Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Predstavljanje turističkih programa Leto 2020. u Srbiji i Vojvodini

  • PDF

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u četvrtak, 11. juna 2020. godine, održana je konferencija za novinare, na kojoj su vojvođanske turističke agencije imale priliku da predstave atraktivne turističke programe sa bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom za sve uzraste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radislav Jovanov: Bez stručnog znanja nema napretka u poljoprivredi

  • PDF

Obraćanje Raadislava Jovanova na manifestaciji Žetveni dan            - I u vreme pandemije vojvođanske zadruge su bile aktivne. To je podrazumevalo pripremu za prolećnu setvu, posebno pomoć starijim zadrugarima, od dostave semena do setve, tako da ni jedan pedalj obradive površine u Vojvodini nije ostao nezasejan - rekao je Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) analizirajući rad u zadružnom sektoru tokom prethodna tri meseca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ONLINE PRIPREMNA NASTAVA ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA IZ HEMIJE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE NA PMF-U

  • PDF

Pristup video snimcima predavanja moguć u bilo koje vreme preko odgovarajućeg portala            U želji da budućim studentima olakša pripremu prijemnog ispita za upis na studije, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje online ubrzani kurs za polaganje prijemnog ispita iz Hemije i Zaštite životne sredine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC SEMINAR DR NIKA

  • PDF

Prof. dr Nikola Čanak            OPORAVAK, PRODUKTIVNOST I EFIKASNOST NA POSLU NAKON KRIZE - radni je naziv seminara dr Nika prof. dr Nikole Čanka, koji 12. i 13. juna u svojim prostorijama (Bulevar oslobođenja 81/X, Novi Sad) organizuje BSC centar - poslovne obuke, sertifikacija, implementacija standarda. Dolazi u pravi čas, u vreme kada izlazimo iz vanrednog stanja i pandemije izazvane virusom Kovid19 koji je u gotovo svim sektorima života i rada ostavio tragove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana onlajn konferencija na temu Perspektive privrede Vojvodine nakon pandemije COVID-19

  • PDF

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            Onlajn konferenciju na temu „Perspektive privrede Vojvodine nakon pandemije
COVID-19“, u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i kompanije „Kolor
medija komunikejšn“, održana u PKV u utorak, 02. juna, otvorio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor. Cilj konferencije je podela iskustava zemalja u regionu i sagledavanje realnih posledica pandemije Covid-19, kao i iniciranje daljih održivih mera u vidu prevazilaženja negativnih ekonomskih i svih ostalih posledica po ekonomiju i društvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF PROJEKAT: Carbon Capture by self-drying Schiff Base MOFs

  • PDF

Zgrada Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu            Emisija CO2 u atmosferu i odgovarajući efekat staklene bašte predstavlja glavni antropogeni faktor klimatskih promena. Zbog toga je rešavanje problema CO2 jedan od gorućih problema današnjice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PKV onlajn konferencija o značaju međuregionalne saradnje posle pandemije

  • PDF

Razgovori o budućnosti turizma sa predstavnicima Češke republike            U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održana je onlajn konferencija na temu „Značaj međuregionalne saradnje kao osnove održivog privrednog razvoja posle pandemije COVID - 19 “. Konferenciju je zajedno sa Privrednom komorom Vojvodine organizovala i Privredna komora Moravsko-Šleske oblasti iz Ostrave, Češka Republika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF PROMIS PROJEKAT - CLOUDS

  • PDF

Dr Boriša Kuzeljević, rukovodilac projekta            Fond za nauku Republike Srbije je tokom prošle godine raspisao je javni poziv za finansiranje projekata u okviru Programa za izvrsne projekte mladih istraživača – PROMIS, namenjen izvrsnim projektima mladih istraživača, u ranoj fazi karijere. PMF je, od ukupno 59, dobio 7 projekata. Predstavljamo projekat CLOUDS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PKV I YUTA sa turističkim agencijama o Letu 2020

  • PDF

Sa sastanka u Privrednoj komori Vojvodine            Na sastanku vojvođanskih turističkih agencija održanom u petak, 22. maja, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), a u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija Srbije YUTA, razgovaralo se o uslovima otvaranja predstojeće letnje turističke sezone kao i ublažavanju posledica koje su izazvane nemogućnošću poslovanja ovog sektora privrede u vanrednim okolnostima izazvanim COVID - 19 virusom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine u dogovoru sa privrednicima pobeđuje krizu

  • PDF

Boško Vučurević            Malo je oblasti delovanja koja su pretrpela zastoj izazvan virusnom krizom kao što je to bio slučaj sa turističkom privredom. Tim povodom je Grupacija za turizam i ugostiteljstvo, u okviru Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), u petak, 22. maja 2020. u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija Srbije (YUTA), organizovala sastanak sa turističkim agencijama. Ekonomske i socijalne posledice, izazvane krizom, merama koje će doprineti opstanku ove privredne grane, te ulogom komorskog sistema Srbije u njihovom utvrđivanju i formulisanju, bila je ukratko tema ovog skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com