Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Uz zadruge do savremene mehanizacije

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj

            Drugu godinu za redom Zadružni savez Vojvodine (ZSV) organizuje skup i okuplja predstavnike Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, univerzitetske profesore, partnere, kolege, medije, a pre svega poljoprivrednike. Ove godine mesto susreta bila je Zemljoradnička zadruga „Paprika“ Martonoš, opština Kanjiža, na severu Bačke, koja je svojim načinom rada i rezultatima zavredela posebno mesto među članicama ZS Vojvodine i ZS Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dve decenije pravne misli - Pravnički dani na Pravnom fakultetetu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu

  • PDF

Prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe            Međunarodni naučni skup - Pravnički dani „Prof. dr Slavko Carić“, pod nazivom „DVE DECENIJE PRAVNE MISLI“ održan je 06. i 07. oktobra 2023. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u radnoj atmosferi ali i obležavanju jubileja - 20 godina od ustanovljenja ovog skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva Trophy show izložba trofeja lovne faune Srbije u lovištu Kaćka šuma

  • PDF

Obraćanje direktora Kokai Rolanda    Na početku lovne sezone u lovištu „Kaćka šuma“ 06. i 07. oktobra za lovce i sve zainteresovane, na 35.000m2 otvorena je Izložba trofeja lovne faune Srbije, odnosno prva smotra trofeja običnog (evropskog) jelena -  novoustanovljena dvodnevna manifestacija nastala u saradnji JP „Vojvodinašume“, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, privredu i šumarstvo, Lovačkog Saveza Vojvodine i Novosadskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu

  • PDF

Seminaru su prisustvovali renomirani govornici iz partnerskih institucija            Održan seminar pod nazivom "Organic soil amendments impact on soil organic matter and nutrient characteristics and dynamics".  
            Poslednje nedelje septembra, u okviru PMF-ovog TwinSubDyn Horizon Europa projekta (https://twinsubdyn.pmf.uns.ac.rs/), održan je značajan seminar pod nazivom "Organic soil amendments impact on soil organic matter and nutrient characteristics and dynamics". Ovaj događaj je okupio publiku iz cele EU. Seminaru su prisustvovali renomirani govornici iz partnerskih institucija Forschungszentrum Jülich (Nemačka), Martin Luther University Halle-Wittenberg (Nemačka) i Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Španija), koji su podelili svoje bogato znanje i iskustvo sa prisutnima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević inspirativnim govorom poželela dobrodošlicu brucošima PMF-a - Uspeh je zbir malih koraka

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević    Svaka nova situacija, poput snalaženja u novom okruženju, uspostavljanju novih odnosa, donošenju samostalnih odluka i sopstvenog izbora, može se okarakteristari nekom vrstom krizne situacije. Krizne situacije su svojstvene razvoju svake individue i deo su procesa životnog puta zvanim odrastanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Lazar Lazić: Budućnost svakog mladog čoveka zavisi od kvalitetnog obrazovanja u sadašnjosti

  • PDF

Prof. dr Lazar Lazić    Drage kolege ovde sam da vam poželim dobrodošlicu na početku vašeg akademskog putovanja na Prirodno-mamatičkom fakultetu - rekao je u svom roditeljskom obraćanju dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematićkog fakulteta Univerziteta Novi Sad. U istom manirau je i nastavio: - Ovde smo da vas „otrujemo“ znanjem jer znanje je „otrov“ koji u velikim dozama leči, a u malim ubija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Željana Ilić, Student prodekan PMF-a: Tu sam za vas, da zastupam vaše interese

  • PDF

Željana Ilić    “Poštovani profesori, dragi studenti, dobar dan i dobrodošli. Moje ime je Željana Ilić i ja sam Student prodekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Tu sam za vas, da zastupam vaše interese, kao i da dam odgovore na sva vaša pitanja i probleme u toku studiranja. Ukoliko ne budem imala adekvatno rešenje na vaše probleme, tu su članovi Dekanata koji će mi u tome pomoći. Možete me kontaktirati putem mejla ili telefona, a informacije ćete naći na sajtu fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Jelena Premović: Saznanja nauke moraju biti potvrđena u praksi

  • PDF

Dr Jelena Premović            Međunarodna konferencija - „Izazovi savremene ekonomije i društva kroz prizmu zelene ekonomije i održivog razvoja“, organizovana sa ciljem da se stručna javnost okupi, razmene iskustva, mišljenja, kontakti, dovede do nekih zaključaka i u budućnosti uspostavi određena saradnja, po drugi put se, na istu temu, ove godine održava u Novom Sadu. Prva je održana krajem aprila, vreme trajanja druge je od 28. septembra do 01. oktobra, u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Branislav Dudić: Klimatske promene traže adekvatne odgovore naučne, stručne javnosti

  • PDF

Dr Branislav Dudić            Drugi Međunarodni naučni skup: „Izazovi savremene ekonomije i društva kroz prizmu zelene ekonomije i održivog razvoja“ održava se u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu, od 28. septembra do 01. oktobra 2023. godine. Okupio je 70 univerzitetskih profesora, naučnih radnika, stručnjaka, iz regiona, sveta, a najviše iz naše zemlje, koji će prezentacijom svojih radova baziranih na aktuelnim temema zelene ekonomije pokušati da podstaknu intenzivnije delovanje u pravcu zelenog razvoja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Primena digitalizacije u organizaciji poljoprivredne proizvodnje

  • PDF

Mr Jelena Nestorov    Jedan od najvećih problema čovečanstva je obezbediti dovoljno hrane za sve stanovnike planete, a „svet bez gladi“ je osnovni cilj čovečanstva. S toga je neophodnost dijaloga između korisnika tradicionalnog načina privređivanja i inovativne zajednice, zagovornika uvođenja novih tehnologija u poljoprivredu sa ciljem povećanja njene efikasnosti sve intenzivnija, a potreba optimiziranja korištenja svih resursa koji su neophodni za proizvodnju „nasušna potreba“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com