Thu05062021

Poslednja izmena:07:46:39 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Mr Aleksandar Ivanovski: Animator, novo zanimanje u turizmu

  • PDF

Mr Aleksandar IvanovskiDanašnja turistička ponuda ne počiva više na suncu, vodi, vazduhu i nečem što bi bilo dovoljno da čovek vidi, rekao je prilikom prezentacije na temu “Uloga animacije programa na turističkoj manifestaciji“, mr Aleksandar Ivanovski, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, povodom VI Susreta organizatora manifestacija 2012/2013, u Privrednoj komori Beograda, odražanom sredinom februara 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mapa Gibraltara na Dunavu

  • PDF

U vreme održavanja Exita, na Petrovaradinskoj tvrđavi bude i do 40.000 ljudiKulturno-istorijska info karta Petrovaradinske tvrđave, Dunavskog Gibrltara, autora Vojislava Devića, koja je svetlost dana doživela krajem 2012. godine, predstavlja studiozan, stručan i znalačko predstavljeni pregled istorijskog nasleđa i kulturnog blaga ovog velelepnog zdanja podignutog na četrdesetometarskoj Petrovaradinskoj steni, i tako je pretenciozan zahvat, kojim je autor pokušao da obuhvati prošlost i sadašnjost, događaje, ličnosti, građevine i legende, u potpunosti uspeo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljamo dobitnike priznanja Kapija uspeha Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Hotel Premier Prezident u Sremskim Karlovcima sa pet zvezdica zasluženo do Kapije uspeha PKVPrivredna komora Vojvodine u kontinuitetu dodeljuje priznanja za kvalitet usluga u okviru tradicionalne akcije promocije i podsticanja kvaliteta usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti. Priznanje “Kapija uspeha” dodeljuje se najboljima za dostignuti kvalitet usluga: kategorisanim objektima smeštaja, restoranima, licenciranim organizatorima putovanja i objektima koji na najbolji način predstavljaju multietničku zajednicu Vojvodine i značajno doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti. Pored “Kapije uspeha” Komora nagrađuje Plaketama za kvalitet usluga firme koje su dostigle zavidan nivo organizacije poslovanja i odnosa prema gostu u svim kategorijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deseta i jedanaesta karta Vojislava Devića

  • PDF

Vojislav DevićPromocija „Info karte brendova Novog Sada“ i  „Kulturno-istorijske karte Petrovaradinske tvrđave, Dunavskog Gibraltara“održana je u Hramu ekologije, Pokrajinskom zavodu prirode, u petak 24. januara. Organizator prezentacije mr Oliver Fojkar, gospodin Siniša Jokić, kustos Muzeja grada Novog Sada i recenzenta mapa, te njihov autor, gospodin Vojislav Dević, prezentovali su ovaj projekat od izuzetne kulturno-edukativne-informativne važnosti za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Željko Komnenić, kolekcionar: Od ordenja do igračaka

  • PDF

Izložba Željka Komnenića traje do 20. januara-Najlepše je da radiš to što voliš, i zato se 25 godina bavim antikvarstvom, a 20 godina sakupljam igračke - kaže o sebi Željko Komnenić, diplomirani ekonomista, kolekcionar i vizionar, čovek sa misijom da sakuplja vredne artefakte prošlosti i da ih sačuvane, osmišljene i klasifikovane, daruje budućnosti. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sestre bliznakinje Danica i Nina Vukotić uspešne i u SAD

  • PDF

Nina (levo) i Danica VukotićNa pesku amaterski napravljenog terena pored Tise sa Bečejske strane, u okviru današnjeg Udruženja ljubitelja ove vojvođanske reke, „Tisa 63“, svoja prva odbojkaška iskustva sticale su i dve gracije, Danica i Nina Vukotić, devetnaestogodišnjakinje iz Bačkog Jarka, koje su sa ovog mesta ponele interesovanje i ljubav prema ovom sportu, koja je evoluirala kroz sve selekcije, od pionirske do seniorske u OK „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Omladinska radna zadruga Mladost 93 obeležila tri decenije postojanja

  • PDF

Pozdravni govor Zorice DoskovićJedna od najstarijih omladinskih zadruga u zemlji, ''Mladost 93'' iz Sremske Mitrovice, osnovana 1983. godine, svečano je proslavila vredan jubilej, tri decenije uspešnog rada i postojanja. U Vizitorskom centru „Carske palate Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici, u prisustvu brojnih gostiju i poslovnih prijatelja, među kojima su bili i gradonačelnik Branislav Nedimović i predsednik Skupštine grada Milan Kovačević, direktorka zadruge Zorica Dosković je održala i prigodan govor u kome je istakla:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Alojz Knafelj: Srbi su bliski i pristupačni ljudi

  • PDF

Gospodin Alojz Knafelj (desno) u razgovoru sa Draganom VukotićemNa Prvom svetskom takmičenju u jedninstvenom pecanju zimskog manića, iliti bakalara „Manić-Tisa 63“, koje je organizovalo društvo ljubitelja Tise „Tisa 63“, sredinom januara 2013. godine na vojvođanskoj lepotici, u opštini novi Bečej, bila je prisutna i delegacija iz Slovenije. Tačnije, grupa Slovenaca iz opštine Straža, opštine zbratimljene sa optinom Novi Bečej.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujnović najbolja odbojkašica na Festivalu odbojke

  • PDF

Marija Vujnović najbolja odbojkašica festivala prima pehar od Predraga Svilara, člana Gradskog veća za odladinu i sport Novog SadaNajbolja odbojkašica Trećeg festivala odbojke u Novom Sadu, Marija Vujnović, članica šampionske ekipe „Vojvodine“, se ovim sportom ozbiljno bavi već pet godina, da bi, kako sama kaže, jednog dana postala pravi profesionalac. Epitet najbolje i najkorisnije takmičarke na ovom turniru, samo je jedna u nizu potvrda da je na dobrom putu da svoje želje i ispuni i da to što želi radi na najbolji način.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mikica Dražić: Kultura hostela sve prihvaćenija

  • PDF

Mikica DražićEtno domaćinstvo Miljević u Starim Ledincima ima neku magičnu privlačnost, što zbog autentične lokacije u podnožju nekrunisane Srpske Svete gore, Fruške gore, što zbog atmosfere i pozitivne energije ove složne porodice, što zbog jedinstvene ponude koja se u ovom prostoru nudi. Proslavljalo se u ovam skrivenom kutku i ranije, dovodili su se gosti iz zemlje i inostranstva i zadovoljni hranom, muzikom, zabavom, i nadasve prijemom porodice Miljević, ponovo vraćali. Među takve ubrajam i sebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com