Wed06232021

Poslednja izmena:09:52:58 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Završna manifestacija Dani informatike u školama Vojvodine 2020

  • PDF

Uspešno održana online konferencije na Univerzitetu Privredna akademija            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 23.12.20120. godine online je održana završna svečanost projekta „Dani informatike u školama Vojvodine 2020“  putem aplikacije Zoom. Na završnoj svečanosti proglašene su najuspešnije škole i učenici koji su učestvovali na takmičenju. Za najbolju školu u promociji i primeni informacione tehnologije proglašena je OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Sombora kojoj je pripala i  prestižna nagrada, plaketa „Prof. dr Stjepan Han“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Departman za matematiku i informatiku novosadskog PMF-a započeo eru veštačke inteligencije

  • PDF

Prof. dr Nataša Krejić            Godinama unazad Prirodno-matematički fakultet (PMF) slovi za najangažovaniji fakultet Novosadskog univerziteta na polju naučno-istraživačkih aktivnosti. U nacionalnim i međunarodnim projektima uključeno je više od 250 doktora nauka i oko 100 mlađih istraživača sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Departmana za biologiju i ekologiju, Departmana za fiziku, Departmana za matematiku i informatiku i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija prirodnog i kulturnog nasleđa za razvoj održivog turizma na Fruškoj gori - PRONACUL

  • PDF

Pronacul NS tim             Međunarodni Interreg V-B, ADRION 2014-2020 projekat pod nazivom: Promocija prirodnog i kulturnog nasleđa za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima (akronim: PRONACUL) realizuje se kroz konzorcijum dvanaest partnera i dva pridružena, iz šest država (četiri EU države: Slovenije, Italije, Hrvatske, Grčke i dve IPA programske države: Bosne i Hercegovine i Srbije). Vodeća institucija na projektu je Regionalna razvojna agencija Zasavje iz Slovenije a rukovodilac projekta je Andraž Malovrh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Žan Mone modul na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

  • PDF

Sa konferencije za medije            Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, 09.12.2020. godine održana je konferencija za medije povodom početka realizacije novog Žan Mone modula sa temom „Primena vrednosti Evropske unije u politikama država kandidata“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Era veštačke inteligencije počinje na novosadskom PMF-u

  • PDF

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu            Na Konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izbor novih master studijskih programa iz oblasti veštačke inteligencije, nagrađen je predlog Departmana za matematiku i informatiku, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković: Decenija BSC Informativnog centra

  • PDF

Marija Vujaković i Tatjana Bojanić

            Infоrmаtivni cеntаr zа pоslоvnu stаndаrdizаciјu i sеrtifikаciјu (BSC Infоrmаtivni cеntаr) osnovala je AP Vojvodina оsnivаčkim аktоm Vlаdе АP Vојvоdinе sa ciljem da pomogne plasiranje domaćih proizvoda i usluga na inostrana tržišta, ispunjavajući propisane evropske i svetske standarde. Širok dijapazon delovanja BSC centra između ostalog je: omogućavanje implementacije svih  potrebnih  standarda u proizvodni proces, pružanje pomoći preduzećima da savladaju tehničke barijere i primenom potrebnih standarda postanu konkurentni, izrada potrebne tehničke dokumentacije koju zahtevaju relevantne EU Direktive i harmonizovai standardi, stalne obuke korisnika usluga, dok Sertifikaciono telo potvrđuje kompetentnost osoblja izdavanjem akreditovanog sertifikata u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO 17024.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vujaković: BSC centar uključen u nacionalnu infrastrukturu kvaliteta

  • PDF

Marija Vujaković

            Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC centar) svojim programima svake godine difiniše promociju nacionalne standardizacije ali, trebalo je da prođe 10 godina da bismo došli do potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Institom za standardizaciju Srbije (ISS). Za mene kao direktora BSC centra ovo je jako značajan događaj gde smo konačno došli do ovakvog sporazuma i da na neki način budemo uključeni u nacionalnu infrastrukturu kvaliteta - izjavila je Marija Vujaković, direktorica BSC centra u Novom Sadu povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između ISS i BSC upriličenog 19. novembra 2020, u prostorijama BSC-a. Sporazum su potpisale Tatjana Bojanić, direktorica ISS i Marija Vujaković, direktorica BSC centra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potpisan Sporazum o saradnji između ISS i BSC

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji

            Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC centar) Novi Sad potpisale su Tatjana Bojanić, direktorica Instituta i Marija Vujaković je u prostorijama BSC centra u Novom Sadu, u četvrtak, 19. novembra 2020. Cilj ovog sporazuma je da omogući poslovnim subjektima lakši i brži pristup bazi kompleksnih tekstova važećih srpskih (evropskih i svetskih) standarda, značajnim korisnicima iz Vojvodine. Na ovaj način BSC centar je uz centre u Valjevu, Kragujevcu, Zaječaru, Subotici,  postao još jedan regionalni infocentar Instituta za standardizaciju Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Univerzitet Privredna akademija Novi Sad: I posle 20 godina najvažniji je kvalitet

  • PDF

Obraćanje prof. dr Marka Carića na KZN u Media Info Centru            Obeležavanje jubileja, 20 godina od osnivanja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prvog privatnog akreditovanog univerziteta u AP Vojvodini, usled epidemiološke situacije biće odloženo za proleće, dok će deo sredstava namenjen za proslavu biti usmeren u humanitarne svrhe, za lečenje male Kragujevčanke Minje Matić, obavestio je predstavnike medija na konferenciji održanoj u utorak 17. novembra, u Media Info Centru, prof. dr Marko Carić, rektor Univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova COST akcija LEAD-ME nova šansa za istraživače

  • PDF

Doc. dr Miroslav Vujičić sa novosadskog PMF-a imenovan za menadžera projekta            COST je program finansiranja od strane EU koji omogućava istraživačima da uspostave svoje interdisciplinarne istraživačke mreže u Evropi i šire. Program obezbeđuje sredstva za organizovanje konferencija, sastanaka, škola za obuku, kratkih naučnih razmena ili drugih aktivnosti umrežavanja pri širokom spektru naučnih tema. Nova akcija LEAD ME kroz saradnju stvoriće okruženje gde ljudi i ideje mogu da se razvijaju i to oko centralnog pitanja pristupačnosti u medijima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com