Tue10202020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Onlajn jesen u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Boško Vučurević            - Izostanak susreta  privrednika iz Vojvodine sa kolegama iz Slovačke, Austrije, Rumunije, Mađarske, Ruske Federacije, Maroka, Tunisa, sasatanak sa predsednikom Privredne komore Pariza, predstavljanje Vojvodine u Frankfurtu,  samo su neki od poslovnih foruma na kojima su privrednici  trebalo da se sretnu i razgovaraju o unapređenju poslovanja. Umesto o tim rezultatima mi sada pričamo o posledicama Kovida-19 i kako oporaviti privredu. To jeste najteže, ali nam je to sada prioritet i mi smo se odmah uključili kao jedinstveni  komorski sistem da uobličimo zahteve privrede koji su uticali na set donetih mera ekonomske politike - rekao je predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević i nastavio:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Startovala nova generacija studenata na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Zajednički snimak brucoša sa profesorima            Svečani prijem nove generacije studenata upisanih u prvu godinu akademskih osnovnih studija školske 2012/2021. Održan je 1.10.2020. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova generacija studenata na FIMEK-u

  • PDF

Pozdravni govor dekana FIMEK-a, prof. dr Dragana Soleše            Svečani prijem brucoša na Fakultetu za ekonomiju i inžennjerski menadžment, Univerzteta Privredna akademija u Novom Sadu, održan je 1.10.2020. godine u amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’ povodom početka akademske 2020/2021. godine. Novoj generaciji obratio se prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i poželeo dobrodošlicu na prvu godinu studija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Soleša: Univerzitet u središtu promena

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša            Nalazimo se na početku tehnološke revolucije koja ima potencijal da iz korena promeni naš celokupni način života i rada, kao i način koji određuje kako ćemo se odnositi jedni prema drugima. Posledice ove revolucije promeniće i način poimanja kakvi smo mi zapravo, kakav je naš interaktivni odnos prema drugim ljudima, bez razlike da li je reč i o najudaljenijim delovima sveta: revolucija će uticati na obrazovanje, poslovno tržište, budućnost posla, nejednake prihode, dok će poslednji trzaji revolucije uticati na etičke odrednice i geopolitičku sigurnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Uvažene brucoškinje i brucoši, nove koleginice i kolege

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević            Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, danas je prigodnom svečanošću organizovan prijem brucoša, a tinme je i zvanično počela nova školska godina.Kao dekanu, pripada mi dužnost i čast da vam poželim dobrodošlicu u akademsku zajednicu i u našu kuću znanja i nauke. Tom prilikom, brucošima je dobrodošlicu poželela, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF-a, i poručila:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OZZ „Srem“ Inđija: Da li je starijim zadrugama potreban drugačiji pristup

  • PDF

Dipl. agronom Ana Nebesni            Godine 1946. u Inđiji je osnovana Seljačka radna zadruga „Udarnik”. Nekoliko puta menja ime da bi 22. januara 2003. bila registrovana kao Opšta Zemljoradnička zadruga „Srem”. Novog imena, ali sa starim problemima. Godine 2005. bila je pred stečajem, kada na njeno čelo, sa mesta rukovodioca zaštite bilja ratarske proizvodnje, dolazi dipl. agronom Ana Nebesni, i pokušava da na zakonskim osnovama uredi pravni položaj, tada 150 zaposlenih, i stvori ekonomski okvir za nastavak delovanja zadruge. Od planiranih tri-četiri meseca na čelu zadruge, gospođa Nebesni je ostala tri mandata i punih 15 godina, i dalje stvarajući povoljniju klimu za njeno poslovanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana onlajn konferencija Privredna komora Vojvodine - Privredna komora regiona Samara

  • PDF

Boško Vučurević (desno) i Valeri Fomičev u razgovoru sa predstavnicima medija            U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija „Privredna komora Vojvodine- Privredna komora regiona Samara“. Tom  prilikompredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Samare Valeri Fomičev  potpisali su sporazum o saradnji koji otvara mogućnosti za saradnju privrednika naša dva regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prirodno-matematički fakultet osvojio prvi koordinatorski projekat iz EU Programa za istraživanje i inovacije Horizont 2020

  • PDF

Visok nivo Dunava često zaustavi plovidbu            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu će u naredne tri godine realizovati značajan naučnoistraživački projekat u vrednosti od oko million eura, a u vezi sa hidro-meteorološkim ekstremima, poplavama i sušama. Projekat kreće od 1. novembra 2020.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konferencija - On-line B2B sastanci malih i srednjih preduzeća iz metalne industrije

  • PDF

Zoran Pekez, menadžer Vojvodina metal klastera            U okviru projekta ITC Mind - Inovativni  i tehnološki centar za metalsku  industriju,  u utorak, 22. septembra  2020, Vojvodina Metal Klaster sa partnerima SzSzC Deri Miksa iz Segedina i Edukativnim trening centrom iz Novog Sada organizuje On-line B2B sastanke između malih  i srednjih preduzeća iz metalne industrije. Podršku u realizaciji događaja je pružila Evropska mreža predzetništva Srbija, Kancelarija Poslovnog inkubatora Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe: Internacionalizacija kod kuće

  • PDF

Doc. dr Marijana Mladenov            Međunarodna saradnja predstavlja jedan od najvažnijih faktora razvoja Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Kao mesto istraživanja i obrazovanja, Fakultet je aktivan i vidljiv na međunarodnom nivou, a rezultati rada prepoznati u međunarodnom kontekstu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com