajlović (desno) i Andrijana Živković            Gotovo da nema onih koji nisu čuli za Šekspirovu dramu o Romeu i Juliji, priču o zabranjenoj ljubavi sa nesrećnim krajem, priču koja je interesantna svim generacijama. Verona, grad u Italiji, kao mesto dešavanja radnje ove drame, je turistički popularno i jako posećeno, a postalo je takvo zahvaljujući tragediji jednog mladog para. U Sokobanji postoji legenda o jednoj nesrećnoj ljubavi o kojoj su uglavnom slušali meštani. To je priča koja podseća na pomenutu italijansku dramu i koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa da je čujemo...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandra Stanić: Snaga ekosela Tometino Polje

  • PDF

Ponuda eko sela koja će zainteresovati mnoge            Ekoturizam karakteriše odlazak u netaknuta prirodna područja koja su u potpunosti neizmenjena ili delimično izmenjena čovekovim radom. Turisti koji posećuju ovakva mesta očekuju odmor na jedan specifičan i drugačiji način. Prvenstveno sve mora biti u skladu sa prirodom, što podrazumeva smanjenu potrošnju neobnovljivih izvora energije, zatim manje grupe turista kako se ne bi narušio noseći kapacitet određenog prirodnog prostora, ishrana samo autohtonim proizvodima, boravak u smeštaju od prirodnih materijala uz minimalno korišćenje svih savremenih uređaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandra Stanić: Tometino Polje za aktivan odmor u prirodi

  • PDF

Prelepi ambijent sela Tometino Polje            Tometino Polje je selo koje pripada opštini Požega i nalazi se na 32km od severno od gradskog naselja Požega, a na svega 10 km južno od turističkog mesta Divčibare. Ovo selo smešteno na 750 metara nadmorske visine podno Maljena, po površini spada u jedno od najvećih sela u Zlatiborskom okrugu, ali i u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Multiplikativni događaj projekta Manjinska mladinoteka

  • PDF

Plakat  projekta Manjinska mladinoteka            Članovi Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društvo „Matija Gubec“ iz Tavankuta u petak, 6. studenog organizirali su multiplikativni događaj projekta „Manjinska mladinoteka“. Događaj je moderirao te predstavio rezultate projekta Ladislav Suknović, predsjednik udruženja i predstavnik projektong tima iz Tavankuta. Predstavljanju su nazočili članovi udruženja, predstavnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji kao i mladi koji su bili dio projekta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija za mlade: Realizovana Akademija preduzetništva u turizmu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika projekta na Goču            „Srbija za mlade“ je i ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta realizovala događaj Akademija preduzetništva u turizmu. Naime, cilj je bio okupiti mlade ljude i podstaknuti ih na preduzetništvo. Partneri na ovom projektu bili su: Kikinda, Bačka Topola, Novi Sad, Nova Varoš, Kragujevac, Čačak, Raška, Sjenica, Tutin, Sokobanja, a u ovim opštinama su realizovani Info dani kako bi se što veći broj mladih informisao o ovom projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetozar Ruvidić: Zadatak gljivara je očuvanje prirode

  • PDF

Svetozar Ruvidić sa predsednikom MGSS Zoranom Jelenkovićem            Gljivarsko društvo „Ljubomir Vuksanović Barle“ iz Banje Koviljače jedno je od najstarijih društava ovog profila u Srbiji. Ime je dobilo po njegovom osnivaču i velikom ljubitelju prirode Ljubomiru Vuksanoviću. Zaslugom ovog društva u centru mesta podignut je spomenik gljivi. U ovoj, jednoj od osam kraljevskih banja Srbije, GD svake godine sredinom oktobra organizuje dvodnevne gljivarske susrete i izložbu gljiva (ove godine 23. po redu), sa gljivama ubranim na terenima važnim za našu istoriju i kulturu: na Gučevu, Radaljskoj Banji, Iverku, Tršiću, Ceru, Tronoši. Najveća radost za organizatore je kada imaju priliku da ugoste prijatelje, gljivare i ljubitelje prirode iz cele Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com