Sat09192020

Poslednja izmena:09:09:10 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Danijela Veselinović, dama sa trubom

  • PDF

Danijela VeselinovićNa IX Bean Fest-u u Temerinu, održanom od 6. do 8. juna 2013. godine, osim takmičenja u kuvanju pasulja, ravničarskih igra, Slatkih, Zanatskih i drugih veselih ulica, posebno interesantan bio je bogat i dobro orgaizovan prateći kulturno umetnički program. Između brojnih igara i pesama na velikoj bini temerinskog “Vašarišta” izdovjili su se “Šidski trubački orkestar”, a jedan od njegovih članova bila je i mlađana trubačica Danijela Veselinović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kamp u Zasavici: Moderno, jedinstveno, omiljeno odmorište turista

  • PDF

Detalj iz kampa u ZasaviciPre nešto više od dve godine, tačnije, 9. maja 2011. godine, na Dan Evrope, otvoren je prvi moderan auto kamp u Srbiji, u Zasavici. Kamp u Specijalnom rezervatu prirode sa tri zvezdice, projektovan po standardima EU, kapaciteta 40 mesta (prima oko 200 posetilaca), sa posebnim priključcima za vodu i struju, opremom za proizvodnju solarne energije, opremljen savremenim telekomunikacionim sistemima (telefonom, faksom i internetom), pruža maksimalan komfor jednog domaćinstva (kuhinja, savremeni toaleti…). Pristupačan je turistima namernicima, ali i osobama sa invaliditetom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Lepšanović: Dvanaesti rođendan Trompeta Maestosa, proslavljen tortom i titulom apsolutnog šampiona

  • PDF

Radost šampionaMeđunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je provereno mesto na kome se pokazuje i potvrđuje kvalitet. Na tek završenoj, 80. po redu sajamskoj manifestaciji ukupno je dodeljeno 38 velikih šampionskih pehara, a na ocenjivanju konja je pripao grlu lipicanske rase "27 Maestoso Trompeta", sa titulom apsolutnog šampiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Gaković, momak koji je zadivio gledaoce na manježu Novosadskog sajma

  • PDF

Milan Gaković sa šampionskim peharom Novosadskog sajmaKonji, zaštitni znak Novosadskog sajma, i konjički program na Poljoprivrednom sajmu, oduvek su izazivali najviše interesovanja posetilaca. Tako je bilo i na ovogodišnjem 80. po redu Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je pretekao u dominaciji mladog i iznad svega talentovanog Milana Gakovića iz Kucure. Znali smo za dvadeset jednogodišnjeg zaljubljenika u konje da je šampion od kada je postao punoletan, ali ono što je pokazao na manježu Novosadskog sajma u vreme održavanja 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, bila je poslastica za sve ljubitelje konjičkog sporta. Za našu redakciju još veća, jer se Milan nalazi na prvoj, naslovnoj stranici naše revije TOPSRBIJA 2013.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nevenka Đurčik: Srbiju mogu da pokrenu samo žene

  • PDF

Nevenka Đurčik u društvu vrednih žena iz KrčedinaOno po čemu je Srbija zaista posebna i jedinstvena jesu“Zlatne ruke”. U vreme novih tehnologija, novih materijala i novokomponovanih vrednosti, zanati, ručni rad, tradicionalno narodno stvaralaštvo, etno radionice, su nešto što je u svetu zaboravljeno a u Srbiji opstaje. Ta nepresušna inspiracija narodnim motivima i veštinama podignutim na nivo umetnosti, u izradi rukotvorina poslednih desetak godina sve više se širi, uglavnom preko udruženja žena koja se osnivaju u gotovo svakom, uglavnom seoskom naselju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tina Kocova, Makedonka na studijama u Francuskoj, svoj magistarski rad piše o SRP Zasavica

  • PDF

Tina Kocova uživa u boravku na ZasaviciSpecijalni rezervat prirode Zasavica, u sremskomitrovačkoj opštini, jedno je od poslednjih izvorno očuvanih močvarnih područja u Srbiji. U ničim narušenom ekosistemu, sačinjenom od rečice Zasavica i pritoke Batar, u ukupnoj dužini od 33,1 km, pašanjaka Valjevac, te Vizitorskog centra, sa restoranom i turističkim objektima i pre dve godine podignutim auto-kampom, SRP Zasavica predstavlja nenadomestivo blago koje sve više ispoljava svoj turistički potencijal.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Branislav Đurđev, direktor najvećeg departmana na Novosadskom univerzitetu

  • PDF

Prof. dr Branislav ĐurđevProfesor dr Branislav Đurđev je na dužnost direktora Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo stupio 1. oktobra 2012. godine. Nešto više od šest meseci bilo je dovoljno vremena da iskaže svoje neskrivene ambicije, da ovu organizacionu jednicu PMF-a povede još ambicioznije u razvoj, kako bi zadržala poziciju lidera u „proizvodnji“ najkvalitetnijih kadrova ovih profila na našim prostorima. Zato je prvo pitanje za dr Đurđeva bilo vezano za njegovih prvih šest meseci na poziciji direktora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Janis Galipidis, novosadski Grk, majstor girosa i souvlakia

  • PDF

Janis Galipidis sa ćerkom EvdokiomKažu da ljudi koji su rođeni ili žive na moru, da su po prirodi optimisti, da se više smeju, i da su uopšte veselije naravi. Da li razlog tome treba nalaziti u suncu koje ih greje više i češće nego nas, u kontinentalnom delu, i da im priroda daje dovoljno toplote i radosti življenja pa su po pravilu, ležerniji, opušteniji i prema životu se odnose na jednostavniji način, tek reprezent takvog jednog pogleda na svet je grčki Novosađanina ili novosadski Grk, Janis Galipidis.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velika terasa, novi kongresni centar na Paliću

  • PDF

Velika terasa na PalićuPalić, kao vrlo atraktivna turistička lokacija za različite kategorije turista, ima bogatu tradiciju i iskustvo u pružanju usluga vrhunskog kvaliteta iz domena kongresnog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jozef Valtner, majstor pečenja vola na ražnju

  • PDF

Jozef ValtnerNa ražnju se okreće vo, a višak masnoće se u kapljicama sliva u pun pleh, na krupno isečenih, krompira pomešanih sa crnim lukom i slaninom. Slika koja se sve češće vidi na srpskim veseljima, slavama i svadbama.
Jozefa, Jošku ili Jocu Valtnera iz Smederevske Palanke, koji je rodom iz Banatskog Dvora, prvi put smo sreli na Prvoj međunarodnoj izložbi pasa u organizaciji Kinološkog društva Irig na Iriškom vencu, u blizini Novog Sada, kada je za sve mnogobrojne prisutne izlagače i goste iz zemlje i inostranstva pripremao nešto specijalno, nešto čega nigde u svetu nema – vola na ražnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com