Wed06232021

Poslednja izmena:09:52:58 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Dostupne kreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine

  • PDF

Jelena Trenkić            Razvojni fond Vojvodine (RFV) iz godine u godinu nastavlja uspešan trend poslovanja. Tako je 2020. godina bila najuspešnija od osnivanja jer je odobreno više od milijardu dinara kredita malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima kao i poljoprivrednicima sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O merama podrške pčelarstvu u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa tematskog skupa u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 19. marta 2021. godine, održan je tematski skup „Mere podrške za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine“ u organizaciji Privredne komore i Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine domaćin Okruglog stola Grupe frankofonih ambasadora u Srbiji

  • PDF

Zajednički snimak domaćina sa Grupom frankofonih ambasadora u Srbiji            Grupa frankofonih ambasadora u Republici Srbiji posetila je Privrednu komoru Vojvodine, gde je održan okrugli sto o privrednoj saradnji.
            Predsednik privredne komore Vojvodine Boško Vučurević izrazio je zadovoljstvo  što je skup organizovan u komori, a na inicijativu predsedavajućeg Grupe frankofonih ambasadora u Republici Srbiji, ambasadora Egipta  NJ.E. Amra Alguvejlija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZSV i NLB Banka a.d. Beograd nastavljaju poslovnu saradnju

  • PDF

Radislav Jovanov (desno) i Vladimir Čaprić            Za realizaciju raznih investicionih projekata, te obavljanje predstojećih setvenih radova, izvori finansiranja uz savetodavnu podršku su od ogromnog značaja za zadružni sektor - istaknuto je prilikom potpisivanja Protokol o saradnji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) sa NLB Bankom a.d. Beograd, u sredu, 10. marta 2021. godine u prostorijama ZSV. Rešavanje problema likvidnosti, posebno u uslovima otežanog poslovanja, kakvi su bili prošle godine, samo je jedan od razloga uspešne saradnje sa ovom poslovnom bankom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine: Predstavljen konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Tematski skup„Predstavljanje konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam“, održan je u utorak, 09. marta 2021. godine, u Privrednoj komori Vojvodine .
            Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je Privredna komora Vojvodine sa zadovoljstvom prihvatila da bude mesto gde će biti predstavljeni programi podrške privredi na pokrajinskom nivou.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu

  • PDF

Sa jedne od manifestacija na PMF-u            Dan otvorenih vrata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu je - subota, 13. mart od 9.00 časova. Usled situacije sa pandemijom virusa COVID-19, ovog vikenda PMF vas vodimo na virtuelno druženje i putovanje sa svojim studentima preko Zoom platform. Oni najhrabriji su pozvani da se takmiče na Geoolimpijadi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

I PMF-ovci na listi najcitiranijih naučnika

  • PDF

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu rasadnik svetski priznatih naučnika            Na nedavno objavljenoj listi prvih 2% najcitiranijih naučnika u svetu prema citiranosti u 2019. godini, koja je rezultat najnovijeg istraživanja Univerziteta Stenford (Stenford University), Sjedinjene Američke Države, objavljenog krajem 2020. godine, nalazi se 63 naučnika iz Republike Srbije, među kojima je devet sa Univerziteta u Novom Sadu, a četiri sa Prirodno-matematičkog fakulteta: prof. dr Neda Mimica-Dukić, prof. dr Dušan Jakovetić, prof. dr Stevan Pilipović i prof. dr Biljana Abramović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova šumska mehanizacija JP Vojvodinašume u Šumskoj upravi Morović

  • PDF

Nova mehanizacija umnogome će olakšati rad            Seča i izrada drvnih sortimenata predstavlja važan i neodvojiv deo integralnog gazdovanja i obnove šuma. Pri tome, posebno je značajno da se sve seče obnove šuma sprovedu blagovremeno i sveobuhvatno kako bi šume, kao dobro od opšteg interesa bile održivo korišćene, obnavljane i negovane sa ciljem unapređenja opšteg stanja istih. Imperativ i obaveza JP „Vojvodinašume“ jeste trajnost gazdovanja šumama uz zadovoljenje ekonomskih, ekoloških i socijalnih kriterijuma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Vuković: Prerada i stvaranje novog proizvoda krajnji cilj ZZ Zadrugar

  • PDF

Miloš Vuković            Aktivnosti Ministarstva za brigu o selu, u okviru projekta „500 zadruga u 500 sela“ i akcije dodele bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološkog razvoja zadruga, koji je u saradnji sa Akademskim odborom za selo Srpske akademije nauke i umetnosti, ustanovljen 2017. godine, se nastavljaju. Organizator jedne od aktivnosti pomenutog projekta, bila je i poseta Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugar“ u Baču, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), a povodom predstavljanja programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privreda iznela posledice Kovida 19

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine održan je sastanak predsednika Privredne komore Vojvodine Boška Vučurevića i predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com