Wed10282020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Zaharije Trnavčević: Povrtari, ujedinite se, da Srbija bude bašta Evrope

  • PDF

Zaharije Trnavčević-Ovo je zaista jedna lepa prilika i radostan sam što vas vidim u ovolikom broju. Rekao sam dr Vladi Markoviću, vi ste jezgro, vrh, kao što je Institut za ratarstvo i povrtarstvo dijamantski vrh agrara Srbije, vi ste vrh ratarske privrede. Vi radite jedan posao koji je na putu da dobije na značaju kao jedan od najvažnijih privrednih poslova obzirom na mogućnosti koliko mi možemo da Evropi ponudimo i prodamo povrća. Prof. dr Žarko  Ilin je izneo ohrabrujuće podatke za 2012.godinu, ali to je samo nagoveštaj onoga što bismo mogli da uradimo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Miroslav Malešević: Država Srbija nije iskoristila svoje potencijale u povrtarstvu

  • PDF

Prof. dr Miroslav MalešvićProf. dr Miroslav Malešević, direktor naše najveće naučno-istraživačke kuće, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, koji ove godine slavi jubilej, 75 godina postojanja, zahvalio se na prilici da pred uvaženim i brojnim skupom, kakvo je bilo subotnje Savetovanje povrtara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu,  kaže neku reč o saradnji dve institucije i naporima naučne ustanove koju vodi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Српска пољопривреда на Сајму Зелена недеља у Берлину

  • PDF

Државни секретар Данило Голубовић, предводи српску делегацију на сајму у БерлинуМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије под слоганом „Fruitful Investment“ традиционално наступа на Међународном сајму „Зелена недеља“ у Берлину који се одржава од 18. до 27. јануара 2013. године.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Zoran Keserović: Očekuje nas rodna godina u voćarskoj proizvodnji

  • PDF

Prof. dr Zoran KeserovićNovinari i mediji imaju veliku i značajnu ulogu u kreiranju javnog mnjenja. Njihov  doprinose  razvoju ekonomske politike u poljoprivredi je od krucijalne važnosti i zato je za srpsku poljoprivredu važno da ima što više informativnih članaka i vesti koje će neposrednim proizvođačima pomoći da na vreme dobiju dragocene informacije i obave pravovremene poslove na njivama ili u voćnjacima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Milovanović: Ministarstvo daje potreban impuls razvoju poljoprivrede

  • PDF

Miloš MilovanovićMiloš Milovanović, pomoćnik Ministra poljoprivrede Republike Srbije, u dva maha je govorio o tome šta nadležno ministarstvo planira za 2013. godinu kada je poljoprivreda u pitanju, posebno povrtarstvo, na 13. Naučno-stručnom skupu „Savremena proizvodnja povrća“ u Novom Sadu, koji je svečano i otvorio, kao i na Pres konferenciji upriličenoj za predstavnike medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu motor razvoja srpske poljoprivrede

  • PDF

Prof. dr Milan Popović i prof. dr Žarko IlinNa Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, u subotu, 19. januara, održan je 13. Naučno-stručni skup pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“. Tim povodom, u Dekanatu fakulteta, održana je konferencija za novinare, na kojoj je na sažet način predstavljen ovaj stručni skup. Prisutnim novinarima obratio je dekan Poljoprivrednog fakulteta, prof. dr Milan Popović i tom prilikom izjavio:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Žarko Ilin: Povrtarska proizvodnja je ozbiljan, dugoročan, ali isplativ porodični posao

  • PDF

Prof. dr Žarko Ilin je ispred organizatora, pozdravio brojne prisutne učesnike savetovanjaTrinaesti po redu Naučno-stručni skup „Savremena proizvodnja povrća“, održan 19. januara, otvorio je, u dvostrukoj ulozi, dr Žarko Ilin, kao višegodišnji profesor na Poljoprivrednom fakultetu i predsednik Vojvodanskog društvo povrtara, i sa neskrivenim zadovoljstvom zbog broja prisutnih u Amfiteatru koji je bio mali da primi sve učesnike, pa su mnogi od njih morali da sede na stepeništu ili stoje sa strane, poželo svim gostima  prijatan boravak u Hramu nauke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grad Novi Sad pokrovitelj proslave jubileja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo

  • PDF

Detalj sa sastanka predstavnika gradske vlasti i InstitutaDavne 1938. godine, tačnije 15. septembra te godine, Ministarstvo poljoprivrede Kraljevine Jugoslavije je na Rimskim špančevima, pa prostoru od 23 HA zemlje i sa kancelarijama u Ulici Cara Nikolaja broj 26, današnjoj Ulici Maksima Gorkog 30, osnovalo Poljoprivrednu stanicu u Novom Sadu, današnji Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovori s povodom: Brazde ostavile dubok trag u televizijskom novinarstvu

  • PDF

Jaroslava Dugošija Obrenov (levo) i Zoranka StamenkovićNa snimanju 700-te emisije Radio televizije Vojvodine, okupile su se brojne zvanice, a nas je zanimalo da čujemo kako je nekada bilo na snimanju ove kultne emisije od urednica Jaroslave Dugošije Obrenov i Zoranke Stamenković, danas penzionerki, ali žena koje su utrle put poljoprivrednog televizijskog novinarstva u našoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Društvo agrarnih novinara dalo pun doprinos razvoju poljoprivrede u Srbiji

  • PDF

Novinari u poseti ZrenjaninuDruštvo agrarnih novinara – DAN osnovano 25. septembra 2003. godine, najdugovečnija, najmasovnija i najaktivnija asocijacija agrarnih novinara u Srbiji, koje čine zaposleni u štampi, na radiju i televiziji i pišu na srpskom, mađarskom, rusinskom, rumunskom i slovačkom jeziku, održalo je nedavno, desetu, jubilarnu godišnju skupštinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com