Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

KOR-2014 potvrdio značaj Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC

  • PDF

BSC centar biznis partner u podizanju konkurentnosti naših firmi na tržištuU Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine (CePTOR) na Andrevlju, 13. marta, povodom treće godišnjice rada Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC, održana je godišnja konferencija sa temom „Konkurentnost i održivi razvoj KOR – 2014“. Konferencija se bavila pitanjima održivog razvoja sa osvrtom na unapređenje industrijskog i menadžmenta, standardima vezanim za bezbednost hrane, motivacije i kreativnosti, kao karike koja nedostaje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Vasin: Sertifikacija, standardizacija i inovativna privreda je nešto čemu moramo težiti

  • PDF

Miroslav Vasin u intervjuu za TOPSRBIJUStandardi važni za bezbednost hrane, potencijali u primeni ekoloških materijala u gradnji, motivacija, kreativnost, zaštita životne sredine, upravljanje otpadom, reciklaža… bile su neke od tema treće godišnje konferencije pod nazivom “Konkurentnost i održivi razvoj - KOR 2014.”, koju je na Andrevlju, u prostorijama Centra za privredno-tehnološki razvoj, organizovao Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju BSC u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF: Učenje na svakom mestu i u svako vreme

  • PDF

Studenti u nastavnici PMF-a učesnici jednog od prethodnih oprojekataKineska poslovica Guanze (oko 645.p.n.e.) glasi: “Ako planirate godinu dana unapred, zasadite kukuruz. Ako planirate deset godina unapred, zasadite kukuruz. Ako planirate za ceo život, podučavajte i obrazujte ljude.”
Celoživotno, konstantno učenje je jedini način da pomognemo sebi i okruženju u kom živimo, da održimo korak sa budućnošću i boljim, kvalitetnijim i zdravijim životom. Učenje tokom celog života je neophodno i neizostavno u savremenom društvu i predstavlja novi sistem obrazovanja kome se posvećuje sve veća pažnja. Ova fiozofija nije novijeg datuma; drevna društva širom sveta, oduvek su isticala potrebu za stalnim učenjem i napredovanjem. Danas u 21. veku, ovakav način razmišljanja je neophodnost i pravilo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi za turizam razvijaju arheološki turizam Srbije

  • PDF

Sa predstavljanja predstojećih aktivnosti u svečanoj sali Beogradskog sajmaUdruženje "Mladi za turizam", oformljeno u maju 2010. godine, za relativno kratko vreme izraslo je u ozbiljnu organizaciju punu mladalačke energije, želje i znanja da da svoj puni doprinos razvoju turizma i promociji Srbije kao primamljive destinacije.
U širokoj lepezi turističke ponude, okrenuli su se negovanju kulture putovanja mladih sa posebnim naglaskom na očuvanje prirodnih resursa. Krenuli su prvo od upoznavanja sopstvene zemlje, što još uvek rade i to vrlo uspešno, a što se najbolje može videti i na Facebook stranici udruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MPK faklutet primenjenih znanja

  • PDF

Snježana GagićNeveliki prostor ispunjen raspoloženim mladim ljudima i prepoznatljivim zvukom električne gitare koji je kao mamac privlačio posetioce, u Master hali na X sajmu obrazovanje „Putokazi“ koji se od 28. februara do 4. marta održavao na Novosadskom sajmu, bio je rezervisan za relativno mladu privatnu Visoku školu strukovnih strudija za menadžment i poslovne komunikacije u Sremskim Karlovcima (MPK).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF poručuje sa X Sajma obrazovanja: Složi svoju budućnost baš kod nas

  • PDF

PMF štand atraktivan i posećenUz Salon knjiga i Izložbu umetnosti "Art expo" od 28. februara do 4. marta održan je X
Sajam obrazovanja "Putokazi" na Novosadskom sajmu, na kojem su nastupili državni i privatni univerziteti, fakulteti, srednje i osnovne škole, akademije, škole stranih jezika, škole računara, naučno-stručne ustanove. Iz godine u godinu sajam se potvrđuje kao pravo mesto za predstavljanje obrazovnih smerova i uslova upisa, razne promocije, aktivnosti studentskih udruženja, informativnih centara, omladinskih zadruga, agencija za obuku i obrazovanje zaposlenih, a pre svega je mesto okupljanja predstavnika obrazovnih i naučnih institucija budućih učenika srednjih škola i studenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

I u Zakonu o javnim nabavkama ima izuzetaka!

  • PDF

Svetlana RažićVII Susreti organizatora manifestacija 2013/2014. odražni 21. februara 2014. godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, pod nazivom„Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji zajedno“, u organizaciji redakcije „Vodiča kroz turističke manifestacije“ i Privredne komore Srbije, okupili su, pored organizatora manifestacija, predstavnike turističkih organizacija, turističkih agencija i prevoznika, hotelijere i ugostitelje, proizvođače suvenira, kao i ugledne stručnjake, predstavnike PKS i mnogobrojne turističke radnike iz zemlje i inostranstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Informatika, novi studijski program na FIMEK-u

  • PDF

Prof. dr Dragan SolešaFakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK, jedan od tri fakulteta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu od 2000-te godine, kada je osnovan, svojim studijskim programima, profesionalnim kadrovima, kao i uslovima studiranja, u potpunosti je usklađen sa savremenim trendovima reforme visokog obrazovanja u Evropi. Sa svojih petnaest akreditovanih programa na tri naučna polja, FIMEK zauzima najviše mesto kada su u pitanju kvalitet obrazovanja i mogućnost sticanja znanja na svim nivoima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF poziva srednjoškolce da pametno iskoriste vikend

  • PDF

Znanje na poklon mladim matematičarimaŽelići da pomognu svim onim srednjoškolcima koji najesen nameravaju da upišu studije na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno matematičkog fakutlteta u Novom Sadu, rukovodstvo fakulteta odlučilo je da organizuje tzv. matematički vikend. Pripreme za prijemni ispit, potpuno besplatno, vodiće iskusni nastavnici Prirodno matematičkog fakulteta, prof. dr Đurđica Takači i prof. dr Dragan Mašulović, koji već nekoliko godina predaju i u srednjoj školi. Nastava će se održavati subotom od 10 do 14 časova, počevši od 22. februara 2014. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milan Popović: Godina jubileja Poljoprivrednog fakulteta

  • PDF

Prof. dr Milan PopovićPoljoprivredni fakultet u Novom Sadu osnovan je Zakonom o osnivanju Filozofskog i Poljoprivrednog fakulteta (Službeni glasnik SRS broj 36/54), ukazom predsednika Izvšnog veća Narodne Republike Srbije, 30. juna 1954. godine. Svečano otvaranje fakulteta izvršeno je 20. novembra, a nastava za studente opšteg smera počela je 22. novembra 1954. godine, sa zadatkom da obrazuje poljoprivredne stručnjake visoke stručne spreme, da razvije naučno-istraživački rad i doprinese intenziviranju i povećanju poljoprivredne proizvodnje u svim granama u ravničarskom područiju naše zemlje. Te godine je prvu godinu upisalo 233 studenata, a nastavu je otpočelo tri stalna nastavnika, pet asistenata i četiri laboranta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com