Thu12032020

Poslednja izmena:12:26:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Primena genetike u zaštiti biodiverziteta

  • PDF

Fruške Terme u Vrdniku            U Srbiji će naredna tri dana boraviti naučnici iz 20 evropskih zemalja, ali i genetičari iz Turske, Izraela i Jordana. Članovi tima Laboratorije za genetiku, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, doc. dr Nevena Veličković i asistent Milomir Stefanović, u okviru Evropskog projekta G-BiKE organizuju sastanak eminentnih stručnjaka sa temom: Primena genetike u zaštiti biodiverziteta. Sastanak će se održati 21 - 22. novembra 2019. u novootvorenom kompleksu „Fruške Terme” u Vrdniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JUBILARNO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

  • PDF

Zajednički snimak organizatora i učesnika Besedništva            Deseto, jubilarno takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 19. novembra 2019. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede učenika koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Laza Kostić“ , Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazije „Smart“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvarena Informaciona Kancelarija Trgovinske i industrijske komore Budimpešte u Novom Bečeju

  • PDF

Sa otvaranja kancelarije u Novom Bečeju            Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i Bornemisa Mikloš (Bornemissza Miklós), potpredsednik Međunarodnog Kolegijuma i potpredsednik Trgovinskog sektora kao i poverenik Komore za saradnju sa zapadnim Balkanom Trgovinske i industrijske komore Budimpešte, u ponedeljak, 19. novembra 2019. godine, su uz prisustvo velikog broja gostiju iz AP Vojvodine i Mađarske i medija, zvanično proglasili početak rada Informacione Kancelarije budimimpeštanske trgovinske i industrijske komore u Novom Bečeju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Delegacija Privredne komore Vojvodine u poseti Kraljevini Maroko

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji komora Vojvodine i Kazablanke            Delegacija Privredne komore Vojvodine (PKV), koju su predvodili predsednik PKV Boško Vučurević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, boravila je u radnoj poseti Kraljevini Maroko od 10. do 14. novembra 2019. godine. Privrednu delegaciju činili su predstavnici kompanija iz poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije, metalskog kompleksa i turističkog sektora. Poseta je organizovana uz podršku Ambasade Kraljevine Maroko u Republici Srbiji i Ambasade Republike Srbije u Kraljevini Maroko i rezultat je višemesečnih priprema PKV i partnera u Maroku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na seminaru o Međunarodnom humanitarnom pravu

  • PDF

Studenti su se teorijski i praktično upoznali sa aktivnostima Crvenog krsta Srbija            Studenti četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu - Aleksander Jurkovnik, Milan Cvejanov i Đorđe Milić, učestvovali su na seminaru i radionici o Međunarodnom humanitarnom pravu koja je održana 13. i 14. novembra 2019. godine u organizaciji Crvenog krsta Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešni poslovni susreti vojvođanskih i grčkih privrednika na Drugom turističkom forumu u Solunu

  • PDF

Na sajmu Filoksenia potvrđena dobra saradnja Grčke i Srbije            Drugi Turistički forum Grčka-Srbija-Republika Srpska pod nazivom „Otkrijte nove turističke destinacije“ održan je u subotu, 9. novembra 2019. godine u Kongresnom centru „Ioanis Velidis“,  u okviru  Međunarodnog sajma turizma „Filoksenia“ u Solunu,  Republici Grčkoj, a u organizaciji Grčko-srpske privredne komore za industriju, turizam i mala i srednja preduzeća Severne Grčke, uz podršku Privredne komore Vojvodine (PKV),  Privredne komore Republike Srpske i Opštine Preveza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej i Budimpešta proširuju privrednu saradnju

  • PDF

žetva u Novobečejskom ataru            Svečano otvaranje Informacione  Kancelarije Trgovinske i industrijske komore Budimpešte u Novom Bečeju biće održano u ponedeljak, 18.novembra 2019. godine u 12 časova u Novom Bečeju u prostorijama nekadašnje vranjevačke opštine (adresa: Rajka Rakočevića br. 15 Novi Bečej).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Carlsberg donirao mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja mini pivare            U cilju unapređenja nastave i naučnoistraživačkog rada Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, kompanija Carlsberg Srbija donirala je mini pivaru koja će studentima Fakulteta, a pre svega studijskog područja Prehrambena biotehnologija, omogućiti bolji uvid u celokupan postupak proizvodnje piva. U prisustvu značajnog broja zvanica iz republičke vlade, ambasade Danske u Srbiji, obrazovnih i naučnih institucija i lokalne samouprave, mini pivaru su 30.10.2019. godine svečano otvorili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor kompanije Carlsberg Srbije Vladimir Vava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan otvorenih vrata na novosadskom Filozofskom fakultetu

  • PDF

Prilika da se bolje upozna Filozoifski fakultet            Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, u subotu, 2. novembra 2019. godine organizuje Dan otvorenih vrata koji će se odvijati od 10 do 13 časova u prostorijama Fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Knjiga Poslovne zajednice Industrijsko bilje promovisana u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa promocije u PKV            Knjiga Poslovne zajednice „Industrijsko bilje“ pod nazivom „Proizvodnja i prerada industrijskog bilja“ održana je u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).
            Tom prilikom, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je knjiga „Proizvodnja i prerada industrijskog bilja“ pravi analitički dokument, koji predstavlja sektor industrijskog bilja u prethodnoj godini, sa svim njegovim obeležjima i trendovima, kao i analizama u odnosu na prethodni period.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com