Wed06232021

Poslednja izmena:09:52:58 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

TREĆI REGIONALNI POSLOVNI FORUM USPEŠNO ORGANIZOVAN U PRIVREDNOJ KOMORI VOJVODINE

  • PDF

Čestitke organizatorima na besprekorno organizovanoj online konferenciji            Treći regionalni poslovni forum u organizaciji Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinske Vlade, Privredne komore Vojvodine i Razvojne agencije Vojvodine, zajedno sa Skupštinom evropskih regija ( AER), Fondom „Evropski poslovi“ i Evropskom preduzetničkom mrežom, održan je u ponedeljak, 10. novembra u Privrednoj komori Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine: Razgovori na temu novih trendova u voćarstvu

  • PDF

Jelena Nestorov, Mauricio Vala, Radislav Jovanov i Mile Savić na sastanku u ZSV            U prostorijama Zadružnog saveza Vojvodine u četvrtak, 5. novembra 2020. godine, održan je sastanak između predsednika Saveza Radislava Jovanova, uspešnog italijanskog investitora koji više od jedne decenije živi u Srbiji Mauricija Vale, i Mileta Savića, vlasnika Agro Letača D.O.O. Inđija,  renomirane domaće kompanije koja se bavi proizvodnjom i prodajom betonskih stubova i opreme za protivgradnu zaštitu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PRVI PUT - MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM ONLAJN

  • PDF

Plakat kao poziv za praćenje i učešće na Sajmu            Novosadski sajam razvio platformu za virtuelne sajmove, pa će tako upriličiti brzo, lako, raznovrsno, interaktivno i globalno povezivanje i predstavljanje biznisa od 14. do 18. Decembra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Onlajn jesen u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Boško Vučurević            - Izostanak susreta  privrednika iz Vojvodine sa kolegama iz Slovačke, Austrije, Rumunije, Mađarske, Ruske Federacije, Maroka, Tunisa, sasatanak sa predsednikom Privredne komore Pariza, predstavljanje Vojvodine u Frankfurtu,  samo su neki od poslovnih foruma na kojima su privrednici  trebalo da se sretnu i razgovaraju o unapređenju poslovanja. Umesto o tim rezultatima mi sada pričamo o posledicama Kovida-19 i kako oporaviti privredu. To jeste najteže, ali nam je to sada prioritet i mi smo se odmah uključili kao jedinstveni  komorski sistem da uobličimo zahteve privrede koji su uticali na set donetih mera ekonomske politike - rekao je predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević i nastavio:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Startovala nova generacija studenata na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Zajednički snimak brucoša sa profesorima            Svečani prijem nove generacije studenata upisanih u prvu godinu akademskih osnovnih studija školske 2012/2021. Održan je 1.10.2020. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova generacija studenata na FIMEK-u

  • PDF

Pozdravni govor dekana FIMEK-a, prof. dr Dragana Soleše            Svečani prijem brucoša na Fakultetu za ekonomiju i inžennjerski menadžment, Univerzteta Privredna akademija u Novom Sadu, održan je 1.10.2020. godine u amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’ povodom početka akademske 2020/2021. godine. Novoj generaciji obratio se prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i poželeo dobrodošlicu na prvu godinu studija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Soleša: Univerzitet u središtu promena

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša            Nalazimo se na početku tehnološke revolucije koja ima potencijal da iz korena promeni naš celokupni način života i rada, kao i način koji određuje kako ćemo se odnositi jedni prema drugima. Posledice ove revolucije promeniće i način poimanja kakvi smo mi zapravo, kakav je naš interaktivni odnos prema drugim ljudima, bez razlike da li je reč i o najudaljenijim delovima sveta: revolucija će uticati na obrazovanje, poslovno tržište, budućnost posla, nejednake prihode, dok će poslednji trzaji revolucije uticati na etičke odrednice i geopolitičku sigurnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Uvažene brucoškinje i brucoši, nove koleginice i kolege

  • PDF

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević            Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, danas je prigodnom svečanošću organizovan prijem brucoša, a tinme je i zvanično počela nova školska godina.Kao dekanu, pripada mi dužnost i čast da vam poželim dobrodošlicu u akademsku zajednicu i u našu kuću znanja i nauke. Tom prilikom, brucošima je dobrodošlicu poželela, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF-a, i poručila:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

OZZ „Srem“ Inđija: Da li je starijim zadrugama potreban drugačiji pristup

  • PDF

Dipl. agronom Ana Nebesni            Godine 1946. u Inđiji je osnovana Seljačka radna zadruga „Udarnik”. Nekoliko puta menja ime da bi 22. januara 2003. bila registrovana kao Opšta Zemljoradnička zadruga „Srem”. Novog imena, ali sa starim problemima. Godine 2005. bila je pred stečajem, kada na njeno čelo, sa mesta rukovodioca zaštite bilja ratarske proizvodnje, dolazi dipl. agronom Ana Nebesni, i pokušava da na zakonskim osnovama uredi pravni položaj, tada 150 zaposlenih, i stvori ekonomski okvir za nastavak delovanja zadruge. Od planiranih tri-četiri meseca na čelu zadruge, gospođa Nebesni je ostala tri mandata i punih 15 godina, i dalje stvarajući povoljniju klimu za njeno poslovanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana onlajn konferencija Privredna komora Vojvodine - Privredna komora regiona Samara

  • PDF

Boško Vučurević (desno) i Valeri Fomičev u razgovoru sa predstavnicima medija            U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija „Privredna komora Vojvodine- Privredna komora regiona Samara“. Tom  prilikompredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Samare Valeri Fomičev  potpisali su sporazum o saradnji koji otvara mogućnosti za saradnju privrednika naša dva regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com