Sun09202020

Poslednja izmena:09:09:10 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Perica Luković: O Turističkom i drugim putokazima

  • PDF

Perica LukovićTrenutno je direktor Turističke organizacije Grocka, vlasnik časopisa „Turistički putokaz“, jedan od osnivača Centra za kulturu Grocka, organizator relija starovremenih automobila „Lagano Srbijom“ koja svake godine ide u drugi kraj Srbije, bivši aktivni folkloraš, pasionirani fotograf, autor više izložbi, humanista... Mnogi ga znaju, a za one koji nisu imali priliku da se upoznaju sa ovim svestranim čovekom, reč je o Perici Lukoviću, čoveku čija su interesovanja usko vezana za kulturnu i turističku priču kojima nastoji da da svoj puni doprinos, kako bi kultura i turizam u našoj Srbiji dospeli na mesto koje zaslužuju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đuro Popović : Kolekcionar sam, tim se dičim

  • PDF

Đuro PopovićKolekcionari ili sakupljači sa velikim „S“, izabranici Klie i Erate, muze istorije i muze ljubavi, predvođene Apolonom, lovci na starine, na sve ono što je nastalo juče, vredno preneti u sutra. Tako dela iz kolekcija njihovih sakupljača postaju svedočanstva vremena, ljudi, događaja kulturnog miljea, u kome su nastajala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Džuls Kovačević, Engleskinja koja u svet šalje sliku o lepšoj Srbiji

  • PDF

Džuls KovačevićMrs. Džuls (Jules) Kovačević, Engleskinja iz Kembridža, Co President at Belgrade Foreign Visitors Club (najveći klub stranaca u našoj zemlji, koji okuplja preko 1.500 članova), poslednjih osam godina živi u Srbiji, na relaciji Beograd (u kojem radi) - Ruma, (u kojoj živi).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Erg: Trnovit je put do zvanja međunarodnog teniskog sudije

  • PDF

Vladimir ErgSudijski poziv je nešto što je teniskim krugovima poznato, ali ne i šire. To je jedan ozbiljan i odgovoran posao, a Vladimir Erg je u tom poslu dostigao sam vrh. Još kao srednjoškolac Vladimir Erg je položio ispit za nacionalnog sudiju, ali se tim poslom počeo baviti tek posle završenog Stomatološkog fakulteta, sredinom devedesetih godina. Biti nacionalni teniski sudija znači biti odsutan od kuće četiri dana u nedelji, nekada i duže. Biti međunarodni teniski vrhovni sudija ravno je odricanju jednog vrhunskog igrača u tenisu. Nema nikakave razlike između sudije koji sudi jedan Vimbldon i jednog vrhunskog tenisera, odricanja su identična: zapostavlja se porodica, prijatelji, privatan život, a sudije, kao i teniseri, moraju da održavaju kondiciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Dedić: TK Zlatibor Springs za tenis i uživanje

  • PDF

Miloš Dedić u društvu mladih teniskih nadaGajevi su ono mesto na Zlatiboru koje vidite kada se popnete na Glavudžu ili Šumatno brdo, odnosno Spmenik streljanim partizanskim ranjenicama na Kraljevim Vodama i Palisadu 1941. godine. Nekada se u Gajeve sa Zlatibora (Kraljevih Voda), išlo u dužu šetnju koja se najčešće završavala u Krčmi, toplom mestu gde se mogla pojesti domaća pršuta, domaće ovčije kiselo mleko i kajmak, domaći duvan čvarci i još mnogo toga domaćeg.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Baklajić, rumski kamper: Borkovačko jezero u srcu

  • PDF

Miloš Baklajić (u sredini) sa prijateljima leto prvodi na Borkovačkom jezeruBorkovačko jezero nastalo 1972. godine pregrađivanjem potoka Borkovac, danas je najznačajniji vodeni resurs namenjen navodnjavanju okolnih poljopirvrednih površina, sportu, rekreaciji, ribolovu. Sa površinom od 360.000 m², tokom prosečnog vodostaja Borkovac je jedno površinom manje jezero, koje ima svoju plažu, kamp, okruženo šumom i bogato ribom, predstavlja najvažnije izletište Rumljana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarls Keter, Amerikanac: Srbija je raj na zemlji

  • PDF

Amerikanac Čarls Keter je došao u Srbiju tako što je na Facebook profilu „Ja mrzim Ameriku“ upoznao grupu Srba i počeo sa njima da polemiše o razlozima zbog čega Srbi mrze Ameriku. Pre toga, skoro da uopšte i nije ni čuo za Srbiju. Već posle prvih kontakata, poželeo je da dođe ovde, da vidi i čuje na licu mesta razloge zbog kojih Srbi ne vole njegovu zemlju, SAD. Posle dve godine „raspravljanja„ na internetu, oni su postali prijatelji, i pozvali ga da dođe. Sačekali su ga na aerodromu Nikola Tesla, prvi put, 2010. godine, i nakon što je posetio Srbiju imao je potpuno drugačije mišljenje od onoga kako je predstavljaju zapadni mediji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Pražić: Zobnatica spremna za dobre rezultate

  • PDF

Milan Pražić“Konji, to su one životinje koje ti osvoje srce, zamute pamet, zarobe dušu. Između dva konjska oka nalazi se čitav svijet, a sa njihovih leđa može se videti”, s ponosom i s visine, cela Bačka, pa i dalje…
Veza vitkih, snažnih, rasnih konja i čoveka je sudbinska veza vojvođanske ravnice, vojvođanskog sela. Upregli u sulke, zaprežna kola ili u galopu, konji su večna inspiracija, motiv ili njen simbol.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petar Živković: Hiperaktivnost i posvećenost garantuju kvalitet

  • PDF

Petar ŽivkovićZa njega se priča da je po ukusu, posebno ženskog dela publike, da je talentovan muzičar odličnog glasa. Ali, njegova profesionalna posvećenost i permanenta lična angažovanost na uvek novim projektima, nekako je zanemarena i ne dopire do javnosti. Reč je o dvadeset šestogodišnjem Petru Živkoviću, najprepoznatljivijem kao vokalu novosadskog rock benda „Nasty Michelle”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žika Nikolić o Žikinoj šarenici

  • PDF

Žika Nikolić nije odoleo da se i sam oproba u jednoj od igaraUvek sam se pitao kako izgleda „živo“ snimanje emisije od puna dva časa, subotom i nedeljom pre podne, od 9-11h. Pogađate. Reč je o „Žikinoj Šarenici“, koja se emituje već devet punih godina i koja sve vreme ističe pozitivnu energiju ljudi koji žive i rade na ovom prostoru. To je i bio razlog da se u subotu, 3. avgusta, zaputim u Rumu, da sve to vidim i prenesem ustiske sa snimanja čitaocima TOPSRBIJA.COM, a na kraju sam imao i sreću da je gospodin Žika Nikolić pristao da da intervju za naš časopis.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com