Wed10282020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Nikolina Gavrilov: Govori da te vidim ko si

  • PDF

Nikolina GavrilovPitate me ko sam... Onda se verovatno i vi sami pitate ko ste, šta predstavljate u ovoj kolotečini vremena zvanoj život.
Rećiću vam ko smo, ali moram vas najpre upozoriti da istina o našem bivstvovanju nije ni najmanje lepa.
Na krstu postojanja mi plačemo razapeti sopstvenim manama dok ona nekolicina vrlina, koje posedujemo, nezaustavljivo krvari iz nas i taj bol nas podseća da smo živi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Snovborderka Nina Micić obećala medalju u Koreji 2018.

  • PDF

Nina MicićNa štandu Privredne komore Beograda, na 36. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, gost je bila i naša najbolja snovborderka Nina Micić, koja se vratila sa tek završenih OI u Sočiju.
Kada je najbolja srpska snouborderka Nina Micić u trci za normu za olimpijeke igra u Sočiju, teže povređena na trci Evropa kupa u austrijskom Lahtalu krajem decembra prošle godine, njen put na olimpijske igra bio je pod velikim znakom pitanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stana Nana Erdeljac iz Rivice

  • PDF

Stana Nana ErdeljacKada sam Rivičane pitala sa kim interesantnim iz njihovog sela bih mogla da popričam, listom su me uputili na Stanu Nanu Kišdobranski, udatu Erdeljac, iz sela Rivice, rođenu 9. avgusta 1937. godine. Pomislili biste, ništa čudno, dok je ne upoznate i dok vas ne osvoji svojim mladalačkim duhom pomešanim sa sposobnošću rasuđivanja jednog intelektualca. Bog ili genetika učinili su da su joj i fizički potencijali mlađi od realnih godina, pa sve ono što je mogla da uradi pre deset, dvadeset i više godina, može i danas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šešir Mileta Ercega

  • PDF

Mile ErcegAko ste zaboravili kako izgleda pravi vojvođanski restoran, podsećanja radi, možete zaviriti u novosadski restoran/klub „Šešir“ koju njen vlasnik, Mile Erceg, voli da nazove izvornim imenom kafanom. Njegov naum je i bio, pre osam godina kada je ova ideja zaživela, da u centru grada, u Ulici Arse Teodorovića 22, osmisli prostor koji će, ne samo dekorom već i sadržajem i atmosferom podsećati na neko vreme prošlo, na Srpsku Atinu, na kulturnu i političku avangardu zahvaćenu vrtlogom promena, u kojima je delom i ona učestvovala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivanka Tasić jedna od Naj žena u izboru Blic žene

  • PDF

Ivanka TasićJedna od privilegija novinarske profesije, osim lepote koju sama po sebi nosi, je i istraživačko-otrkrivalačka misija i pronalaženje nedovoljno poznatih i promovisanih, a vrednih, jedinstvenih ličnosti, mesta i događaja, koje druge inspirišu na akciju.
Jednu tako uspešnu misiju, već sedam godina unazad, sprovodi magazin „Blic žena“, koji je 19. februara 2014. godine, za najupečatljivije priče u protekloj 2013. godini, dodelio nagrade „Naj ženama“ pod motom „Nije teško biti čovek“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biljana Marčeta: Novi turistički program i za nove generacije

  • PDF

Biljana Marčeta predstavila je novinarima novu Magelanovu turuDa je tema Prvog svetskog rata u Srbiji jedna jako velika, a nedovoljno turistički iskorišćena oblast o kojoj ima i može mnogo toga da se ispriča, potvrdila je Turistička agencija Magelan koja je Tragovima Prvog svetskog rata u razgledanje srpske prestonice 18. februara 2014. godine povela predstavnike medija iz Beograda i Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stevan Gavanski o problemima i trajanju Lovačkog društva Zec 1873

  • PDF

Stevan Gavanski (drugi s leva) u društvu kolega nakon uspešnog lova na predatoreLovačko društvo „Zec 1873“ najstarije lovačko društvo u Srbiji i na Balkanu, proslavilo je svoj 140 rođendan početkom decembra 2013. godine. Predsednik društva, koje danas broji sedamdeset članova, gospodin Stevan Gavanski, više od 28 godina učestvuje u usponima, radostima, poteškoćama ovog lovačkog društva. Iako ima bogatu i dugu tradiciju i trenutno se suočava sa brojnim problemima, njeni članovi su puni energije i samopouzdanja da osmisle sadržajniju i organizovaniju sutrašnjicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Bojana Kalenjuk: Vojvodina kao destinacija gastronomskog turizma

  • PDF

Dr Bojana KalenjukJedna od definicija gastonomije smatra da je to umešnost korišćenja hrane u cilju proizvođenja sreće.
Richard Krafft-Ebing, nemački psihijatar i autor Psychopathia Sexualis, rekao je da glad i ljubav upravljaju svim svetskim događajima, ali je za svoje profesionalno opredeljenje odabrao ono drugo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bite to satisfaction

  • PDF

Sa promocije u novosadskom restoranu ŠajkaBite to satisfaction (www.bitetosatisfaction.com) je blog koji se bavi načinima pripremanja hrane i receptima sa svih strana sveta. Blog je osnovan u aprilu 2013. godine, od strane Mladena Žakića, glavnog kuvara bloga, Aleksandra Kamasija, profesionalnog fotografa, Jelene Ivanović, novinara i fotografa i Jelene Galetin, menadžera za odnose s javnošću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ilija Bozoljac: Trudim se da uživam u igri

  • PDF

Ilija BozoljacSrpska Davis Cup reprezentacija u sastavu, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac, Dušan Lajović i Filip Krajinović pokušala je da se suprotstavi švajcarskim reprezentativcima, Stanislasu Vavrinki, Rodžeru Federeru, Marku Kjudineliju i Mihaelu Lameru.
Iako je susret završen pobedom Švajcaraca 3:2 (posle prva dva dana 3:0), pri čemu su trećeg dana najbolji igrači našeg rivala izostali sa terena, prikazanom igrom naših mladih reprezentativaca, pre svega, Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, možemo biti zadovoljni, jer druga postava našeg tima je stasala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com