Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Dejan Rašeta: U kulinarstvu je najvažnija mašta

  • PDF

Dejan RašetaOvo je razgovor s povodom, a povod je bio božanstveno pripremljena pastrmka na žaru, rskava baš koliko treba, usoljena baš koliko treba, a pripremljena od strane mlađanog kuvara Dejana Rašete.
Dejan Rašeta (1986), poreklom iz Virovitice, živi u Novom Sadu, oficijelni je kuvar kompanije Rapidex trade iz Novog Sada. Na Kućnom sajmu Rapidex-a održanom 6. aprila na Novosadskom sajmu, imao je zadatak da pored svojih kolega, pet vrsnih kuvara iz Temerisnke pauljijade, koji su pripremali pasulj u tri kazana, i dva vola na ražnju koje je nadzirao specijalista za tu majstoriju Jozef Valtner, priprema ribu na žaru, kako bi meni prilagodili svim gostima, i svima učinili po volji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladan Kostić: Brifing o srpskom turizmu

  • PDF

Vladan Kostić (u sredini) u razgovoru sa kolegamaVladan Kostić, novinar, reporter, šmeker i lafčina, 2011. godine dobitnik najvišeg priznanja Turističke organizacije Srbije, “Turistički cvet”, za autentično i prepoznatljivo predstavljanje pojedinih krajeva naše zemlje, tepraćenje turističkih, sportskih i ostalih manifestacija. Ukratko, za rad napromovisanju Srbije kroz reportaže i emisije koje se prikazuju na preko 100 regionalnih i lokalnih TV stanica u Srbiji i Republici Srpskoj. 
Gospodina Vladana Kostića zateki smo na Berzi Turističke prizme u Novom Sadu, jer se turistička manifestacija, pogotovo ovog značaja, ne propušta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Miljević: Povratak prirodi i recept za vodnjiku

  • PDF

Vodnjika - eliksir mladostiVodnjika je stroslovenski napitak. Zdrav napitak iz prirode po receptu naših predaka.
Još od davnina su ljudi u svojoj okolini skupljali šumsko voće. Pored toga što su ga koristili u ishrani spravljali su ovaj blagotvoran napitak. Vodnjika je prirodni fermentisani napitak od šumskog voća. Ovaj napitak je pun vitamina, minerala, enzima, fermenata. Čika Bata iz Beočina koji mi je odao ovaj recept je doživeo duboku starost sa preko 80 godina je još uvek šetao po Fruškoj gori i skupljao šumske plodove. On ga zove eliksirom života.
Naš recept je baziran na voću iz Fruške gore( šipak, drenjina, rnjina, glog, šumska kupina, šumska jagoda, divlja trešnja, divlja jabuka, divlja kruška, oskoruša..).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdravko Grumić dobitnik nagrade Petar Davidović

  • PDF

Zdravku Grumiću nagradu je uručio Goran VasićU galeriji ITD na Petrovaradinskoj tvrđavi, 13. marta otvorena je izložba grafičara dizajnera Nenada Petrića pod nazivom „Tek 90 godina – Izložba Novosdskog sajma“ a povodom izdavanja jedinstvene monografije Novosadskog sajma, koji ove godine slavi jubilarnih 90 godina postojanja, 80 godina Međunarodnog poljoprivrednog sajma i šest decenija Press centra. Bila je to i jedinstvena prilika da se u inspirativnom prostoru Galerije Instituta za transfuziju dizajna dodeli prestižno novinarsko priznanje „Petar Davidović“. Ono se dodeljuje za kontinuirano praćenje i afirmacije aktivnosti Sajma tokom jedne sajamske godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nenad Petrin: Izložba 90 godina Sajma je kruna mog dosadašnjeg rada

  • PDF

Nenad Petrin (desno) i Bane RadoševićPovod okupljanja u Galeriji ITD Baneta Radoševića, u sredu, 15. marta, bila je izložba Nenada Petrina „Tek 90 godina-knjiga Novosadskog sajma“, oficijenog grafičara i dizajenra Novosadskog sajma. Nenad Petrin je opremio komletnu knjigu izdatu uoči 90-godišnjice Novosadskog sajma, najstarije sajamske institucije u zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danijel Bojović: Pobeda u besedništvu na putu ka cilju - advokaturi

  • PDF

DANIJELU BOJOVIĆU (DESNO) PRIZNAJE JE URUČIO PROF. DR MARKO CARIĆIzmeđu izuzetno lepih i elokventnih govornica, naziv pobednika, pretežno muških članova žirija, dodeljen je, zasluženo, Danijelu Bojoviću, studentu treće godine Fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.
 Tema ovogodišnjeg dela takmičenja studenata u besedništvu, pošto su se po prvi put takmičili i maturanti, ali sa besedama na drugu temu, bila je “Idemo dalje”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamara Stričević, prvi maturant-pobednik u besedništvu

  • PDF

Tamara StričevićPravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu na IX Međunarodnom sajmu “Putokazi” svoju brigu o srednjoškolcima, budućim studentima, osim atraktivnih i zanimljivim studijskim programima, privukao je i organizacijom takmičenja u Besedništvu u spomen na Zorana Đinđića „GOVORI DA TE VIDIM KO SI“, koje se tradicionalno održava na njihovom fakultetu, a u kojem su do sada učestvovali samo studenti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Mlađenović: Moj prvi koktel Cosmopoliten

  • PDF

Marija MlađenovićNema dobre zabave bez ukusnih koktela. To je i tema romantične priče u filmu “Cocktail” (1988.) u kojem Tom Cruise kao mladi, samouvereni i ambiciozni barmen Brian Flanagan, uz pomoć profesionalca (Bryan Brown), postaje poznat na Manhattanu, koja je probudila uspavane i isprovocirala mnoge da barmensku profesiju uzdignu na nivo zabavnog, jedinstvenog pa do umetničkog performansa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milana Nović, advokat na konju sa tamburom

  • PDF

Milana Nović sa svojim ljubimcemSlušajući o njoj mislili smo da je čudo, a kada smo je upoznali u to smo se u uverili. A radi se o mlađanoj Milani Nović, rođenoj u Zmajevu 1989. godine, studentu koji preko nedelje živi u Novom Sadu, a za vikend se obavezno vraća kući, u Ravno Selo. I dok svi mladi beže iz sela u grad, Milana ide suprotnim smerom, jer ne može da zamisli život bez da izađe u dvorište, da pomazi i popriča sa svojim životinjama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Šijački, tatin prvi sin

  • PDF

Ivana ŠijačkiIvanu Šijački bismo mogli najbolje predstaviti kao jednog člana, i to onog najlepšeg, porodične Vinarije „Bononia“, koja se tako više neće zvati zbog novih propisa nadležnog Ministarstva, što toliko i neće smetati, jer se oduvek znalo za Vinariju Šijački iz Banoštora. Rođena je pre tridesetjednu godinu, što joj malo ko poveruje kada uz osmeh kaže. Horoskopski znak blizanaca, kao da je njenom genetskom kodu dodao još energije, entuzijazma, istrajnosti, osobina neophodnih za rad u vinarstvu, koji je vekovima ranije bio odlika i sinonim za porodicu Šijački..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com