Sun04052020

Poslednja izmena:09:36:55 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Scarybird - efikasna zaštita njiva, vinograda i voćnjaka od ptica

  • PDF

Aleksandar Čerevicki            U želji da doskoče pticama koje nemilice uništavaju pre svega useve i druge biljne kulture, konstruktori francuske kompanije Scarybird, iz okoline Lyona, na tržište su izbacili uređaj u obliku zmaja - predatora. Uvoznik i distributer u našu zemlju je firma Ecker DOO u vlasništvu Aleksandra Čerevickog, predstavnika Scarbybirda za Evropu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Novi Bečej pobednik Sajma seoskog turizma

  • PDF

Saši Dujin sa prestižnim priznanjem            Turistička organizacija opštine Novi Bečej osvojila je laskavu titulu najbolje ukupne prezentacije seoskog turizma opštine pod nazivom „Banatski fruštuk na slami“, na upravo održanom Sajmu seoskog turizma. Domaćin trećeg po redu Seoskog sajma bilo je selo Rudno na planini Goliji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dođi, vidi u upoznaj grad Zrenjanin i njegovu okolinu

  • PDF

Gradska kuća Zrenjanina

            Manifestacije poput etno „Banatske priče“ u sklopu afirmacije folklorne tradicije Banata, u maju, u naselju Bagljaš, „Dana Uroša Predića“ u Orlovatu, rodnom mestu umetnika, u junu i apostrofiranjem kulturno-umetničkih sadržaja, kao i festivala muzičkih talenata „Franc List“, na kojem se izvode dela velikog kompozitora, kao sećanje na njegov prvi javni nastup 1820-te godine u Kaštelu „Ečka“, u istoimenom mestu, te književno, izložbena, koncertna, pozorišna manifestacija „Sremčevi dani u Elemiru“, u čast u velikana srpske književnosti koji je u Elemiru, čekajući na prijem u dvorac porodice Kiš, napisao epos u deset pesama po istinitom događaju pod nazivom „Čovekova tragedija ili Bal u Elemiru”, „Dana taraških roda“, takođe u junu, svojevrsne promocije seoskog turizma i prednosti života na selu, zatim „Banatske bajke“ u Gradskoj bašti tokom letnjih meseci, „Bantskih vrednih ruku“ u julu, manifestacija u kojoj učestvuju udruženja, klubovi, aktivi, mesne zajednice, organizacije, društva koja se predstavljaju u raznim vidovima narodnog stvalaštva, manifestacija kulturno-zabavnog karaktera „Korzo fest“ i ona najveća, „Dani piva“ krajem avgusta, sa brojnim koncertima, dramskim, dečjim, sportskim i kulturno-umetničkim programom, koja mapira Zrenjanin kao grad piva, su samo povodi da se u ovaj grad dođe i da se obiđe neko od 22 naselja, koju opština Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanin, podržava i uporedo sa manifestacionim turizmom razvija turističku infrastrukturu i brojne sadržaje kako bi učinila boravak gostiju u gradu i okolini ugodnijim i bogatijim.    

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Majkina radionica obogaćuje turističku ponudu Banoštora

  • PDF

Poseta domaćinstvu Radice Janković u Banoštoru            Vatromet ljubavi, energije i ideja - eto šta se desi kad se udruži tri generacije kreativnih žena iz jedne porodice. Upravo je po tome prepoznatljiva banoštorska „Majkina radionica“ u kojoj nastaju unikatni suveniri i ukusni vojvođanski specijaliteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biljana Pešić: Kamp Profesor Aleksandar Nikolić je kovnica košarkaških asova

