Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Golf klub Centar u korak sa svetom

  • PDF

Saša Jokić u društvu direktorke TO Žabalj Marije ČupićGolf klub „Centar“ smešten je kraj Žablja, u neposrednoj blizini magistralnog puta Novi Sad – Zrenjanin, na 30 km od Novog Sada, na 100 km od Beograda, 130 km od Subotice i 10 km od Zrenjanina, a tik uz reku Tisu. Od kada je osnovan, GK “Centar” predstavlja više nego opravdan razlog dolaska brojnih turista u opštinu Žabalj. Saša Jokić, predsednik kluba, zadovoljan je mestom kluba u sportsko-rekreativnom životu opštine, intenzivno se radi na planovima za dalji razvoj kluba. Jedno je izvesno: sladeće godine se planira završetak radova, a u sezoni 2016. i otvaranja novih 9 rupa, čime će GK „Centar“ prvi u okolini imati teren sa 18 rupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Kuburović: Šumadija sajam je lice Kragujevca

  • PDF

Dragan KuburovićBogat i sadržajan program VI Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, kao i II sajma zimnice i domaće radinosti, koji su održani na Šumadija sajmu od 27. do 29. novembra u Kragujevcu, ono je što se poslednjih godina od ovih manifestacija i očekuje. Preko 120 izlagača i više hiljada gostiju potvrdili su da je ova manifestacija bitan promotivni faktor ne samo za region, već i za područje cele Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Lukrecija Đeri: Seoski turizam Srbije konkurentan turistički proizvod

  • PDF

Prof. dr Lukrecija ĐeriŠesti Međunarodni sajmam turizma i seoskog turizma i II Sajam zimnice i domaće radinosti, od 27. do 29. novembra na Šumadija sajmu, okupio je preko 120 izlagača i nekoliko hiljada posetilaca. U organizaciji Gradske turističke organizacije Kragujevac ovaj Sajam je naglasak stavio na ruralni turizam i sve one tradicionalne vrednosti koje srpsko selo još uvek čuva, a čemu se sve više stanovnici urbanih sredina vraćaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šansa Lazara Petkovića koja se ne propušta

  • PDF

Lazar PetkovićDevetnaestogodišnji Lazar Petković iz sremskog mesta Grgurevaci u kojem se rodio i rismki car Markus Aurelijus Probus, imao je sreću da se odmah po završetku srednje škole zaposli, i to ni manje ni više nego u „Carskom vinogradu“. Na mestu gde je pre XVII vekova car Probus zasadio vinograde i u kontinentalni deo Evrope doneo biljku koja je do tada rasla samo na Mediteranu, obnovio je gospodin Miodrag Milošević, privrednik iz Slovenije, rođen u Velikim Radincima, odlučan da to bude polazna tačka za preporod celog ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Veljko Delibašić: Titula advokat oduzima mi pravo na strah

  • PDF

Dr Veljko DelibašićPosle studije posvećenoj borbi protiv upotrebe droge, pod nazivom „Suzbijanje zloupotreba opojnih droga sa stanovišta krivičnog prava“ (2014), i monografije o krivničnopravnom aspektu prostitucije, pod nazivom „U kandžama prostitucije“ (2010),
dr Veljka Delibašića, advokata iz Beograda, na svečanosti povodom reakreditacije Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i proširenja prostornih kapaciteta Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, kao i Fakulteta za ekonimiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u četvrtak 13. novembra, predstavljena je treća monografija: “Titula advokat oduzima mi pravo na strah“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Ivanović: Radim ono što volim i ono za šta sam rođen

  • PDF

Ivan Ivanović u društvu obožavalacaIvan Ivanović, po svim anketama, jedan je od najomiljenijih (ako ne i najomiljeniji), a sigurno najtraženiji voditelj na srpskom prostoru. Zajedno sa svojom koleginicom Marijom Kilibardom, bio je na otvaranju vinarije „Toplički vinogradi“ u selu Gojinovac kod Prokuplja, u koju se na Mitrovdan slilo mnoštvo gostiju iz zemlje i inostranstva.
I kao što mali uvek idu sa malima, a veliki sa velikima, najveća vinarija na Balkanu, angažovala je najvećeg voditelja Srbije, Ivana Ivanovića, da radi ono što najviše voli, da nastupa, priča fazone i ostvaruje direktan konktakt sa publikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jasmina Rajić Ščuric, karving majstor ili umetnik

  • PDF

Jasmina Rajić ŠčuricSve se veći broj ljudi u Srbiji, uglavnom kuvara, bavi drevnom veštinom-umetnošću rezbarenja voća i povrća tzv. karving art-om.
Karving je nastao u Kini, potom se proširio na Tajland. Njegovim početkom se smatra jedan kraljevski festival održan u XIV veku (1364), kada je sluškinja kralja Hraruanga Nang Nopamara poželela na jedinstven način ukrasi svoj splav, pa je izrezbarila cvet od povrća. Kralja je to toliko impresioniralo da je naložio da svaka žena treba da nauči ovu novu umetnost. U prvoj polovini XX veka, na Tajlandu se karving uvodi u osnovne škole, gde učenici od jedanaeste godine izučavaju tehniku - Karving Art. Sredinom devedesetih godina prošlog veka, ova tehnika je preneta i na ostale kontinente.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Lukić: Turizam je nebrušeni dijamant Srbije, i mladi su tu da ga izbruse

  • PDF

Milica Lukić u poseti Vinariji Toplički vinogradiSve je počelo od ideje nekolicine studenata-entuzijasta da osnuju sekciju, koja bi kroz aktivnu saradnju sa turističkim organizacijama, ekološkim društvima, kulturnim ustanovama, fakultetima, nastojala da promoviše Srbiju kao nezaobilaznu turističku destinaciju. Već sledeće, 2011. godine, “Mladi za turizam” prerasta u udruženje, sa sedištem u Beogradu, i ograncima u Novom Sadu i Nišu, i sa sve većim brojem članova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Ivanović: Osmišljenim projektima razvijamo kamping kulturu

  • PDF

Ivan IvanovićPreko puta kamping odmorišta „Fruška gora“ na putu Sremski Karlovci-Stražilovo, u četvrtak, 6. novembra, otvoren je Resursni centar Fruškogorsko-dunavskog regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje žena Dolovke: Štrudla uvek pobeđuje

  • PDF

Članice Udruženja žena Dolovke na sajmu u Novom SaduPrve subote u septembru, u Dolovu se u organizaciji Udruženja žena „Dolovke“, održava najveća i najznačajnija manifestacija u ovom mestu - „DOLOVAČKA ŠTRUDLIJADA“, na kojoj osim štrudle od maka, oraha, višanja, rogača, čokolade, suvog grožđa i drugog, članice udruženja izlažu i svoje ručne radove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com