Thu07022020

Poslednja izmena:10:35:10 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Kapija uspeha PKV kao podstrek i podsticaj za još veće domete u turizmu i ugostiteljstvu Vojvodine

  • PDF

Igor Mirović uručio je prestižno priznannje Julkici Mitrašinović iz hotela Villa Breg u Vršcu            Na svečanoj dodeli priznanja, sekretar Udruženja usluga PKV Branislav Mamić je čestitao dobitnicima i istakao da PKV „Kapiju uspeha“ dodeljuje u kontinuitetu 28 godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti

  • PDF

Zajednički snimak laureta za 2019.            Privredna komora Vojvodine (PKV), je u četvrak, 25.06.2020., u Galeriji „Matice srpske“ u Novom Sadu, po 28. put dodelila tradicionalna priznanja za kvalitet usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti - „Kapija uspeha“ i Plaketa za kvalitet usluga u 2019. godini. Po prvi put ove godine, Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje „Zlatno pero privrede“ za lični doprinos afirmaciji turizma u Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kiša odlažila početak žetve za nedelju dana

  • PDF

U očekivanju žetve 2020            Redovna sednica Upravnog odbora Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) održana je u ponedeljak, 22. juna, na kojoj su razmatrane kalkulacije cene pšenice. Svake godine pred početak žetve UO ZSV pred javnost iznosi informaciju o proizvodnoj ceni i koliko odstupa od potencijalne tržišne cene u žetvi, kao što je sada slučaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Udruživanje je zakon opstanka

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj            Mr Jelena Nestorov Bizonj, generalna sekretarka Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), pored predsednika Radislava Jovanova, alfa i omega je svih aktivnosti Saveza, pa tako i upravo završenog projekta 1. Letnje škole zadrugarstva, održane 16 - 18 juna za 54 polaznika u ZZ „Mrkšićevi salaši“, Srpski Itebej, kao domaćinom. Osim uloge organizatora (ZSV), polaznicima je održala predavanje o primerima dobre prakse u svetu, koje je sa velikom pažnjom ispraćeno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nandor Vereš: Sjajni utisci o prvoj školi zadrugarstva

  • PDF

Nandor Verš            Nandor Vereš, direktor ZZ „Agrosoj“ iz Neuzine, bio je jedan od polaznika 1. Letnje škole zadrugarstva koju je od 16 - 18. juna organizovao Zadružni savez Vojvodine (ZSV) na „Mrkšićevim salašima“ u Srpskom Itebeju. Na kraju projekta, u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), umesto svedočarstva, polaznicima su dodeljeni sertifikati o uspešno završenoj Letnjoj školi zadrugarstva - Srpski Itebej 2020. Gospodinu Verešu je pripala čast da se u svoje lično ime i ime svojih kolega, 54 mladih zadrugara polaznika škole, obrati prisutnima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Vučurević: Podrška PKV mladim zadrugarima

  • PDF

Boško Vučurević            Konstantno negujući unapređenje privrednog ambijenta, Privredna komora Vojvodine (PKV), predstavlja sponu između privrednika i relevantnih institucija. Predsednik PKV Boško Vučurević je, prepoznajući Letnju školu zadrugarstva - Srpski Itebej 2020, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), kao bitnu kariku razvoja poljoprivrede, označio ovu inicijativu kao pravi način za unapređenje privrede AP Vojvodine, a edukaciju mladih ljudi koji predstavljaju budućnost zadrugarstva Republike Srbije, neprocenjivom za održivi razvoj naše poljoprivredne proizvodnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IPA Projekat: Tradicionalni i standardni kvalitet - TASQ

  • PDF

Sa sastanka projektnig tima IPA projekta na FIMEK-u            „Tradicionalni i standardni kvalitet - TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Interreg - IPA CBC Mađarska - Srbija je program koji podržava razvoj stabilnog regiona okrenutog saradnji pod sloganom „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Krkobabić: Porodična domaćinstva i zadruge za spas srpskog sela

  • PDF

Zadovoljstvo rastom zadrugarske porodice u Srbiji            - Ovo je put kojim Vojvodina i Srbija treba da idu jedinstveno i složno, uz znanje i iskustvo, mladost i energiju. To je obrazac uspeha - rekao je Milan Krkobabić, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, otvarajući 1.Letnju školu zadrugarstva u prostoru ZZ „Mrkšićevi salaši“, u Srpskom Itebeju, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), u utorak, 16. juna 2020. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojislav Mrkšić: Ključ uspeha je u radu, disciplini i ulaganjima u mlade kadrove

  • PDF

Vojislav Mrkšić            Vojislav Mrkšić, vlasnik uspešne banatske zadruge „Mrkšićevi salaši“ (Miloša Crnjanskog bb, Srpski Itebej), bio je domaćin ministru Milanu Krkobabiću, Zadružnom savezu Vojvodine (ZSV) i njegovom predsedniku, gospodinu Radislavu Jovanovu, predstavnicima medija koji su posetili ovu zadrugu kao primer dobre prakse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radislav Jovanov: Prošla su vremena kada su zadruge razmišljale o svom opstanku

  • PDF

Radislav Jovanov            U cilju sistemskog unapređenja poslovanja zemljoradničkih zadruga, u utorak, 16. juna 2020. godine, grupa agrarnih novinara krenula je put Srpskog Itebeja u posetu Zemljoradničkoj zadruzi „Mrkšićevi salaši“. Razlog više ovoj poseti, bio je početak rada Letnje zadružne škole, koju je prvi put organizovao Zadružni savez Vojvodine (ZSV) uz podršku Akademskog odbora za selo i Kabineta ministra bez portfelja, gospodina Milana Krkobabića, koji je i svečano označio početak rada škole.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com