  • PDF

Biljana Pešić sa trenerima i ekipom najmlađih polaznika kampa            Ove godine Akademski košarkaški kamp „Profesor Aleksandar Nikolić“ organizuje se po 44. put, na terenima Dečijeg odmarališta „Golija“ na Zlatiboru. Kamp pruža najbolje prirodne uslove za trening i oporavak, vrhunske otvorene i zatvorene terene i komforan smeštaj. Svaki polaznik kampa može da uči od najpoznatijih stručnjaka i svetskih asova u ovom sportu, da se druži sa poznatim imenima iz sveta košarke. Stručni rad koncipiran je po principu individualnih i grupnih treninga, uz pojedinačni pristup svakom učesniku kampa, 10 dana učenja „igre pod obručima“, uz testiranja, savete i instrukcije za dalje napredovanje, 24-časovni nadzor i brigu lekara i pedagoga, kvalitetnu ishranu, organizaciju slobodnog vremena...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušan Simović: Sportski kamp je mesto stasavanja dobriih sportista i dobrih ljudi

  • PDF

Pozdrav sa Zlatibora             Čačak je poznat kao grad košarke i fudbala, ali pre svega grad koji voli sport i raduje se dobrim sportskim rezultatima. To tvrdi Dušan Simović, trener Odbojkaškog kluba „Borac“ Čačak, koji se nalazi na pripremam u Omladinskom sportskom centru „Golija“ na Zlatiboru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Duška Dimović: Suživot prirode i ljudi je moguć

  • PDF

Duška Dimović u razgovoru sa predstvnicima medija            Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje” se nalazi na severozapadu Vojvodine i deo je „Evropskog Amazona” koji predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na čitavom toku Dunava. U okviru ovog rezervata, koji se prostire na oko 186.000 ha na  područjima opština Sombor, Apatin, Odžaci, Bač i Bačka Palanka, nalaze se četiri zaštićena područja, među kojima je izuzetno vredan Specijalni rezervati prirode „Gornje Podunavlje”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdenka Mitić: Bački Monoštor - selo kakvog nigde nema

  • PDF

Zdenka Mitić i Jelisaveta Eržika Bešenji            Posete Pčelarskoj učionici i upoznavanje sa tradicijom pčelarstva u Pčelarskom domaćinstvu „Periškić“, vek i po staroj Etno-kući „Mali Bodrog“ u kojoj goste u originalnoj šokačkoj nošnji dočekuje Jelisaveta Eržika Bešenji, šarmantno im dočaravajući ondašnji način života i običaje koje zahvaljujući ljudima poput nje traju i danas, potom jednoj od poslednjih radionica za izradu čamaca ZR „Čamci Rang“, Đure Ranga, koji deceniju i po pravi čamce - drvenjake u radionici smeštenoj u dvorištu porodične kuće, kao i rimokatoličkoj crkvi Sv. Petra i Pavla čiji delovi imaju status spomenika kulture, uz obaveznu vožnju Francovim - danas Velikim bačkim kanalom, jednim od najstarijih u Evropi, koji je prvog maja 2019. napunio je 217 godina, kako bi se koliko toliko sagledala prirodna raskoš prostora u kojem je smešten Bački Monoštor, bile su deo studijskog putovanje upriličenog za grupu novinara u Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“. Slika ovog područja ne bi bila potpuna bez tradicionalnih domaćih jela i čuvenih sokova od zove i višanja posluženih u Etno kući Bodrog i jednog najboljeg ribljeg paprikaša ikad, u domaćinstvu Pejak, začinjenog tradicionalnom pesmom ŽPS „Kraljice Bodroga“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petrolend u Bačkom Petrovcu - nezaboravna vodena zabava

  • PDF

Akvapark Petrolend u Bačkom Petrovcu            Fantastično, dolazimo opet, nezaboravno, odličan provod - ovo su na društvenim mrežama najčešće reči pohvale posetilaca upućene akvaparku Petrolend, u blizini Bačkog Petrovca, svega 20 km od Novog Sada. U čemu je tajna Petrolenda?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osveženje i rekreacija na lepim jezerima u Vojvodini

  • PDF

Palićko jezero broj 1 po popularnosti u Vojvodini            Bez obzira kakvog su porekla, prirodna ili veštačka, mala ili velika, mnoga jezera Vojvodine, u gotovo svim njenim krajevima, predstavljaju omiljene lokalitete za kupanje, sport ili odmor pored vode. Ove mirne panonske vode pravi su izbor  za odmor i rekreaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com