Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Ilija Bozoljac: Trudim se da uživam u igri

  • PDF

Ilija BozoljacSrpska Davis Cup reprezentacija u sastavu, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac, Dušan Lajović i Filip Krajinović pokušala je da se suprotstavi švajcarskim reprezentativcima, Stanislasu Vavrinki, Rodžeru Federeru, Marku Kjudineliju i Mihaelu Lameru.
Iako je susret završen pobedom Švajcaraca 3:2 (posle prva dva dana 3:0), pri čemu su trećeg dana najbolji igrači našeg rivala izostali sa terena, prikazanom igrom naših mladih reprezentativaca, pre svega, Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, možemo biti zadovoljni, jer druga postava našeg tima je stasala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Park kod Novice, park dobrih jela

  • PDF

Novica Marković sa delom svoje sjajne ekipe“Jesti je jedan od četiri ciljeva čovekovih; koja su ostala tri, nisam saznao nikada”, govorio je Mišel Montenj (Michael de Montaigne), francuski mislilac iz doba renesanse. Čuveni antički filozof Hipokrat išao je čak dotle da je izjavio: “Sve što putem hrane unosimo u organizam, gradi nas i menja, a o tome šta smo uneli zavisi naše zdravlje, naša snaga i naš život…”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Društvo ljubitelja bašte vratilo vino u Temerin

  • PDF

Sportska hala u vreme održavanja sajmaU Temerinu se uvek visoko cenilo dobro vino. U neko prošlo vreme, u dvorištima nije bilo mesta za vinovu lozu, ali je zato uvek natkrivala trem, pa tako em pravila hlad, em bila bliža ljudima. Proizvodnju vina „na malo” onemogućila je raspodela velikih seljačkih porti i otvaranje novih ulica. Ljubitelji vina koji su osnovali Društvo ljubitelja bašte iz Temerina (Temerini Kertbarátkör), a koje danas broji 180 članova, zaustavili su krčenje vinograda i dalji pad vinske kulture u opštini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tri razloga kvaliteta suvomesnatih proizvoda porodice Brković

  • PDF

Milija sa unucima Lazarom i AndrijanomMilija Brković iz Kačera, sela u Zlatiborskom okrugu, proglašavan je na Sajmu suvomesnatih proizvoda u Mačkatu za najboljeg pršutara godinama unazad. Njegova tajna proizvodnje, u kraju koji je Bogom dan za stočarstvo, u kojem se manje više svi time bave, danas koliko ko može i koliko ume, je u tome što je ostao veran proizvodnji na stari „seljački“ način. I to je prvi razlog zbog kojeg su njihovi proizvodi toliko na ceni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Galetin: Arena Cineplex vratila publiku u bioskope

  • PDF

Jelena GaletinSamo godinu dana pošto su braća Limijer pred pariskom publikom prikazali prvu projekciju pokretnih slika, 28. decembra 1895. godine, i Novosađani su u pozorištu Dunđerskog mogli da vide ovu novotariju. Bilo je to 17. novembra 1896. godine. U godinama koje su dolazile, predstave su bile sve popularnije, a putujući booskopi sve brojniji. Na mestu Muzeja Vojvodine, 1908. godine delovao je „Tivoli“, prvi bioskop u Novom Sadu. Era putujućih projekcija filmova u iznajmljenim pozorištima i restoranskim salama, te šatrama, kratko je trajala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Olivera Blažin: I žene pecaju, zar ne?

  • PDF

Olivera Blažin sa suprugom i sinomDrugo takmičarsko okupljanje Manić „Tisa 63“, s razlogom nazvano tako jer je mesto održavanja takmičenja, poznato po prevojnici kod Novog Bečeja, na 63. kilometru reke Tise od granice Mađarske i Srbije, ali i po Maniću, ribi koja je pecaroški favorit broj 1 u zimskom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Šućurović: Reka Tisa broj 1 u Novom Bečeju

  • PDF

Saša Šućurović uručio je diplomu Slobodanu Galiću koji je upecao najvećeg manićaJedna od opština koja se poslednjih godina izuzetno trudila i ulagala u manifestacioni turizam, a što je lokalno stanovništvo u potpunosti prepoznalo i aktivno se uključilo u svaku od njih, je Novi Bečej. Dovoljno je reći da ovaj maleni gradić na levoj obali Tise, sa petnaestak hiljada stanovnika, ima jednu od tri vodeće manifestacije u zemlji – Velikogospojinske dane, koji privuku desetostruko više posetilaca nego što je broj stanovnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivanka Tasić, o projektima i planovima TA Panacomp za 2014. godinu

  • PDF

Ivanka TasićDa li ste ikada pomislili da živite u Zemlji Čuda, u najpozitivnijem značenju te reči?
Ako ste u neodoumici, Turistička agencija Panacomp Zemlja Čuda, koju čine iskusni turistički radnici, uvereni su u to da je to iz razloga što je ne poznajete dovoljno i s toga vas pozivaju na nesvakidašnje putovanje u središte tajne naše posebne, jedinstvene, jednom rečju čudesne zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušan Vidak, čovek sa hiljadu ideja kako da unapredi seoski turizam

  • PDF

Dušan VidakEko Etno klub Čerević, smešten uz desnu obalu Dunava 20km uzvodno od Novog Sada, pokrenuo je gospodin Dušan Vidak, osnivač TO Vojvodine i predstavnik Turističkog saveza Jugoslavije u Austriji, sabravši na jednom mestu 40 godina iskustva rada u turizmu.
Eko Etno klub nalazi se u autentičnoj švapskoj kući na lakat, iz 1928. godine, u sremačkom selu Čerević, pažljivo osmišljenom, po ugledu na austrijska sela, sa velikim potencijalom daljeg širenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Kurjakov: Pro et Contra Futoškog kupusa

  • PDF

Miroslav KurjakovGradsko naselje, danas podeljeno na Stari i Novi Futog, sa bezmalo 29.000 stanovnika u kojem žive Srbi (85,8), Mađari (2%), Hrvati (1,6%) i dr., naseljavano je od pamtiveka. Plodna ravnica na levoj obali velike reke, oduvek je bilo pogodno mesto za život.
Ovde je istorija pisana vrlo dinamično, počev od prvih pisanih tragova XI i XII veka, a verovatno i ranije. U XII veku je na Dunavu bio veliki pristan preko kojeg se odvijala živa trgovina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com