Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Milica Bijelović: Studentski aktivizam i ulog u budućnost

  • PDF

Milica Bijelović            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), Privredne Akademije u Novom Sadu, u amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić" u sredu, 13. marta ove godine, održana je tribina pod nazivom „Moj put do uspeha". Nesvakidašnji, jer su na zahtev studenata, gošće bile poznate novosadske influenserke, Tatjana Jovanović, dipl. ekonomista (Ekonomski fakultet Subotica) i Ena Luna sa diplomom iz Međunarodne ekonomije ovog fakulteta i vlasnica brenda Luene, koje su odgovarajući na pitanja studenata podelile iskustva o potencijalima i rizicima u radu, o preduzetništvu, brend marketingu i dr. temama interesantnim za studente. U ulozi moderatora našla se Tamara Krstić, direktor marketinga Univerziteta Privredna akademija, koja se potrudila da prisutni od panelista dobiju tražene odgovore.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podsticanje MSP u turističkom sektoru u Evropi kroz digitalne alate i inovacije

  • PDF

Sa završne konferencije projekta DIGITOUR u SofijiProjekat „Podsticanje turističkog sektora u Evropi kroz digitalne alate i inovacije - DIGITOUR“(https://digitour-project.eu/), sprovodi Klaster puteva kulture, zajedno sa devet partnerskih organizacija iz Italije, Nemačke, Francuske, Španije, Bugarske, Danske i Češke, a finansiran je od straneEvropskekomisijepreko Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća (EASME), u okviru programa COSME COS-TOURINN-2020-3-04. Koordinator projekta je Venetian Cluster (Italija).Projekat je započet krajem 2021., a celokupna implementacija projektnih aktivnosti se završava u aprilu 2024.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pametne, mlade, lepe - naučnice sa PMF-a među prvima u inovacijama

  • PDF

 Nada Savin: ( leva na desno) dr Jovana Panić; msc Nikolet Cako Baganj, dr Snežana Papović i msc Teona Teodora Borović            U okviru poziva Promis 2023 Fonda za nauku Republike Srbije jedan od dva odobrena projekta na Prirodno-matematičkom falultetu (UNS) je projekat pod nazivom "The new ionic additives for safer and durable electrolytes in lithium-ion batteries" (akronim SafeLi).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ELABORAT ZSV O EFEKTIMA SPROVOĐENJA KONKURSA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA POLJOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I ŠUMARSTVO NA ZEMLJORADNIČKE ZADRUGE U APV U PERIODU 2018-2023. GODINE

  • PDF

Mr Jelena Nestorov            Projektni tim Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), predvođen predsednicom mr Jelenom Nestorov, u skladu sa ugovorom potpisanim sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, izradio je i nedavno predstavio Elaborat o efektima sprovođenja konkursa pomenutog Sekretarijata na zemljoradničke zadruge u AP Vojvodini u periodu 2018-2023. godine. Kroz Elaborat sagledani su podaci o učešću zemljoradničkih zadruga u APV na konkursima, nakon čega su izvedeni zaključci sa predlozima i preporukama za buduće konkurse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Istraživanje i novine u hemiji na PMF-u

  • PDF

Članovi PMF tima (sa leva na desno): doc. dr Jasmina Anojčić, dr Tajana Simetić, msc Nina Đukanović, msc Sanja Mutić i prof. dr Jelena BeljinU okviru poziva Promis 2023 Fonda za nauku Republike Srbije jedan od dva odobrena projekta na Prirodno-matematičkom falultetu (UNS) je projekat pod nazivom "Sustainable solutions in environmental chemistry: exploring biochar potential" (akronim EnviroChar). Rukovodilac projektnog predloga je profesor dr Jelena Beljin sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine. Članovi tima su docent dr Jasmina Anojčić; dr Tajana Simetić; dr Tamara Apostolović; msc Sanja Mutić i msc Nina Đukanović. Ukupna vrednost projekta je skoro 140.000,00 eura.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Takmičenje u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika takmičenja u besedništvu sa organizatorima            Četrnaesto po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u četvrtak, 22. februara 2024., u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je imala priliku da čuje besede studenata Pravnog fakulteta, kao i besede srednjoškolaca iz novosadskih gimnazija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti sa novosadskog PMF-a

  • PDF

Pozivnica za srednjoškolce            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu ove godine opet organizuje akciju “BUDI STUDENT 1 DAN”, za sve učenike završnih godina srednjih škola, sa željom da im pruži što više informacija o akademskom životu.
            Studenti i profesori sa PMF-a će prijavljene đake provesti kroz zanimljiva predavanja, interesantne vežbe, odvesti na ručak u čuvenu studentsku menzu, pokazaće im čitaonicu, biblioteku, prošetaće kampusom, …
            Budući studenti će moći da “okuse” studentski život od 26. FEBRUARA DO 1. MARTA, a za učešće u akciji je neophodno da se prijave. Formular za prijavu se nalazi na sajtu fakulteta, kao i na društvenim mrežama.
            “Budi student 1 dan” PMF organizuje već godinama i do sada je u ovoj akciji učestvovalo preko 1200 srednjoškolaca, oduševljenih neformalnom atmosferom u kojoj su saznali sve ono što ih zanima, a tiče se njihovog budućeg akademskog života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe otvario visokoškolsku jedinicu u Batočini

  • PDF

Gorana Milićevića sa svečanosti otvaranja visokoškolske ustanove u Batočini            Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u petak, 09. februara 2024. godine, svečano je otvorio akreditovanu visokoškolsku jedinicu u Batočini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Reč profesora: La vita è bella - Obbligato a todos

  • PDF

Prof. dr Anđelija Ivkov Džigurski            Pod nazivom „Portugal i ja“, održano je 57. tematsko veče, studenata 3. godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a Novi Sad, 06. februara u hotelu „Sheraton“. Broj gostiju blizu rekordnom. U fokusu večeri koja ima humanitarni karakter, bilo je Udruženje „Daun“ iz Novog Sada. A zadovoljstvo viđenim, učinjenim sa studenata i publike, prelilo se i na njihove nastavnike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

João Melo Alvim: Portugalci se u Srbiji osećaju kao kod kuće

  • PDF

Obraćanje gospodina João Melo Alvima            Ozbiljnost pristupa i obim organizacije 57. temetske večeri priređene od strane studenata 3. godine hotelijerstva, u okviru praktičnog dela ispita Animacija i logistika u turzmu, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Novom Sadu, pod nazivom „PORTUGALiJA“ - potvrdilo je prisustvo specijalnog gosta, gospodina João Melo Alvim, zamenika šefa misije Portugala u Beogradu, koji se, izvinivši se zbog opravdanog odsustva ambasadora, obratio prisutnima laksavim rečima, vidno zadovoljan mladošću, energijom i željom da predstave zemlju iz koje dolazi i koju predstavlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com