Wed06232021

Poslednja izmena:09:52:58 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Održana onlajn konferencija Privredna komora Vojvodine - Privredna komora Kazablanke

  • PDF

Zajednički snimak učesnika konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija“ Privredna komora Vojvodine - Privredna komora Kazablanke“. Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević  istakao je tom prilikom da je onlajn konferencija potvrda  više nego dobre saradnje sa Ambasadom Kraljevine Maroko u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Bogdanović: Kreditne linije Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede

  • PDF

Aleksandar Bogdanović            Specifična situacija izazvana pandemijom odredila je nove načine rada i komunikacije. Tako je u 19. februara, u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), ujedno i organizatora skupa, održana online konferencija o „Finansiranju poljoprivrede u 2021. godini“. Ozbiljnosti skupa, uz medijsku podršku lista „Dnevnik - Poljoprivrednik“ AD iz Novog Sada, doprineli su i učesnici: Boško Vučurević, direktor PKV, Biljana Petrović, direktorica Uprave za agrarna plaćanja, Mladen Petreš, v.d. pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vlade Vojvodine i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Trenkić: Dvanaest novih kreditnih linije Razvojnog fonda Vojvodine

  • PDF

Jelena Trenkić            Jelena Trenkić, šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing, Sektor za kredite, ispred Razvojnog fonda AP Vojvodine, na online konferenciji u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), 19. februara, gde je na dnevnom redu bila rasprava o „Finansiranju poljoprivrede u 2021. godini“ obavestila je o dvanaest novih kreditnih linija Razvojnog fonda namenjenih kako registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, tako i pravnim licima i preduzetnicima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Metal Klaster prezentovala projekat SoK u Trsteniku

  • PDF

Sa prrezentacije projekta u Trsteniku

            Vojvodina Metal Klaster održao je u Trsteniku prezentaciju projekta „SoK - sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP". Na Narodnom univerzitetu Trstenik u četvrtak 18. februara 2021. godine od 13 sati predstavljen je ovaj projekat od izuzetnog značaja za metalsku industriju i njenu budućnost. Tom prilikom preduzeća  iz metalskog sektora Trstenika upoznata su sa mogućnostima udruživanja i brojnim podrškama koje projekat pruža.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konkretni koraci u podsticanju razvoja vojvođanskih poljoprivrednika

  • PDF

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine            O rezultatima poljoprivrede APV tokom prošle 2020. godine, te osnovanosti ulaganja u ovaj sektor, bilo je reči na četvrtoj po redu konferenciji, održanoj u petak, 19. februara, u organizaciji Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine (PKV), uz medijsku podršku lista „Dnevnik-Poljoprivrednik AD“ na temu: „Finansiranje poljoprivrede u 2021. godini“. O ekonomskoj opravdanosti i dinamici finansiranja razvoja agrara u Vojvodini govorio je Boško Vučurević, predsednik PKV istakavši da je ovo značajan dan kojim je označen početak poljoprivredne sezone 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KURSEVI IZ JAVNE POLITIKE NA NOVOSADSKOM PMF-u

  • PDF

Prof. dr Jasna Atanasijević                Svedoci smo da se svakodnevno, na različitim nivoima vlasti, postavlja mnoštvo složenih pitanja i donose teške i odgovorne odluke koje se tiču boljitka celog društva, a koje nazivamo javnim politikama (Public policy).
            Iskustvo s epidemijom COVID19 je u fokus pažnje stavilo svu složenost odlučivanja o problemu kao što je zaštita javnog zdravlja. Odluke koje se donose moraju se zasnivati na podacima i naučnim saznanjima. Istovremeno, usredsređivanje samo na zdravstveni cilj i uvođenje mera potpune izolacije i ograničavanja okupljanja, preti da ugrozi neke druge važne ciljeve. Jedna od mogućih posledica smanjene privredne aktivnosti je rast siromaštva, socijalna ugroženost, a na makroekonomskom nivou - smanjenje prihoda u državnom budžetu kao osnovnog resursa za različite javne politike, a pre svega za borbu protiv epidemije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Visoko priznanje Republike Koreje profesorki Ivani Živančević Sekeruš, dekanici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

  • PDF

Sa svečanosti dodele priznanja            Ambasador Republike Koreje u Srbiji, Njegova Ekselencija Hjong-ćan Če posetio je Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu u petak, 12. februara 2021. godine i tom prilikom dekanici Fakulteta, prof. dr Ivani Živančević Sekeruš uručio posebno prizanje za zasluge za razvoj odnosa dveju zemalja i doprinos u širenju korejske kulture. Priznanje je dodelilo Ministarstvo inostranih poslova Republike Koreje. Prema rečima ambasadora, ovo priznanje se retko dodeljuje strancima, te mu je utoliko bilo veće zadovoljstvo da ga on lično uruči profesorki Živančević Sekeruš. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Raković: Uz Garancijski fond Vojvodine lakši pristup poslovnim bankama

  • PDF

Đorđe Raković            Direktor Garancijskogh fonda Vojvodine (www.garfond.rs), gospodin Đorđe Raković, govorio je za naš portal o ulozi fonda u razvoju vojvđanske i srpske privrede, novim kreditnim linijama i planovima za naredni period.   

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrška studentskom preduzetništvu

  • PDF

Šansa mladih za prelazak sa teorije na praktičan rad            Projekat pod nazivom ,,Ecosystem - student entrepreneurship beyond borders” (Izgradnja preduzetničkog ekosistema - studentsko preduzetništvo van granica), koji se sprovodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, realizuje se u saradnji sa Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu i Regionalne privredne komore Segedina. Tim povodom organizovana je otvarajuća konferencija u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta, u prisustvu učesnika iz Srbije, dok su se partneri iz Mađarske mogli uključiti putem video-platforme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završna manifestacija ,,Energija je svuda oko nas 2020’’

  • PDF

Sa Zoom konferencije na Privrednoj akademiji u Novom Sadu            Završna manifestacija projekta ,,Energija je svuda oko nas 2020.’’, objava rezultata  i dodela nagrada ove godine održana  je online, putem Zoom aplikacije, 21.1.2021. godine  na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com